Penge Af
ISS og OW Bunker er som de eneste to selskaber blevet noteret på Københavns Fondsbørs i første del af 2014, men der kan være flere noteringer på vej i 2014.

En tredjedel af økonomerne i Ritzaus økonomiske panel vurderer, at flere selskaber vil lade sig notere i den sidste halvdel af året. En af dem er Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet.

- Et par stykker burde ikke være urealistisk. Det er fortsat sådan, at børsnoteringsklimaet burde være interessant for selskaber, der har ambitioner om at blive børsnoteret eller ønsker yderligere kapital til nogle af deres vækststrategier, siger Per Hansen til Ritzau Finans.

17 pct. af økonomer i panelet skyder på tre noteringer, mens de resterende bud lyder på én, to og fem noteringer. Der er dog samtidig to tredjedele af økonomerne i panelet, som ikke har givet et bud på antallet af børsnoteringer.

Per Hansen fra Nordnet har ikke kendskab til nogen konkrete selskaber, som skulle være i gang med en børsnotering, men finder alligevel et par børsnoteringer som værende realistisk.

- Den basale forudsætning for at blive børsnoteret er, at der er en køber, og investorerne har i øjeblikket høj risikovillighed, så derfor er der et godt miljø. Jeg vurderer dog alligevel ikke, at der er en helt håndfuld noteringer på vej, siger Per Hansen.

Det begrunder han blandt andet med, at børsnoteringer ikke altid er den eneste vej til at øge et selskabs kapitalgrundlag. Han peger på softwareselskabet Milestone Systems, der tidligere har overvejet en børsnotering, men i stedet endte med at blive opkøbt af Canon i juni.

- Det er eksempel på et selskab, som sagtens kunne være blevet børsnoteret i løbet af 2014. Det kan godt være, at investorerne var klar, men derfor kan det godt være, at selskaberne måske ikke altid vurderer, at en børsnotering er den korrekte vej til at ekspandere og få tilført ny kapital, siger Per Hansen.

Derudover nævner han en anden potentiel børsnotering i form af det danske biotekselskab Serendex, som valgte at blive børsnoteret i Norge.

/ritzau/FINANS

Nyt afsnit af podcasten Topchefernes strategi med Niels Lunde: Sådan vender Danish crown deres størtste trussel til en konkurrencefordel


AFSNIT 14 Hvad gør man som virksomhed når man bliver truet på sin eksistens? Endda meget pludseligt? Når kunder fravælger ens produkt og når politikere stiller spørgsmål ved om man skal have lov til at producere? Hos Danish Crown vil topchefen Jais Valeur forsøge at gøre bæredygtighed til en konkurrencefordel, i stedet for en trussel. Men hvordan? Hvad er egentlig meningen med et moderne Danish Crown? Hvad er forskellen på at være et slagteri og et fødevareselskab? Hvad vil det sige at være en stalddør? Og når Jais Valeur ser tilbage på sine første fire år i spidsen for 23.000 medarbejdere, hvad har han så lært?

Det forsøger vi at blive klogere på i denne podcast hvor vi har besøg af Jais Valeur, topchef for Danish Crown.

Abonnér på podcasten her

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Jais Valeur: Vi slår 60.000 grise ihjel om dagen, så det bliver alvor når folk fravælger dit produkt

Wammen har værktøjskassen klar, hvis coronavirus udvikler sig yderligere: "Det kunne eksempelvis være udskydelse af betaling af moms"

Analyse: Mismatch mellem udradering af milliardværdier på finansmarkederne og udviklingen i corona-epidemien

Efter strid om ulovlige lån: Lars Tvede fjerner Warnøe som direktør i Nordic Eye-selskab

Største danske rentefald siden august 2019 - kan åbne for boliglån med superrente på 0 pct.

Femstjernet komisk teater: Nørrebro Teater giver Tjekhovs klassiske "Kirsebærhaven" et moderne tvist

Vi anbefaler: Tre kulturoplevelser i den kommende uge

Saxo Bank fordobler valutagebyr på aktiehandel

Lars Larsen-arving: "Jeg behøver ikke at blive kendt på den måde"