Smartguy skifter navn og hovedkvarter
Stylede tøjmodeller går catwalk i Smartguys specielindrettede video- og fotostudie på anden etage i en betonbygning.
Foto: Steven Achiam
Glem Smartguy. Fremover hedder det danske internetmodehus Stylepit og hovedkvarteret i Jyderup flytter til hovedstaden.

Sådan ser det første markante fingeraftryk ud fra den nytiltrådte topchef Thomas Wandahl, der også har fået grønt lys fra bestyrelsen til at fokusere mere på det nordiske marked i fremtiden og reducere antallet i brands på tøjstativerne.

Det skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

"De seneste måneder har været en intens men givtig proces, hvor vi i samarbejde med bestyrelsen og vores dedikerede ansatte har diskuteret hvilken identitet og strategi, der kan være med til at sikre koncernen sin berettigelse i e-commerce fashion markedet – og dermed være med til at sikre koncernens langsigtede vækst og lønsomhed i et meget konkurrencepræget marked," siger Thomas Wandahl.

Strategisk review

Thomas Wandahl tiltrådte som adm. direktør i begyndelse af 2014 og har siden set koncernen efter i krogene - et såkaldt strategisk review - for at sikre, at selskabet er på rette kurs. Det skal de nye tiltag sikre.

Fremover samles alle varemærker og web-domæner som Smartguy, Smartgirl, Smartkids, Smartsport, Smartmen, Styledelux i Danmark, Norge og Sverige under Stylepit-varemærket.

Derudover lancerer man 4. maj et nydesignet site, som "i højere grad vil henvende sig til den mere modebevidste forbruger".

Målet er at gøre Stylepit til det foretrukne e-commerce fashion site i hjemmemarkedet, Norden, og et væsentligt site for modebeviste forbrugere i udvalgte europæiske markeder inden for koncernens segmenter, mænd, kvinder og børn.

"Selvom forandringerne kommer til at presse væksten og lønsomheden næste år, så er vi overbeviste om, at forandringerne vil skabe værdi på den lidt længere bane," siger Thomas Wandahl.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Millionerne fosser ud af danske golfklubber: "Det kræver uhyre lang tid at skabe det rigtige omdømme og brand"

Aktieluk i USA: Fald inden tech-regnskaber - jernbaneselskab sank tungt

Finanshuse får millardgevinst på tidligere statsbank

Google nægter billetbørs at købe søge-topplacering

Pundet fortsætter fald efter kandidaters afvisninger af brexit-aftalen: "Der er ikke nogen tvivl om, at investorerne er rigtigt bekymrede"

Minister: Penge på vej til beskåret grøn energiforskning

Facebooks libra-planer granskes nøje af udvalg

Aktieluk i Europa: Ericsson fik klø efter 5G-udmeldinger på røde markeder

Dagen før Danske Bank-regnskab: Handelsindtægterne bekymrer analytikere