Markeder Af
Presset ned af især storbanken Citigroup formår de amerikanske aktiebørser alligevel ikke at åbne i den optimistiske stemning, futures på de toneangivende indeks ellers havde stillet i vente.

I den indledende handel falder det brede S&P 500 indeks 0,4 pct., mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset under et mister 0,7 pct. De tungeste aktier i Dow Jones klarer sig med et fald på 0,3 pct.

Torsdag faldt det brede S&P 500 indeks 0,7 pct. efter advarsler fra Obama om, at Krim-krisen kan eskalere.

Citigroup er ifølge Bloomberg News den tungeste klods om benene på SP 500-indekset, som storbankens aktiekurs, der indleder dagen med et fald på 5,0 pct., belaster med 0,8 pct.point.

I formarkedet var bankaktien trykket 5,1 pct., efter at det onsdag efter lukketid blev kendt, at Citigroup er blandt de fem der ikke klarede Federal Reserves stresstest af de 30 største banker på det amerikanske kontinent. Andre fiaskoer var HSBC og Royal Bank of Scotland, og de har nu 90 dage til at komme med tiltag, som kan rette op på tingenes tilstand.

Storbankkollegaen Bank of America får en anderledes blid behandling med en kursstigning i den indledende handel på 1,4 pct. Banken indgik onsdag et forlig på intet mindre end 9,5 mia. dollar (51,4 mia. kr.) med den amerikanske stat.

Forliget sætter punktum for en række sager ført af amerikanske Federal Housing Finance Agency omkring blandt andet salg af de såkaldte subprime-papirer op til den finansielle krise, herunder til de delvist statsejede realkreditselskaber Fannie Mae og Freddie Mac.

Forliget forhindrer dog ikke Bank of America i et øge sit udbytte. Fra andet kvartal vil det stige til 5 cent per kvartal fra 1 cent per kvartal. Samtidig køber banken aktier tilbage for 4 mia. dollar.

Amerikanske General Cable, der er konkurrent til NKT Cables på det europæiske marked samt markedet for søkabler, falder efter nedjustering af forventningerne til første kvartal. Selskabet venter nu et justeret driftsresultat på 17-27 mio. dollar i første kvartal 2014 mod tidligere ventet 30-45 mio. dollar, men aktien stiger alligevel 0,6 pct. fra start.

I samme retning - men mere markant - trækker smykkekæden Signet Jewelers, der er forhandler af Pandora-smykker, med et kvartalsregnskab, der overgik forventningerne en smule. Aktien stiger 5,2 pct. fra handelsstart.

Resultatet per aktie landede på 2,18 dollar, mens analytikere havde sat næsen op efter et resultat på 2,15 dollar ifølge Bloomberg News. I sit første kvartal venter Signet en salgsfremgang på 3-4 pct. ligeledes i butikker, der har været åbne i mindst et år. Også det er en positiv overraskelse for analytikerne.

Onsdag blev irske King Digital Entertainment, der står bag det populære online- og mobiltelefonspil Candy Crush Saga, børsnoteret i New York, og det var ingen sød succes.

King Digital lagde ud i en pris på 22,50 dollar per aktie og fik lov til at ringe med åbningsklokken på børsen i New York. Men da dagens handel var omme, havde aktien lidt et fald på 16 pct. til 19 dollar. I torsdagen handel føjes spot til skade med et fald på 1,6 pct.

Før åbningen fik handlerne to amerikanske nøgletal med forskelligt fortegn:

Antallet af nytilmeldte ledige i sidste uge var på 311.000 mod forventning ifølge Bloomberg News om 323.000 nytilmeldte ledige.

Samtidigt viste tredje opgørelse over BNP i fjerde kvartal en vækst på 2,6 pct. mod en ventet vækst på 2,7 pct.

/ritzau/FINANS

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Mægler efter sag om snyd med fremvisninger: "Det står klart for mig nu, at jeg havde svigtet min arv"

Klimafrygt slår købelyst ned: Penge bliver i lommen

Udenrigsminister: Vi har stemmer nok til brexit-aftale

Kongen af Køge er stjerne i aktiespillet: Jeg handler de samme aktier privat

Magiker har tryllet en forretning ud af det blå: "Det er lidt en barndomsdrøm"

Festlige Toyota Supra spejler japansk åndsliv

Boris Johnson har sendt to breve – men EU har formentlig ikke travlt med at forlænge brexitfristen

"Lad mig få Meryl Streep, sagde jeg til producenterne, og de kiggede undrende på mig"

Britisk minister slår fast: Storbritannien forlader EU 31. oktober