Candy Crush kan sikre gevinst på 10.000 pct
Candy Crush har været en stor succes for King Digital Entertaintments. Og nu kan investorerne måske også se frem til et stort afkast.
Foto: Scanpix
Penge Af
En investeringsgevinst på 10.000 pct. er en drøm for mange investorer.

Det kan måske vise sig at blive virkelighed for Apax Partners LPP, en britisk venturekapitalfond, der kan se frem til noget af et afkast af en investering på 35 mio. dollar, man gjorde i King Digital Entertaintments tilbage i 2005.

 Det skriver Bloomberg.

Også den schweiziske venturefond, Index Ventures, kan se frem til et afkast på 10.000 pct. på deres investering på 6 mia. dollar. Index Ventures er også storaktionær i det danske biotekselskab, Egalet. 

Det er planer om børsintroduktion fra selskabet bag spillet Candy Crush, der eksempelvis kan sikre Apax en andel på helt op til 3,5 mia. dollar i selskabet svarende til 18,8 mia. kr. Kings planlagte børsintroduktion er værdisat til op mod 7,6 mia. dollar.

 Og hvis det lykkes for King, kan både Apax og Index Ventures se frem til noget af en flerdobling den pris, man selv har givet for at investere i selskabet. 

"Apax havde indsigten tidligt nok til at lave den rette investering. King har været en superstjerne på mobilmarkedet," siger analytiker i Benchmark Co, Michael Hickey, til Bloomberg. NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regeringen i opgør med spilbranche: "En udfordring for samfundet"

Morgenbriefing: Spar Nord-chef kritiserer politikere for overregulering, økonomer mener regeringen bryder løfte om forsigtighed

Aktier: Mangel på detaljer om handelsaftale lægger låg på markedet i Asien

Det sker i dag: Finansministeren præsenterer Økonomisk Redegørelse

USA forventer at fordoble eksport til Kina efter aftale

Usikre lån hitter stadig i storbyerne: "Hvis renten stiger, er det et problem"

I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem

Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"