Candy Crush kan sikre gevinst på 10.000 pct
Candy Crush har været en stor succes for King Digital Entertaintments. Og nu kan investorerne måske også se frem til et stort afkast.
Foto: Scanpix
Penge Af
En investeringsgevinst på 10.000 pct. er en drøm for mange investorer.

Det kan måske vise sig at blive virkelighed for Apax Partners LPP, en britisk venturekapitalfond, der kan se frem til noget af et afkast af en investering på 35 mio. dollar, man gjorde i King Digital Entertaintments tilbage i 2005.

 Det skriver Bloomberg.

Også den schweiziske venturefond, Index Ventures, kan se frem til et afkast på 10.000 pct. på deres investering på 6 mia. dollar. Index Ventures er også storaktionær i det danske biotekselskab, Egalet. 

Det er planer om børsintroduktion fra selskabet bag spillet Candy Crush, der eksempelvis kan sikre Apax en andel på helt op til 3,5 mia. dollar i selskabet svarende til 18,8 mia. kr. Kings planlagte børsintroduktion er værdisat til op mod 7,6 mia. dollar.

 Og hvis det lykkes for King, kan både Apax og Index Ventures se frem til noget af en flerdobling den pris, man selv har givet for at investere i selskabet. 

"Apax havde indsigten tidligt nok til at lave den rette investering. King har været en superstjerne på mobilmarkedet," siger analytiker i Benchmark Co, Michael Hickey, til Bloomberg. Årets julegave til medarbejderne?

Med en virksomhedsaftale i Børsen Executive Club får dine udvalgte medarbejdere mulighed for at suge inspiration og ny viden om ledelse og forretningsstrategi til sig. Se alle fordelene her 

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Krogsgaard spår 10 gode år for Novos supermolekyle: Arven er sikret til efter Fruergaard

Dansk ingeniørvirksomhed bliver en del af stor international koncern: Et strategisk vigtigt skridt

Aktieluk i USA: Små plusser til slut - Nike og Apple øverst i Dow Jones

MP Pension til Coloplast: I år har vi fået endnu en grund til at stemme imod Lars Rasmussen som formand

CIP sejrer i USA med havmøllepark - Shell og Ørsted forbigået

Coloplast-formand om aflysning af frasalg af urologi-division: Det kan kun gå en vej og det er fremad

Rambøll vil sætte strøm på alle firmabiler: "Vores ambition er, at de eneste biler, vi har, er elbiler eller plugin-hybridbiler"

Sydbank om Danske Bank-opjustering: Det ligner en camoufleret nedjustering

Danske Bank opjusterer forventningerne for anden gang på under en uge