Nokia-aktien stormer frem efter Microsofthandel
Foto: Scanpix
Penge Af
Opdateret kl 9.20 - Efter meddelelsen om at Microsoft køber Nokias mobildivision for 40 mia. kr. reagerer investorerne med jubel.

De allerførste handler gav en stigning på 48 pct. på børsen i Helsinki, og efter 20 minutters handel ligger Nokia stadig med en stigning på 41 pct. til en kurs lige under 4,2 euro

 Markedsværdien for Nokia er hoppet op til næsten 16 mia. euro, ca. 119 mia kr. og selskabet er dermed 37 mia. kr. mere værd, end da markedet lukkede mandag.

Kun en skygge

Men trods den voldsomme stigning er aktien kun en skygge af fordums storhed. Tilbage i år 2000 var Nokia den globale leder på mobilmarkedet og kursen nåede over 60 euro. Siden er storheden forduftet og Nokia er blevet overhalet af andre producenter.

Op til finanskrisen kom der en opblomstring, og kursen nåede over 28 euro, men krisen gjorde det onde ved Nokia, der for et års tid siden var nede i 1,4 euro.

  

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Usikkerhed skaber salgsboom for ældre skibe

Transportminister åbner for dansk flyafgift

Den amerikanske centralbank fastholder renten

Skal du have en firmabil? Så stiger din skat 3800 kr

Vismænd dropper analyse af dansk økonomi efter udflytning til Horsens: "Vi er gået lidt for meget på kompromis i de senere rapporter"

Analyse: Polack har en sidste chance i 2020

Nestlé sælger isforretning i USA: Vil skabe global leder i industrien

Markedet lukker: Genmab sank i rødt indeks

Vild kursudvikling på dansk aktie: Er steget 976 pct på syv måneder