Penge Af
Prisen på WTI-olie stiger kraftigt forud for en rapport over de amerikanske olielagre, der ventes at vise et fald i beholdningerne til det laveste niveau siden 11. januar. Det skriver Bloomberg News.

Beholdningerne af råolie ventes at være faldet med 1,55 mio. tønder i ugen op til 5. august ifølge estimater fra Bloomberg News forud for tal fra USA's Energy Information Administration, der offentliggøres onsdag eftermiddag, hvilket har medvirket til prisstigningerne.

Derudover har olieproduktionen været reduceret både hos BP, der har haft problemer på en platform i Nordsøen siden 7. august, og i Libyen, hvor havneterminalen i Es Sider, den største til olieeksport, har været lukket.

Oven i lagertallene venter handlerne på tegn på udløbsdatoen for USA's kvantitative lempelser.

"Der er ikke nogen klar retning på oliemarkedet nu, og WTI ser ud til at bevæge sig mellem 102 og 109 dollar pr. tønde forud for mødet hos Federal Reserve," siger Ken Hasegawa, energi-trader hos Newedge Group i Tokyo. Han refererer til et møde i Federal Reserves Open Market Committee der finder sted 18. september og kan give indikationer på, hvornår lempelserne bliver reduceret.

Prisen på WTI-olie stiger 1 pct. til 106,34 dollar pr. tønde fra et niveau på 105,32 dollar pr. tønde ved dansk børslukketid mandag. Prisen på Brent stiger 1,1 pct. til 109,11 dollar. pr. tønde fra et leje på 107,92 dollar pr. tønde mandag eftermiddag.

Guldprisen falder for første gang i fire dage, da det forhøjede prisleje har dæmpet efterspørgslen. Den styrkede dollar har også lagt en dæmper på prisen, mener makroøkonomisk strateg Sun Yonggang fra Everbright Futures over for Bloomberg News.

Prisen falder godt 0,4 pct. til et niveau på 1334,8 dollar pr. ounce mod gårsdagens pris ved dansk lukketid på 1340,2 dollar pr. ounce.
Prisen på kobber falder 0,2 pct. til 7251 dollar pr. ton.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Boris Johnson øger føring - udviklingsminister slået ud af konservativt lederopgør

De Radikale bliver væk fra forhandlinger om klima

Ophidset Olsen Dyhr skoser udeblivende Østergaard: "Jeg er dybt forundret"

Nets-formand forsvarer udskældt aktieprogram: En realistisk gevinst er kun 3,7 milliarder

Pandora-topchef ser ikke grund til at lave store ændringer i antallet af smykkeforhandlere

Aktieluk i Europa: Små udsving op til ny renteprognose fra USA

Rentegyser i USA i aften: Powell under kæmpe pres for rentehug

De Radikale øjner ambitiøs klimaaftale i forhandlingerne