Markeder Af
Ganske som ventet er det danske obligationsmarked åbnet med mindre rentefald tirsdag morgen, hvor en negativ aktiehandel i USA mandag og i Asien tirsdag morgen smitter af og presser investorerne til at sætte penge i mere sikre alternativer.

Tirsdag er der også udsigt til en moderat negativ åbning på de europæiske aktiemarkeder, og det medvirker til en rentefald på et enkelt basispoint til 1,09 pct. til den toneangivende, danske statsobligation.

Dermed er den toneangivende, danske rente nu 98 basispoint under det højeste niveau i år - 2,07 pct. den 19. marts - og renten kan sagtens stå over for endnu flere fald fremover i den nuværende, usikre situation i Europa.

"Den tiårige, danske rente er faldet meget gennem de seneste mange måneder. Dette skyldes, at økonomien i eurozonen nu kører i bakgear, og at inflationen i eurozonen er begyndt at falde. Vi forventer, at den tiårige, danske rente i den kommende tid igen kan kommer under 1 pct.," skriver Sydbank i sin morgenrapport tirsdag.

Den tiårige, danske rente ramte senest 1 pct. den 2. august, og renten havde sit foreløbige lavpunkt i 2012 i 0,94 pct. den 20. juli.

De europæiske finansministre holder endnu engang møde i EU tirsdag, hvilket potentielt kan afstedkomme nogle udmeldinger, der kan påvirke finansmarkederne. Der kommer endvidere spanske arbejdsløshedstal tirsdag, som ventes at vise en stigning i ledigheden i november på 90.000 ifølge en prognose fra Bloomberg News.

I Grækenland dykkede den tiårige rente voldsomt med 130 basispoint til 14,67 pct., efter at landet indledte det vigtige obligationstilbagekøbsprogram, der spiller en afgørende rolle i kampen for, at landets gæld i forhold til bruttonationalproduktet (BNP) kommer ned på et mere fornuftigt niveau i 2020.

Under planen vil Grækenland tilbagekøbe egne obligationer med rabat og betale med korte papirer udstedt af den europæiske redningsfond EFSF.

Tirsdag morgen vender den udvikling, og renten stiger 8 basispoint til 14,75 pct.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan