Markeder Af
Der er brede aktiestigninger Europa over mandag, da der er fremskridt for Grækenland og et sæt kinesiske nøgletal overraskede marginalt positivt.

Det paneuropæiske Euro Stoxx 50 stiger 0,5 pct., mens de toneangivende indeks i London, Paris og Frankfurt stiger i omtrent samme takt.

Fredag stemte den tyske Bundestag ja til støtten til Grækenland, og samtidig åbnede den magtfulde tyske kansler Angela Merkel for, at man på et tidspunkt vil blive nødt til at afskrive dele af Grækenlands gæld. Mandag morgen offentliggør den græske stat planen for, hvordan man til tilbagekøbe obligationer.

Ifølge Bloomberg News vil investorer, der vælger at deltage i programmet, blive betalt i seksmånederspapirer udstedt af den midlertidige europæiske redningsfond, EFSF.

"Grækenland har gjort store fremskridt. Hvis Grækenland kan gennemføre tilbagekøbsprogrammet og få den næste tranche af sit hjælpeprogram, vil det græske problem være løst frem til slutningen af 2013," siger obligationsanalytiker hos BNP Paribas Philippe Gijsels til Bloomberg News.

Ud over de positive nyheder fra Grækenland steg indkøbschefernes indeks i Kina i fremstillingsindustrien til 50,5 i november fra 49,5 i oktober.

Største stigning i Europa Stoxx 600 er National Bank of Greece, der stiger 6,1 pct. på de lysere udsigter for Grækenland.

Britiske Cable & Wireless stiger med 5,4 pct. efter Bahrains statsejede teleselskab har købt selskabets forretning i Monaco for 680 mio. dollar.

I den modsatte ende noterer de spanske banker Bankia og Banco Popular Espanol sig for de største fald med dyk på 6 og 4,5 pct. Det sker umiddelbart efter, at den spanske skraldebank Sareb vil tage en større præmie for at overtage dårlige lån.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Splittelse hos Demokraterne efter Muellers Trump-rapport: Præsidentkandidat kræver rigsretssag

Den dag Peter Engberg blev topchef i Nykredit, meddelte han bestyrelsen, at han ville stoppe, når han fyldte 60

Kunsten at slippe væk fra skyskrabernes skygger

Reportage: I Essen mødes verdens fineste biler

Mindst 190 er dræbt ved bombemassakrer i Sri Lanka

Børn er beviset på kærlighed: Hvad bliver der af kærligheden, hvis børnene pludselig ikke er der længere?

God weekend med Adam Aamann

Tag på luksuriøse togture