Penge Af
Rentestigninger præger åbningen på det danske obligationsmarked onsdag forud for offentliggørelsen kl. 10 af afgørelsen i den tyske forfatningsdomstol om, hvorvidt den tyske deltagelse i euroredningsmekanismen EMS er i overensstemmelse med den tyske forfatning.

"Vi forventer, at domstolen vil afsige en dom, der muliggør en fortsat tysk deltagelse, men hvor der muligvis bliver lagt nogle restriktioner, der vil begrænse den tyske regerings handlefrihed ved fremtidige forhandlinger," skriver Nordea Research i en kommentar.

Renten på den 10-årige danske statsobligation, 3-21'eren, er fra åbningen onsdag steget 5 basispoint til 1,32 pct.

Der holdes onsdag desuden valg til det hollandske parlament, og meningsmålingerne peger ifølge Nordea på, at valget vil give en betydelig fremgang til de euroskeptiske partier.

"Samtidig er der en stigende frygt for, at de efterfølgende regeringsforhandlinger bliver særdeles langtrukne, hvilket reelt vil efterlade Holland i et politisk tomrum i en afgørende periode for hele Euroområdet. I den forbindelse skræmmer sporene fra det seneste valg i 2010, hvor det tog mere end fire måneder at finde en levedygtig regeringskoalition," skriver Nordea.

Et tredje vigtigt fokuspunkt i onsdagens marked er offentliggørelsen af EU-kommissionen af forslag til den kommende bankunion. Onsdag sælger Italien i øvrigt obligationer med løbetid på tre og 12 måneder, og Tyskland sælger obligationer med løbetid til 2017.

Desuden offentliggøres tal for industriproduktionen i Eurozonen i juli, og den amerikanske centralbank påbegynder sit 2-dages møde - med offentliggørelse af beslutninger i morgen torsdag.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Usikre lån hitter stadig i storbyerne: "Hvis renten stiger, er det et problem"

I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem

Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"

Liv, håb og krydderier