Penge Af
Rentestigninger præger åbningen på det danske obligationsmarked onsdag forud for offentliggørelsen kl. 10 af afgørelsen i den tyske forfatningsdomstol om, hvorvidt den tyske deltagelse i euroredningsmekanismen EMS er i overensstemmelse med den tyske forfatning.

"Vi forventer, at domstolen vil afsige en dom, der muliggør en fortsat tysk deltagelse, men hvor der muligvis bliver lagt nogle restriktioner, der vil begrænse den tyske regerings handlefrihed ved fremtidige forhandlinger," skriver Nordea Research i en kommentar.

Renten på den 10-årige danske statsobligation, 3-21'eren, er fra åbningen onsdag steget 5 basispoint til 1,32 pct.

Der holdes onsdag desuden valg til det hollandske parlament, og meningsmålingerne peger ifølge Nordea på, at valget vil give en betydelig fremgang til de euroskeptiske partier.

"Samtidig er der en stigende frygt for, at de efterfølgende regeringsforhandlinger bliver særdeles langtrukne, hvilket reelt vil efterlade Holland i et politisk tomrum i en afgørende periode for hele Euroområdet. I den forbindelse skræmmer sporene fra det seneste valg i 2010, hvor det tog mere end fire måneder at finde en levedygtig regeringskoalition," skriver Nordea.

Et tredje vigtigt fokuspunkt i onsdagens marked er offentliggørelsen af EU-kommissionen af forslag til den kommende bankunion. Onsdag sælger Italien i øvrigt obligationer med løbetid på tre og 12 måneder, og Tyskland sælger obligationer med løbetid til 2017.

Desuden offentliggøres tal for industriproduktionen i Eurozonen i juli, og den amerikanske centralbank påbegynder sit 2-dages møde - med offentliggørelse af beslutninger i morgen torsdag.

/ritzau/FINANS

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nyt børsflop: Markedet for danske noteringer er dødt

Aktieluk i USA: S&P 500 igen i rekord - men holdt nede af Cisco og Apple

Helle Ib: Sjældent en statsminister sidder så sikkert i sadlen

Rangvid: Tysk showstopper for bankunion

Udflytning forringer vismænds klimaarbejde

Le Mans-film lykkes med at gengive rivaliseringen mellem Ford og Ferrari

Powell: USA's økonomi er en stjerne - opsvinget vil fortsætte

Her er den bedste og værste bankapp ifølge brugerne

Fransk kommissærkandidat klarede skærene - Ungarns kandidat skal svare på flere spørgsmål