Penge Af
Rentestigninger præger åbningen på det danske obligationsmarked onsdag forud for offentliggørelsen kl. 10 af afgørelsen i den tyske forfatningsdomstol om, hvorvidt den tyske deltagelse i euroredningsmekanismen EMS er i overensstemmelse med den tyske forfatning.

"Vi forventer, at domstolen vil afsige en dom, der muliggør en fortsat tysk deltagelse, men hvor der muligvis bliver lagt nogle restriktioner, der vil begrænse den tyske regerings handlefrihed ved fremtidige forhandlinger," skriver Nordea Research i en kommentar.

Renten på den 10-årige danske statsobligation, 3-21'eren, er fra åbningen onsdag steget 5 basispoint til 1,32 pct.

Der holdes onsdag desuden valg til det hollandske parlament, og meningsmålingerne peger ifølge Nordea på, at valget vil give en betydelig fremgang til de euroskeptiske partier.

"Samtidig er der en stigende frygt for, at de efterfølgende regeringsforhandlinger bliver særdeles langtrukne, hvilket reelt vil efterlade Holland i et politisk tomrum i en afgørende periode for hele Euroområdet. I den forbindelse skræmmer sporene fra det seneste valg i 2010, hvor det tog mere end fire måneder at finde en levedygtig regeringskoalition," skriver Nordea.

Et tredje vigtigt fokuspunkt i onsdagens marked er offentliggørelsen af EU-kommissionen af forslag til den kommende bankunion. Onsdag sælger Italien i øvrigt obligationer med løbetid på tre og 12 måneder, og Tyskland sælger obligationer med løbetid til 2017.

Desuden offentliggøres tal for industriproduktionen i Eurozonen i juli, og den amerikanske centralbank påbegynder sit 2-dages møde - med offentliggørelse af beslutninger i morgen torsdag.

/ritzau/FINANS

Årets julegave til medarbejderne?

Med en virksomhedsaftale i Børsen Executive Club får dine udvalgte medarbejdere mulighed for at suge inspiration og ny viden om ledelse og forretningsstrategi til sig. Se alle fordelene her 

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Krogsgaard spår 10 gode år for Novos supermolekyle: Arven er sikret til efter Fruergaard

Dansk ingeniørvirksomhed bliver en del af stor international koncern: Et strategisk vigtigt skridt

Aktieluk i USA: Små plusser til slut - Nike og Apple øverst i Dow Jones

MP Pension til Coloplast: I år har vi fået endnu en grund til at stemme imod Lars Rasmussen som formand

CIP sejrer i USA med havmøllepark - Shell og Ørsted forbigået

Coloplast-formand om aflysning af frasalg af urologi-division: Det kan kun gå en vej og det er fremad

Rambøll vil sætte strøm på alle firmabiler: "Vores ambition er, at de eneste biler, vi har, er elbiler eller plugin-hybridbiler"

Sydbank om Danske Bank-opjustering: Det ligner en camoufleret nedjustering

Danske Bank opjusterer forventningerne for anden gang på under en uge