Apple udfordrer Google på landkort
Foto: Colourbox
Penge Af
Apple lancerede mandag selskabets nye satsning - et program med landkort til Iphones og iPads i en opsigtvækkende udfordring af Google.

Apple's nye mobile iOS 6 styresystem omfatter "en fuldstændig ny løsning med landkort fra grunden, og den er smuk," siger Apple's Scott Forstall, som var med til at præsentere det nye produkt på Apples konference i San Francisco.

"Vi gør det hele selv. Vi dækker hele verden," siger Forstall om programmet, som omfatter kort med trafikoverblik i real time og tredimensionelle billeder af byer.

Med dette træk er Apple ikke længere afhængig af Googles kort til sine kortprogrammer.

Landkortene indebærer ikke nogen umiddelbar indtjening, men den bliver knyttet sammen med forventet mange søgninger efter produkter og tjenesteydelser - ikke mindst restauranter og butikker.

Iagttagere vurderer, at programmet Apple maps med tiden vil få mange til at gå væk fra Google, hvorved Apple kan reducere rivalens fortjenester.

De nye landkort kommer på markedet samtidig med en ny tyndere MacBook Pro laptop.

Den seneste udvikling understreger, at giganterne Apple og Google er inde i en intens konkurrence koncentreret omkring smartphones, cloud computing og en stadig hårdere kamp om at tiltrække de bedste programudviklere.

I San Francisco siger repræsentanter for Apple, at kunder indtil nu har downloaded over 30 milliarder apps fra Apples App Store, hvor de har kunnet vælge mellem mere end 650.000 apps - det største bibliotek i industrien.

Google har investeret enorme summer i landkort-teknologi i de senere år, som bliver brugt mere og mere på Iphones og iPads.

Apples lukkede mandag 1,6 pct. lavere.

/ritzau/Reuters

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerVæk med papirkvitteringer: Sådan bliver du digital

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


Aktieanalytikere: Tabsramte aktier bliver kursraketter

Stålproducent ramt af brexit og handelskrig - British Steel tæt på kollaps

Cityringen forsinket: Metrolinje åbner i september

Har denne person knækket koden til det perfekte job? Her er manden, som bestemmer, hvordan Moët-champagne skal smage

Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde

Fætter BR-leverandører retter skarp kritik af kuratorer: Vi mangler momsmillioner - fatalt for en virksomhed af vores størrelse

Bankinvest: Handelskrig er blevet til tech krig - investorer fortsat nervøse

Investor Live: Grøn start for aktierne

Brøndby nedjusterer forventningerne til 2019 - transfergevinst spås mere end halveret