Penge Af
Vestas' nye bestyrelse er officielt blevet valgt ind på selskabets generalforsamling.

Som forventet blev de tre nye kandidater og de fem fortsættende alle stemt ind i bestyrelsen af de tilstedeværende aktionærer og de indkomne fuldmagter.

Da en gruppe aktionærer i protest krævede en officielt afstemning, blev den gennemført, på trods af, at at der på forhånd var indsendt nok fuldmagter til at vælge alle otte kandidater.

De nye er Bent Nordberg, Lars Josefsson og Eija Pitkänen, hvoraf de første to er udpeget som formand og næstformand. Carsten Bjerg, Håkan Eriksson, Jørgen Huno Rasmussen, Jørn Ankjær Thomsen og Kurt Anker Nielsen blev genvalgt.

Officielt skal bestyrelsen sætte sig sammen og konstituere sig, inden den nye sammensætning bliver fuldgyldig.

Dermed har Bent Erik Carlsen sagt farvel efter 16 år som formand for Vestas-bestyrelsen.

"Tiden er kommet til at give stafetten videre," sagde Bent Erik Carlsen under generalforsamlingen, og gentog, at han egentlig havde foretrukket at strække generationsskiftet over længere tid, men valgte at gå efter opfordring fra en gruppe større aktionærer.

Også næstformand Torben Erik Rasmussen og bestyrelsesmedlem Freddy Frandsen forlod Vestas-bestyrelsen i forbindelse med generalforsamlingen.NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trump giver Barr grønt lys til at offentliggøre Rusland-rapport

Aktier: Recessionsfrygt sendte Pandora og Ambu ned

Theresa May: Ikke nok opbakning til at holde tredje afstemning om brexit-aftale

Datatilsynet politianmelder taxiselskab og indstiller dem til millionbøde

USA: Rød åbning med bankaktierne i mindre optur

Ejere af hvidvaskanmeldt minibank: Københavns Andelskasse ville være en sund bank, hvis vi havde fået lov til at rydde op

Zealand-boss: Alexion-aftale kan være over 13 mia. kr. værd

Nilfisk indgår samarbejde med udvikler af kunstig intelligens

Vestager straffer Nike for at styre salg af fodboldtrøjer