Ny hjerteoperation til Smedegaard - orlov forlænges
Foto: Steven Achiam
Opdateret med udtalelse fra bestyrelsesformand - Nils Smedegaards tilbagevenden til Esplanaden udskydes 6-8 uger. Det var meningen, at Smedegaard skulle vende tilbage til jobbet som adm. direktør i A.P. Møller-Mærsk i dag, men lægerne vil operere topchefen igen.

Det oplyser A.P. Møller-Mærsk.

Lægerne på Rigshospitalet har fredag ved den afsluttende rutinemæssige kontrolscanning konstateret, at  Nils Smedegaard Andersen bør have en korrigerende operation i relation til den hjerteklapprotese, han fik kort før nytår.

Operationen er planlagt til onsdag den 28. marts på Rigshospitalet, og som følge heraf forlænges Nils Smedegaard Andersens sygeorlov med seks til otte uger efter lægernes anbefaling.

Løbende undersøgelser

Nils Smedegaard Andersen har løbende været til rutinemæssige kontrolundersøgelser – alle med tilfredsstillende forløb – og det var planlagt forud for undersøgelsen fredag, at Nils Smedegaard Andersen ville genoptage sit arbejde i dag mandag.

"Vi forventede, og havde planlagt, at Nils Smedegaard Andersen skulle have genoptaget sit arbejde i dag faktisk lidt tidligere end senest udmeldt grundet hurtig og fin restitution. Derfor kom det selvsagt bag på os, at lægerne fredag konkluderede anderledes. Det er naturligvis trist og ærgerligt for Nils Smedegaard Andersen at skulle igennem endnu en operation, selvom den denne gang er planlagt," siger bestyrelsesformand i A.P. Møller-Mærsk, Michael Pram Rasmussen.

Bestyrelsesformanden glæder sig over, at selskabet i de forløbne tre måneder har været vel drevet med usvækket fremdrift, hvor de enkelte forretningsenheder er individuelle virksomheder med stærke ledelsesteam og langsigtede mål.

"Vi har den styrke, der ligger i at have en topledergruppe, der arbejder tæt sammen og har nært kendskab til hinandens forretningsområder. Og samtidig har den nødvendige autorisation til at kunne træffe hurtige beslutninger. Ledelsen har bestået sin prøve, vist en god robusthed og klarer også forlængelsen af Nils Smedegaard Andersens sygeorlov uden tab af momentum," siger Michael Pram Rasmussen.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tag på luksuriøse togture

Kronik: Jeg gik ind i politik for at føre ny energi til Europa!

Macron inviterer til sjældent pressemøde efter aflyst tale

Brødre bag Netflix-hitserien Stranger Things skal for retten for plagiat

Justitsministerium afviser at udlevere fuld Mueller-rapport

USA's demokrater vil have hele Mueller-rapporten offentliggjort

De store prisstigninger i København er sat på hold: "Euforien har lagt sig"

Dansk opfindelse kan begrænse forbrug af sprøjtegift