Smartguy går på børsen
Direktør Nicolai Kærgaard fra Smartguy sammen med en medarbejder.
Foto: Scanpix
Penge Af
SCF Technologies, der i de seneste år har afviklet sine aktiviteter og forsøgt at sælge sine resterende patenter, bliver nu overtaget af ejerne bag onlinetøjfirmaet Smartguy.

På sigt bliver Smartguy til et datterselskab i det børsnoterede SCF Technologies, og da det dermed bliver den eneste reelle aktivitet i firmaet, ventes der også et "identitetsskifte" i børsnoteringen.

De tre Smartguy-ejere, Christian Kusk, Poul Kusk og Nicolai Dines Kærgaard, sidder nu på i alt 66,7 pct. af aktierne i SCF Technologies, og de indskyder samtidig alle deres aktier i Smartguy inden udløbet af første halvår 2012.

Der skal holdes en ekstraordinær generalforsamling den 7. februar, hvor SCF's nuværende bestyrelse bliver skiftet ud med en ny udpeget af investorerne. Og de tre storaktionærer vil inden for fire uger fremsætte pligtmæssigt købstilbud til de øvrige aktionærer.

Smartguy har eksisteret siden år 2000 og havde i regnskabsåret 2010/11 en omsætning på 237 mio. kr. og et resultat før skat på 27 mio. kr., oplyser selskabet.

Tøjfirmaet har tidligere forsøgt at komme på børsen gennem køb af den krakkede Bonusbanken.

"Det er et stort strategisk skridt for os. I stedet for at hygge os på det danske marked vil vi ud og tage markedsandele i det europæiske fashiononlinemarked," sagde Nicolai Kærgaard, adm. direktør, til Børsen i november 2011. Bonusbankens børsnotering blev købt af et andet tøjfirma, DK Company.

SCF Technologies' aktiekurs stiger efter nyheden til 1,90 kr. - det er en fremgang på 52 pct. mod lukkekursen fra mandag, hvor der sidst blev handlet SCF-aktier.

/Ritzau Finans/

Få pladser tilbage: Børsen inviterer dig med bag om skandalen om landets største skatterøveri

Efter fem uger som skatteminister stod det klart, at Skat var blevet snydt for hele 12,3 mia. kr. Du har nu en unik mulighed for at komme helt tæt på skandalen om udbyttesagen, når tidl. skatteminister Karsten Lauritzen og journalisterne Thomas G. Svaneborg og Niels Fastrup giver dig et indblik i hele sagens forløb og konsekvenser.

Det er 3. oktober kl. 17:00, og Børsen-abonnenter deltager uden betaling. Tilmeld dig til her.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Konkurrencestyrelsen advarer tolke mod kartel: "Det er jo et trusselsbrev"

Niels Lunde: Selv en unicorn kan tvivle på sig selv

Medie: Sydbank og Spar Nord har drøftet fusionsplaner

Regeringen frygter: Små virksomheder er ikke brexit-parate

Apples brand falmer i Kina på grund af handelskrigen

51-årig headhunter vendte tilbage til skolebænken: "Jeg var et sted i min karriere hvor tiden føltes rigtig"

Politikere efter banebrydende aftale om betalinger: Vi får nu redskaberne til at styre urimeligt høje priser

Dansk metalspecialist er størst i Europa efter opkøb af tysk konkurrent

Ørsted vælger GE's gigantvindmølle som de første i verden