Dagens rentemøde blev det sidste for centralbankchef Jean Claude Trichet, der forlader posten efter otte år. Den nye centralbankforamnd bliver italienske Mario Draghi.

"Trichet har klaret det fornuftigt," siger Danske Banks seniorøkonom Frank Øland i Investor 1600.

Jean Claude Trichet har ifølge Frank Øland holdt fast i princippet om, at renten skal bruges til at styre inflationen med. Målet har været at holde inflationen lige under 2 pct.

"Det er lykkes. Men på andre målepunkter kan man diskutere, om han har gjort nok for at bekæmpe krisen i det finansiele system og været aggressiv nok. På den anden side skal man huske på, at Trichet igen og igen har kaldt på politikerne for at løse krisen," siger Frank Øland i indslaget.

ECB skuffer

På dagens rentemøde, der blev Jean Claude Trichets sidste, holdt centralbanken renten i ro på 1,5 pct. Rentemeldingen fik de korte renter til at stige en anelse, mens aktierne faldt på Trichets noget dystre udmeldinger om økonomien.

Til gengæld vil ECB sparke gang i realkridtmarkedet ved at lade bankerne funde sig noget længere på markedsvilkår, hvor det er markedsdeltagere, der lægger pengene i bankerne. Samtidig vil ECB sikre den finansielle stabilitet ved at udvide lånelikviditeten med 12 måneder.

"Det er forsøg på at gøre den finansielle sektor sundere likviditetsmæssigt," siger formueforvalter i Formuepleje Rene Rømer i Investor 1600.

Investor 1600 sætter også fokus på Apple-stifter Steve Jobs død og det danske forbrug.
NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?

John Bercow overvejer at blokere ny afstemning om Mays brexit-aftale

Aktier: Tysk flirt gav vinger til flere europæiske banker

Danske Bank tavs om ny direktør