Penge Af
Det er de færreste investeringer, der giver et afkast på 134 pct. på en dag.

Derfor har direktøren for internet-tøjbutikken Smartguy da også svært ved at få armene ned, efter at selskabet fra torsdag til fredag tjente netop det på at købe og sælge en aktiepost i Holdingselskabet af 1958, som er afviklingsselskabet efter krakkede Bonusbanken.

"Vi er ikke utilfredse, skal man sige det sådan? Det var en meget interessant lille handel," siger Nicolai Kærgaard til Ritzau Finans.

Han fortæller, at Smartguy har været med i løbet om at købe holdingselskabet, som er attraktiv på grund af sin børsnotering, siden før påske.

Selskabet bød først 30 øre pr. aktie og siden 32 øre pr. aktie, hvilket værdiansatte hele holdingselskabet til 11,3 mio. kr.

Smartguy troede dog, at budkrigen var ved at være tabt, da en anden interesseret part, tøjfirmaet DK Company, havde købt aktier på markedet i ugens løb og onsdag meddelte, at det ejede 24 pct. af holdingsselskabet.

Alligevel købte Smartguy torsdag islandske Kaupthings aktiepost på 14 pct. for 32 øre pr. aktie, inden der så fredag tikkede et bud ind fra Fjernøsten.

Buddet på 75 øre pr. aktie var med Nicolai Kærgaards ord "for godt til at sige nej" til, og derfor solgte Smartguy sine aktier til Hongkong-selskabet Donshen Textile Holding.

"Vi fik et tilbud fra dem, og det blev bakket op af en stor dansk bank, som gav en garanti for, at de ville betale. Ellers havde jeg naturligvis aldrig solgt til nogen, jeg ikke kender. Jeg aner ikke, hvad de står for," siger Nicolai Kærgaard.

Hans planer om at skaffe Smartguy adgang til kapital til vækst via en børsnotering lykkedes dermed ikke, men med en lyngevinst på 2,1 mio. kr. er ærgrelsen til at overse.

Den kuriøse budkrig har sendt den ellers hensygnende aktie i Holdingselskabet af 1958 i vejret, så den fredag eftermiddag handles i kurs 0,73, hvilket er 78 pct. højere end torsdagens slutkurs.

/Ritzau Finans/

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Godsejere får kæmpe gevinst på cannabisaktie: "At det blev så mange gange pengene igen, det havde vi ikke regnet med"

Medier: Shah ikke den eneste i udbytteskandale

Brint-direktør starter igen nyt firma: Satser 48 mio kr

Ellemann-Jensen: Løkkes velfærdsløfte gælder ikke længere

Det skal huset koste i din landsdel: "I nogle kommuner er priserne nu så høje, at et afslag på 6 pct. nærmest svarer til en årsløn"

Flexelasing er blevet stuerent

Gode råd til at investere i ure: Bliv rigere med tiden

Medie: Ilse Jacobsen har taget ulovlige million-lån