Penge  
De danske F-16-fly har i løbet af de seneste 24 timer igen bombet mål på libysk landjord med såkaldte præcisionsbomber. Det oplyser Flyvertaktisk Kommando.

De seks danske F-16-fly har dermed fløjet i alt 18 missioner siden søndag. Under danskernes første missioner har deres opgave været at overvåge luftrummet og sikre, at flyveforbudszonen blev opretholdt af Gaddafis styrker.

Men onsdag rapporterede flyvevåbnet for første gang, at de danske fly havde kastet bomber mod mål i Libyen, og det er nu sket igen.

Flyvertaktisk Kommando vil som tidligere ikke gå i detaljer med, hvilke mål der er ramt, da man er bange for, at angreb vil kunne kædes sammen med konkrete piloter.

"Det drejer sig blandt andet om ikke at kunne forbinde ramte mål med navngivne nationer og personer," oplyses det.

Samlet har Danmark sendt seks fly, 132 flyversoldater og en mængde gods til basen, der ligger på Siciliens sydlige spids. Det er en italiensk flådebase med permanent amerikansk tilstedeværelse.

Den internationale militæraktion går under navnet Odyssey Dawn. Og ud over dansk deltagelse, er der blandt andet både amerikanske, britiske, franske og italienske fly og skibe involverede i aktionen.

Det er fortsat amerikanerne, der har kommandoen over de forskellige landes fly, men de ønsker hurtigst muligt, at andre lande overtager styringen.

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tag på luksuriøse togture

Kronik: Jeg gik ind i politik for at føre ny energi til Europa!

Macron inviterer til sjældent pressemøde efter aflyst tale

Brødre bag Netflix-hitserien Stranger Things skal for retten for plagiat

Justitsministerium afviser at udlevere fuld Mueller-rapport

USA's demokrater vil have hele Mueller-rapporten offentliggjort

De store prisstigninger i København er sat på hold: "Euforien har lagt sig"

Dansk opfindelse kan begrænse forbrug af sprøjtegift