Don Ø dropper comeback i Parken
Foto: Scanpix
Penge Af
Opdateret 09.58 - Den fyrende Parken-formand Flemming Østergaard har nu endegyldigt lagt planerne om et comeback på is, efter han ihærdigt har kæmpet for at genindtræde i den børsnoterede koncern Parken Sport & Entertainment.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

De to konkrete ideer, som atter skulle sikre Don Ø en topplacering i firmaet, var enten at købe storaktionæren LDs aktiepost eller også forsøge at købe fodboldklubben FC København ud af Parken-regi.

Men begge ideer blev kasseret, da løvekongen og hans kompagni i form af Aldo Petersen og den amerikanske investor Neil Persh aldrig fik fod under forhandlingerne med LD, bekræfter flere kilder til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Flemming Østergaard kommenterer ikke oplysningerne i avisen, men til borsen.dk siger han, at "jeg ved ikke, hvilke planer han (journalisten fra Morgenavisen Jyllands-Posten, red.) snakker om."

Han vil samtidig ikke komme videre på spekulationerne om hans foretagende i Parken Sport & Entertainment:

Du vil ikke komme videre ind på dine planer om Parken?

"Jeg har ingen kommentar. Jeg orker ikke at kommentere noget som helst, som Morten Johnsen skriver," siger Flemming Østergaard.

Ifølge Morgenaivsen Jyllands-Postens oplysninger, skulle der ikke længere være en dialog kørende med aktionæren LD, med hvem trianglen ikke kunne nå til enighed med omkring et salg af storinvestorens aktiepost på godt 30 pct. Samtidig er ideen om udelukkende at købe FC København ikke længere aktuel.

Konstante aktieopkøb

Hvor LD før med sin aktiepost havde en reel magt i Parken, så er den i stedet blevet betydeligt mindre værd. Det skyldes, at de to jyske storaktionærer Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen ved små konstante aktieopkøb har øget deres egen andel til nu at kontrollere godt 40 pct. af virksomheden.

Opkøbene skal ses som en direkte modreaktion på Flemming Østergaards comeback-planer, der med flere andre småaktionærer i ryggen, ville kunne opnå kontrol med Parken Sport & Entertainment.

LD's aktiepost på 30 pct. giver derfor slet ikke samme muligheder for kontrol over Parken som tidligere, vurderer sportsøkonom ved CBS Troels Troelsen:

"LD's aktiepost er faldet betydeligt i værdi. Fra at kunne få en overpris er det nu blot en almindelig aktie, da den ikke reelt giver samme magt som førhen."

Få pladser tilbage: Børsen inviterer dig med bag om skandalen om landets største skatterøveri

Efter fem uger som skatteminister stod det klart, at Skat var blevet snydt for hele 12,3 mia. kr. Du har nu en unik mulighed for at komme helt tæt på skandalen om udbyttesagen, når tidl. skatteminister Karsten Lauritzen og journalisterne Thomas G. Svaneborg og Niels Fastrup giver dig et indblik i hele sagens forløb og konsekvenser.

Det er 3. oktober kl. 17:00, og Børsen-abonnenter deltager uden betaling. Tilmeld dig til her.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Nye butikker presser Søstrene Grenes overskud: "Vi regnede med at gøre det bedre så vi står ikke med armene over hovedet"

Konkurrencestyrelsen advarer tolke mod kartel: "Det er jo et trusselsbrev"

Søstrene Grene dropper plan om 500 butikker

Niels Lunde: Selv en unicorn kan tvivle på sig selv

Medie: Sydbank og Spar Nord har drøftet fusionsplaner

Regeringen frygter: Små virksomheder er ikke brexit-parate

Apples brand falmer i Kina på grund af handelskrigen

51-årig headhunter vendte tilbage til skolebænken: "Jeg var et sted i min karriere hvor tiden føltes rigtig"

Politikere efter banebrydende aftale om betalinger: Vi får nu redskaberne til at styre urimeligt høje priser