Don Ø dropper comeback i Parken
Foto: Scanpix
Penge Af
Opdateret 09.58 - Den fyrende Parken-formand Flemming Østergaard har nu endegyldigt lagt planerne om et comeback på is, efter han ihærdigt har kæmpet for at genindtræde i den børsnoterede koncern Parken Sport & Entertainment.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

De to konkrete ideer, som atter skulle sikre Don Ø en topplacering i firmaet, var enten at købe storaktionæren LDs aktiepost eller også forsøge at købe fodboldklubben FC København ud af Parken-regi.

Men begge ideer blev kasseret, da løvekongen og hans kompagni i form af Aldo Petersen og den amerikanske investor Neil Persh aldrig fik fod under forhandlingerne med LD, bekræfter flere kilder til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Flemming Østergaard kommenterer ikke oplysningerne i avisen, men til borsen.dk siger han, at "jeg ved ikke, hvilke planer han (journalisten fra Morgenavisen Jyllands-Posten, red.) snakker om."

Han vil samtidig ikke komme videre på spekulationerne om hans foretagende i Parken Sport & Entertainment:

Du vil ikke komme videre ind på dine planer om Parken?

"Jeg har ingen kommentar. Jeg orker ikke at kommentere noget som helst, som Morten Johnsen skriver," siger Flemming Østergaard.

Ifølge Morgenaivsen Jyllands-Postens oplysninger, skulle der ikke længere være en dialog kørende med aktionæren LD, med hvem trianglen ikke kunne nå til enighed med omkring et salg af storinvestorens aktiepost på godt 30 pct. Samtidig er ideen om udelukkende at købe FC København ikke længere aktuel.

Konstante aktieopkøb

Hvor LD før med sin aktiepost havde en reel magt i Parken, så er den i stedet blevet betydeligt mindre værd. Det skyldes, at de to jyske storaktionærer Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen ved små konstante aktieopkøb har øget deres egen andel til nu at kontrollere godt 40 pct. af virksomheden.

Opkøbene skal ses som en direkte modreaktion på Flemming Østergaards comeback-planer, der med flere andre småaktionærer i ryggen, ville kunne opnå kontrol med Parken Sport & Entertainment.

LD's aktiepost på 30 pct. giver derfor slet ikke samme muligheder for kontrol over Parken som tidligere, vurderer sportsøkonom ved CBS Troels Troelsen:

"LD's aktiepost er faldet betydeligt i værdi. Fra at kunne få en overpris er det nu blot en almindelig aktie, da den ikke reelt giver samme magt som førhen."

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Sammenbrud: EU-ledere opgiver at nå et kompromis i denne uge - udsætter aftale om nyt syvårigt budget

Ingen ny udenlandsk arbejdskraft til landbruget: "Det er ikke nemt at finde danskere, der drømmer om at plukke tomater fra morgen til aften"

Van de Winkel: Genmabs nye guldæg måske mere værd end Darzalex

Verdens største alkoholimportør går i krig med Vivino: "Vi er klar til at gå i retten"

Finansminister skeptisk over for Venstres udlændingekrav

Glad biotek-formand efter milliardsalg: "Jeg vil gerne sige, at det har været en god investering"

Danske Banks bestyrelse vil have mulighed for at redde topledelse fra erstatningsansvar

Codan kæmper med Tryg og Top om de små virksomheder - rådgivning vigtigere end pris

Porsche varmer op til foråret med sportslige nyheder