Parken kæmper med tomme tårne
Foto: Scanpix
Stilheden larmer i Parkens kontorlokaler, som ellers er mere end klar til indflytning.

Parken Sport & Entertainment har et råderum på 23.500 kvadratmeter erhvervslokaler. Men ifølge virksomhedens mægler, NyBolig Erhverv, står 15.137 kvadratmeter stadig gabende tomme på Øster Allé.

Det skriver Berlingske Business i dag.

Det giver en såkaldt tomgangsprocent på 63, hvor den normalt indfinder sig mellem 8 og 12. Desuden fylder Parkens egen administration selv 12 pct. af de udlejede lokaler.

Mulig nedskrivning

Parken skal begynde at afdrage på et 400 mio. kr. stort lån hos Nordea i 2012. Dermed skulle det meget gerne se anderledes ud på indtægtssiden inden da. I Parkens prospekt der fulgte af forårets kapitalrejsning, lyder det, at virksomheden regner med at have nedbragt tomgangsprocenten inden 2012.

"Det er lidt frisk at tro, at de kan nå det på to et halvt år, når man ser på, hvordan det ellers går ejendomsmarkedet," siger analytiker i SEB Enskilda, Steven Brooker, til Business og uddyber:

"Og lykkes det dem ikke, skal forudsætningerne for de fremtidige lejeindtægter og værdiansættelsen af cashflow justeres, akkurat som vi også har set alle andre ejendomsudlejere være igennem. Så for mig at se ligger der en potentiel nedskrivning på ejendommene."

Parkens formand, Hans Munk Nielsen, mener ikke, at der skal nogen hasteindsats til. Han fastholder, at ledelsen vil holde fast i deres såkaldte turn around-plan, som de vedtog i slutningen af 2009.

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Venstre vælger Inger Støjberg som ny næstformand

Helle Ib: Læg mærke til fire ting ved Venstres nye ledelse

Jakob Ellemann-Jensen er nu officielt Venstres nye formand

Danskere køber sig ind i svensk kæde: "Vi skal op på 25 restauranter i alt"

Uffe Ellemann vil ikke blande sig i, hvordan Venstre skal ledes: "Gamle formænd og farmænd skal ses og ikke høres"

Hvor solen stråler lidt klarere

Dansk erhvervsliv ønsker Jakob Ellemann-Jensen tillykke med topposten i Venstre: Ser frem til samarbejdet

Novo Nordisk får godkendt diabetespille med kæmpepotentiale i USA: "Vigtigheden kan ikke understreges nok"

V-partisekretær: Aldrig har vi oplevet et så brutalt opgør