Ekspert: Parkens børs-exit vil give tiltrængt frihed
Foto: Scanpix
Parkens vej væk fra børsen kan være en fordel for selskabet og først og fremmest betyde større handlefrihed for koncernens ledelse. Et børs-exit er derfor en oplagt mulighed, mener ekspert.

Flere kilder tæt på selskabet siger ifølge dagbladet Børsen, at Parkens bestyrelse diskuterer muligheden for, at de to storaktionærer Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen vil stå i spidsen for en afnotering af virksomheden.

Det vil først og fremmest være en fordel i form af fraværet af oplysningspligt, forklarer Troels Troelsen, sportsøkonom ved CBS, til borsen.dk.

"Den spændetrøje, som det er at være på børsen, vil ledelsen sikkert gerne ryste sig fri af. Som børsnoteret kræves information og åbenhed fra Parken f.eks. i forbindelse med spillerhandler - eller om hvor ringe forretningen går - som Parken sikkert helst er foruden," siger Troels Troelsen til borsen.dk.

Det vil endda tilføre selskabet værdi og således være en fordel både for de nuværende ejere og småaktionærerne, at man trækker Parken af børsen, mener han.

Men hvad hjælper det?

Modsat stiller Steven Brooker, chef for analyse af mindre og mellemstore virksomheder i SEB Enskilda, sig umiddelbart skeptisk over for en eventuel afnotering.

"Parken står i øjeblikket over for en række store økonomiske, strategiske og ledelsesmæssige udfordringer, og det er svært umiddelbart at se, hvordan en eventuel afnotering skulle kunne afhjælpe de udfordringer," siger han til Business.dk.

At være børsnoteret er aktuelt, når der er mange ejere, og man vil bruge børsen til at rejse kapital, forklarer Troels Troelsen.

"Det har man allerede benyttet sig af i Parken, og tilsyneladende bevæger selskabet sig nu i den rigtige retning qua det seneste regnskab," siger han.

Frasalg nemmere

Også frasalg bliver nemmere at forhandle, hvis virksomheden ikke er noteret på børsen, og netop frasalg mener Troels Troelsen kan blive aktuelt.

"Det kan jeg sagtens forestille mig. De tre ben – Lalandia, Fitness.dk og fodboldklubben – er meget forskellige og de understøtter ikke hinanden særlig meget," siger han.

Men selvom en afnotering kan være fornuftig rent forretningsmæssigt, så kan fodboldklubben FCK's brand til gengæld miste værdi.

"Et aktieejerskab betyder ofte, at man følger mere med i, hvad der foregår i et selskab. I Parkens tilfælde betyder det for mange af de mindre aktionærer, at de følger fodboldkampe osv. Der vil ryge noget på den bekostning," siger Troels Troelsen.

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan møde Rasmus Hougaard og mange andre inspirerende og vidende personer indenfor ledelse til Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Her får du gode råd til at styrke dine egne lederevner. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Sværere at forhandle pris: "Vi skal helt tilbage til starten af 2007 for at finde afslag, der er lige så lave som i dag"

Bombeskader på saudisk oliegigant ser værre ud end ventet: Kan holde olieprisen oppe

Storaktionær sælger ud i Zalando: Aktien bankes ned med 9 pct

Speas nærmer sig afvikling - venter udlodning af 950 kr pr aktie

I dag begynder en sag i den britiske Højesteret med store konsekvenser for brexit: Skal parlamentet tilbage på arbejde?

Aktiestatus: Demant i bund på it-problemer mens Novo sendes i top

Swedbank erkender alvorlige brister i hvidvaskkontrol: "Visse brister fremstår stadig"

Chemometec-direktør om rekordregnskab: Vi gør alt for at jagte de rigtige kunder

Hollywood-leverandør rejser millioner hos Pandora-stiftere og robotmillionær: "Nu skal vi virkelig ud og indtage det globale marked"