Parkens børs-exit har lange udsigter
Foto: Scanpix
Småaktionærerne vil have presset prisen på Parken-aktierne op, før de vil sælge. Det kan forsinke en eventuel afnotering af underholdningskoncernen med et par år, forudser ekspert.

"En afnotering vil tage mellem et og to år, hvis det er den vej, ledelsen vil gå. Parken er et meget synligt selskab, og aktionærerne vil sidde på hænderne og højst sandsynligt ikke sælge, før kursen er blevet så høj, som de ønsker det," siger Troels Troelsen, der er sportsøkonom på CBS, til borsen.dk

Dagbladet Børsen skriver i dag, at en afnotering af Parken Sport & Entertainment bliver alvorligt overvejet i selskabets bestyrelse med de to storaktionærer Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen som varme fortalere.

Sammen med LD ejer de omkring 70 pct. af aktierne i Parken.

Vil have over kurs 150

Parken-aktien handles onsdag kl. 13 omkring kurs 80.

"Mange vil nok forvente en kurs, der er dobbelt så høj – og i hvert fald over 150 kr. pr. aktie - før de vil være tilfredse med at sælge. Der er mange, der har haft aktierne, hvor de var meget mere værd, ligesom mange har købt nye aktier ved emissionen i april," forklarer Troels Troelsen.

Sidste gang Parken-aktien havde en pris på over 150 kr. var i november sidste år.

Styr på de små

I tilfælde af en afnotering af Parken fra børsen skal over 90 pct. af aktierne være afhændet før resten kan tvangsindløses.

"Aktien er stadig for billig efter min vurdering. Mit bedste bud er, at der skal et mer-tilbud til, før du kan ryste aktionærerne fri," siger Troels Troelsen.

"Det skulle dog ikke undre mig om de (storaktionærerne Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen, red.) allerede har styr på flere af småaktionærerne," tilføjer han.

Styr på følelserne

Sportsøkonomen påpeger samtidig, at der vil være mange, der ikke har lyst til at give afkald på deres aktier i Parken på grund af selskabets karakter. Flere har således et stærkt emotionelt forhold til fodboldklubben FCK.

"De har købt aktien, fordi de holder af fodboldklubben eller mente at Flemming Østergaard er en herlig leder. De ønsker ikke at komme ud – for så havde de solgt deres aktier nu," siger han.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? I Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk forsøger vi at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen HER.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Bestyrelsesformand åbner for salg af kriseramte B&O: Lamperne begynder at blinke

Tilsyn: Lave renter ødelægger bankernes forretning

Simcorp opjusterer efter solid fremgang i andet kvartal

Aktieluk i USA: Blandet dag efter skuffende erhvervstillid - Boeing i top

Trump langer atter ud efter Federal Reserve

GN Hearing-topchef tror på langsigtet vækst i VA-kanal trods tilbagegang: "Vi står relativt stærkt"

Irma-topchefens karriereråd: Hav altid råd til at sige op, hvis din chef er elendig

Fed's høge flyver torsdag - vil ikke sænke renten

Ambu-chef bygger op, mens aktien rasler ned i værdi