Ekspert: Hammers opgave i Parken var umulig
Dan Hammer skulle jonglere med markante bestyrelsesformænd, uprøvede storaktionærer og læk til pressen. Alligevel præsterede han, og fyringen af topchefen er uforståelig, mener ekspert.

"Dan Hammer gjorde et godt stykke arbejde i Parken under temmelig umulige forhold," siger Troels Troelsen, der er sportsøkonom ved CBS, til borsen.dk.

"Jeg forstår ikke fyringen af ham – og mener egentlig, at den var uhensigtsmæssig og på baggrund af personligt fnidder," tilføjer han.

Svært at arbejde med

Troels Troelsen nævner flere forhold, der gjorde arbejdet som adm. direktør i en af Danmarks mest omdiskuterede underholdningskoncerner usædvanligt krævende – ud over det rent forretningsmæssige.

"Flemming Østergaard har ikke været nem at arbejde med som formand – hvis ikke man gjorde som han ønskede, var man hurtigt ude," siger han.

Efter Østergaards afgang fulgte en kaotisk periode med skift på formandsposten frem til, at den nuværende bestyrelsesformand Hans Munk Nielsen annoncerede Hammers fyring i mandags.

De nye og utrænede storaktionærer Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen, der tilsammen ejer omkring 40 pct. i Parken, har samtidig heller ikke gjort arbejdet lettere for Hammer.

"De skvattede helt oplagt lidt over deres egne ben i begyndelsen, og de vidste ikke, hvordan de skulle agere i ét af Danmarks mest synlige selskaber. Desuden lækkede ting fra bestyrelsesmøder til pressen, hvilket ikke har gjort det nemmere at styre virksomheden," siger Troels Troelsen.

Talte tydeligt

Han mener, at Dan Hammer har været nødt til at være "tydeligere" over for nogle af storejerne, end de har været vant til.

"Det har ikke været nemme manøvrer, der skulle foretages i Parken, og det er ellers lykkedes ham pænt, selvom han ikke har kunnet undgå at få snavs på hænderne," siger sportsøkonomen.

Han påpeger, at det er lykkedes Dan Hammer at rejse nødvendige penge fra Nordea og gennemføre en strategi, som ifølge Troelsen nu kan se ud til at virke. Regnskabet for første halvår lover således overskud i 2010 efter et frygteligt 2009.

Og det er ikke hverken de tidligere formænd eller storaktionærers fortjeneste - men Hammers alene, tilføjer han.

Flemming Østergaard har siden fyringen sagt til flere medier, at han fortryder ansættelsen af Dan Hammer, og selv burde have fyret ham. Dette mener Troels Troelsen føjer unødvendig spot til skade, og han kaldet Østergaards udtalelser for "en usportslig facon."

Tænk hvis der fandtes en radioavis for erhvervslivet?
Det gør der heldigvis. Den hedder Børsen Morgenbriefing.

Børsen Morgenbriefing er en daglig podcast, der giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På syv minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang og en opdatering på aktiemarkederne.

Lyt her eller abonnér på Børsen Morgenbriefing i din favorit podcast-app.Abonnér på podcasten her:

   

Guide: Så let er det at lytte til Børsen Morgenbriefing på telefonen:


Gå ind i din podcast-app og søg på Børsen Morgenbriefing. Se hvordan i videoen herunder:Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Steen Bocian: Topmøde i Davos handlede om klima, klima, klima og Trump

Nyt it-system skaber lønkaos for 24.000 ansatte i forsvaret: "Det er et kæmpe problem"

Udforsk de bedste vandhuller i Sydamerikas fodboldglade by

Medie: Saudiarabisk fond kan være på vej til at købe fodboldklub i Premier League

Medie: Efter brexit vil verdens største banker have 34,5 mia. kr i rabat – om året

Mænd, sved og tårer: Nyhedschefens dagbog fra digtialt detox-retreat i Jordans ørken

Overlæge maner til virusro: Ingen smittespredning i andre lande

Hongkong aflyser nytårsfejringer under alvorligt virusudbrud: Det er en nødsituation