Parken på vej væk fra fondsbørsen
Foto: Scanpix
Penge  
Parken med fodboldklubben FC København er sat på kurs mod en afnotering fra fondsbørsen, oplyser centralt placerede kilder til dagbladet Børsen.

Ifølge kilderne har bestyrelsen i de seneste dage indgående diskuteret mulighederne for at afnotere Parken med fodboldklubben FC København fra børsen for på den måde at få skabt mere ro om virksomheden.

"Det er ikke sikkert, at Parken fortsætter med at være børsnoteret," siger en kilde.

Også andre kilder siger til Børsen, at Parkens bestyrelse har diskuteret mulighederne for, at de to storaktionærer Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen trækker virksomheden af børsen for at skabe mere ro om Parken.

De to sidder på samlet op mod 40 pct. af virksomheden efter store opkøb det seneste halve år. Den sidste større aktionær, LD, har godt 30 pct.

Planerne om en afnotering skulle have været diskuteret på de sidste to dages bestyrelsesmøde op til mandagens halvårsregnskab. Det har ikke været muligt at få oplyst, om planerne indebærer muligheder for, at LD bliver som mindretalsaktionær, hvis Parken bliver taget af børsen, eller om de to storaktionærer også arbejder på at købe LD's aktier.

LD-direktør Carsten Koch, der ikke selv sidder i bestyrelsen, er ikke afvisende over for at trække Parken væk fra den store opmærksomhed på børsen.

"Alt er et spørgsmål om pris, så hvis der kommer et tilbud, vil vi naturligvis kigge på det. Virksomheden er kommet i en bedre situation, men vi vil ikke afvise noget," siger Carsten Koch, som ikke ønsker specifikt at kommentere, hvad han mener om en afnotering af virksomheden, og hvor involveret LD er i planerne.

"Det er altid frugtbart for en bestyrelse at diskutere alle muligheder," siger Carsten Koch.

Både Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen har de seneste måneder købt flittigt op af Parken-aktier. Siden marts har de hver investeret mere end 100 mio. kr., hvoraf hovedparten blev brugt i forbindelse med kapitaludvidelsen i foråret.

I går købte Erik Skjærbæk op for yderligere 4,6 mio. kr. aktier. Han ønsker ikke at kommentere Børsens oplysninger om en mulig afnotering, eller om han planlægger at købe flere aktier.

"Jeg har købt aktier i Parken, fordi jeg mener, at det er en god virksomhed," lyder det blot fra Skjærbæk.

Parken har pligt til først at fortælle fondsbørsen om en evt. afnotering og bestyrelsesformand Hans Munk Nielsen afviser ikke overraskende, at en afnotering har været drøftet.

"Jeg vil ikke afvise, at det er blevet omtalt som en hypotese, men det er ikke noget som har fundet vej til bestyrelsen," siger han.

Læs hele artiklen i Den Elektroniske Avis

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Venstre vælger Inger Støjberg som ny næstformand

Helle Ib: Læg mærke til fire ting ved Venstres nye ledelse

Jakob Ellemann-Jensen er nu officielt Venstres nye formand

Danskere køber sig ind i svensk kæde: "Vi skal op på 25 restauranter i alt"

Uffe Ellemann vil ikke blande sig i, hvordan Venstre skal ledes: "Gamle formænd og farmænd skal ses og ikke høres"

Hvor solen stråler lidt klarere

Dansk erhvervsliv ønsker Jakob Ellemann-Jensen tillykke med topposten i Venstre: Ser frem til samarbejdet

Novo Nordisk får godkendt diabetespille med kæmpepotentiale i USA: "Vigtigheden kan ikke understreges nok"

V-partisekretær: Aldrig har vi oplevet et så brutalt opgør