Penge  
De to respekterede erhvervsfolk C.C. Nielsen og Kaare Vagner føler sig offer for en skjult dagsorden, da de i sensommeren 2008 blev lokket til at skyde penge i det kriseramte it-firma Comwir.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Selskabets hovedaktionær var daværende Parken-formand Flemming Østergaard, og det var ligeledes den nu forhenværende fodboldformands søn, Peter Østergaard, der var direktør i selskabet.

Det lille københavnske it-firma med de store ambitioner havde længe været en betragtelig sten i skoen for Flemming Østergaard, idet Comwir på årsbasis tabte mange millioner af i håbet om forsøget på at konkurrere med de store distributører af hardware herhjemme.

Derfor var det en kærkommen hjælpende hånd, da Micro Matic-ejer C.C. Nielsen og tidligere koncernchef i ABB Kaare Vagner, der bl.a. sidder i bestyrelsen for Mols-Linien og Banedanmark, i juli 2008 sagde ja til sammen med en række andre investorer at skyde i alt 15 mio. kr. i Comwir.

Problemet er blot, er C.C. Nielsen og Kaare Vagner ikke vidste, at Flemming Østergaard ikke selv kom med friske penge som lovet, men blot konverterede gæld til aktier.

Syv måneder senere gik Comwir konkurs.

"De er ikke pengene, der generer mig. Det er det faktum, at vi har været offer for en skjult dagsorden. Det er min klare opfattelse, at vi er blevet ført bag lyset her. Det er måske ikke ulovligt, men det er i en gråzone og i hvert fald langt fra alt, hvad der minder om god moral og etik," siger C.C. Nielsen, der sammen med Kaare Vagner mistede 2,5 mio. kr. på it-selskabets konkurs.

Det fremgår af en liste over aktionærer ved Comwirs kapitalrejsning, som Jyllands-Posten er i besiddelse af.

Kilde: Jyllands-Posten

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ingen ny udenlandsk arbejdskraft til landbruget: "Det er ikke nemt at finde danskere, der drømmer om at plukke tomater fra morgen til aften"

Van de Winkel: Genmabs nye guldæg måske mere værd end Darzalex

Intense forhandlinger om EU's næste budget: Danmark og alliancen "de sparsommelige fire" i central rolle

Verdens største alkoholimportør går i krig med Vivino: "Vi er klar til at gå i retten"

Finansminister skeptisk over for Venstres udlændingekrav

Glad biotek-formand efter milliardsalg: "Jeg vil gerne sige, at det har været en god investering"

Danske Banks bestyrelse vil have mulighed for at redde topledelse fra erstatningsansvar

Codan kæmper med Tryg og Top om de små virksomheder - rådgivning vigtigere end pris

Porsche varmer op til foråret med sportslige nyheder