Penge  
De to respekterede erhvervsfolk C.C. Nielsen og Kaare Vagner føler sig offer for en skjult dagsorden, da de i sensommeren 2008 blev lokket til at skyde penge i det kriseramte it-firma Comwir.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Selskabets hovedaktionær var daværende Parken-formand Flemming Østergaard, og det var ligeledes den nu forhenværende fodboldformands søn, Peter Østergaard, der var direktør i selskabet.

Det lille københavnske it-firma med de store ambitioner havde længe været en betragtelig sten i skoen for Flemming Østergaard, idet Comwir på årsbasis tabte mange millioner af i håbet om forsøget på at konkurrere med de store distributører af hardware herhjemme.

Derfor var det en kærkommen hjælpende hånd, da Micro Matic-ejer C.C. Nielsen og tidligere koncernchef i ABB Kaare Vagner, der bl.a. sidder i bestyrelsen for Mols-Linien og Banedanmark, i juli 2008 sagde ja til sammen med en række andre investorer at skyde i alt 15 mio. kr. i Comwir.

Problemet er blot, er C.C. Nielsen og Kaare Vagner ikke vidste, at Flemming Østergaard ikke selv kom med friske penge som lovet, men blot konverterede gæld til aktier.

Syv måneder senere gik Comwir konkurs.

"De er ikke pengene, der generer mig. Det er det faktum, at vi har været offer for en skjult dagsorden. Det er min klare opfattelse, at vi er blevet ført bag lyset her. Det er måske ikke ulovligt, men det er i en gråzone og i hvert fald langt fra alt, hvad der minder om god moral og etik," siger C.C. Nielsen, der sammen med Kaare Vagner mistede 2,5 mio. kr. på it-selskabets konkurs.

Det fremgår af en liste over aktionærer ved Comwirs kapitalrejsning, som Jyllands-Posten er i besiddelse af.

Kilde: Jyllands-Posten

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Venstre vælger Inger Støjberg som ny næstformand

Jakob Ellemann-Jensen er nu officielt Venstres nye formand

Hvor solen stråler lidt klarere

Uffe Ellemann vil ikke blande sig i, hvordan Venstre skal ledes: "Gamle formænd og farmænd skal ses og ikke høres"

Dansk erhvervsliv ønsker Jakob Ellemann-Jensen tillykke med topposten i Venstre: Ser frem til samarbejdet

Novo Nordisk får godkendt diabetespille med kæmpepotentiale i USA: "Vigtigheden kan ikke understreges nok"

V-partisekretær: Aldrig har vi oplevet et så brutalt opgør

Novo-chef: Måske den vigtigste milepæl i min tid som direktør

Københavns Andelskasse sigtet for brud på hvidvasklovgivningen