Penge  
De to respekterede erhvervsfolk C.C. Nielsen og Kaare Vagner føler sig offer for en skjult dagsorden, da de i sensommeren 2008 blev lokket til at skyde penge i det kriseramte it-firma Comwir.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Selskabets hovedaktionær var daværende Parken-formand Flemming Østergaard, og det var ligeledes den nu forhenværende fodboldformands søn, Peter Østergaard, der var direktør i selskabet.

Det lille københavnske it-firma med de store ambitioner havde længe været en betragtelig sten i skoen for Flemming Østergaard, idet Comwir på årsbasis tabte mange millioner af i håbet om forsøget på at konkurrere med de store distributører af hardware herhjemme.

Derfor var det en kærkommen hjælpende hånd, da Micro Matic-ejer C.C. Nielsen og tidligere koncernchef i ABB Kaare Vagner, der bl.a. sidder i bestyrelsen for Mols-Linien og Banedanmark, i juli 2008 sagde ja til sammen med en række andre investorer at skyde i alt 15 mio. kr. i Comwir.

Problemet er blot, er C.C. Nielsen og Kaare Vagner ikke vidste, at Flemming Østergaard ikke selv kom med friske penge som lovet, men blot konverterede gæld til aktier.

Syv måneder senere gik Comwir konkurs.

"De er ikke pengene, der generer mig. Det er det faktum, at vi har været offer for en skjult dagsorden. Det er min klare opfattelse, at vi er blevet ført bag lyset her. Det er måske ikke ulovligt, men det er i en gråzone og i hvert fald langt fra alt, hvad der minder om god moral og etik," siger C.C. Nielsen, der sammen med Kaare Vagner mistede 2,5 mio. kr. på it-selskabets konkurs.

Det fremgår af en liste over aktionærer ved Comwirs kapitalrejsning, som Jyllands-Posten er i besiddelse af.

Kilde: Jyllands-Posten

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Nyt Pandora-regnskab sender aktien til tops i C25

Politikere provokeret af kviklånsfirmaer: Nu er flertal klar til at sætte loft over renten

Jyske Bank i stor ledelsesrokade

Jyske Bank indfører negative renter for velhavende privatkunder

Analytiker efter positivt regnskab: "Pandora vil outpeforme markedet"

Jyske Bank-aktie danser på stedet efter rentenyhed og større rokade

BMW forener nyt og gammelt med jubilæumsmotorcykel

Analytiker: Jyske Bank tjener stadig godt med penge - men aktien vil åbne fladt

Pandoras salg og indtjening fortsætter med at dykke - fastholder forventningerne