Penge Af
Dagens fremgang blev kontant fejet af bordet torsdag eftermiddag, hvor flere amerikanske nøgletal - sædvanen tro - slukkede den skrøbelige optimisme.

Et plus for de 20 mest handlede aktier i C20-indekset, blev vend til et minus på 1 pct. til indeks 404,4, efter at der først kom skuffende ledighedstal klokken 14.30 efterfulgt af lige så skuffende tillidstal klokken 16.00. Det slukkede en ellers spirende optimisme især trukket af, at den tyske Bundesbank hævede forventningerne til landets vækst til 3 pct.

Skuffelserne gik især ud over de mere konjunkturfølsomme aktier som FLSmidth, Norden og A.P. Møller-Mærsk. Men også Coloplast holdt sig i bunden.

FLSmidth faldt med hele 5,2 pct., mens Norden måtte af med 3,2 pct. og Coloplast med 3,1 pct. Mærsk-aktierne faldt op til 2,5 pct.

Skuffelser fra USA

Fra USA stod det klar, at antallet af nytilmeldte ledige i sidste uge nåede op på 500.000, hvor økonomerne havde ventet 488.000. Og når det kom til erhvervslivets forventninger i det såkaldte Philadelphia Fed-indeks viste det et fald til minus 7,7, hvor analytikerne havde ventet et fald til 7,0.

Skuffelserne betragtes af flere økonomer som bekymrende i en tid, hvor der er heftige spekulationer om, hvorvidt vi får en ny periode med recession i verdens største økonomi.

Opjusteringer rakte ikke

Både FLSmidth og Coloplast kom eller med stærke halvårsregnskaber, hvor der var plads til opjusteringer. Dermed fulgte de strømmen af positive meldinger fra de største danske virksomheder, med Vestas som en af undtagelserne.

Uanset opjusteringerne var det altså ikke nok til at sikre et plus. Og Vestas som i går skuffede alle med en solid nedjustering, der sendte aktien ned med hele 23 pct., nåede lige at sikre sig et beskedent plus på 0,5 pct. i dagens handel.

Tænk hvis der fandtes en radioavis for erhvervslivet?
Det gør der heldigvis. Den hedder Børsen Morgenbriefing.

Børsen Morgenbriefing er en daglig podcast, der giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På syv minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang og en opdatering på aktiemarkederne.

Lyt her eller abonnér på Børsen Morgenbriefing i din favorit podcast-app.Abonnér på podcasten her:

   

Guide: Så let er det at lytte til Børsen Morgenbriefing på telefonen:


Gå ind i din podcast-app og søg på Børsen Morgenbriefing. Se hvordan i videoen herunder:Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerNye trends ændrer måden vi rejser på

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Steen Bocian: Topmøde i Davos handlede om klima, klima, klima og Trump

Nyt it-system skaber lønkaos for 24.000 ansatte i forsvaret: "Det er et kæmpe problem"

Udforsk de bedste vandhuller i Sydamerikas fodboldglade by

Medie: Saudiarabisk fond kan være på vej til at købe fodboldklub i Premier League

Medie: Efter brexit vil verdens største banker have 34,5 mia. kr i rabat – om året

Mænd, sved og tårer: Nyhedschefens dagbog fra digtialt detox-retreat i Jordans ørken

Overlæge maner til virusro: Ingen smittespredning i andre lande

Hongkong aflyser nytårsfejringer under alvorligt virusudbrud: Det er en nødsituation