Storaktionær i Parken kræver erstatning
Penge  
Underholdningskoncernen Parkens fynske storaktionær, Erik Skjærbæk, undersøger netop nu, om der er basis for at kræve erstatning for de mange millioner kroner, han har tab via sit aktiekøb. Det skriver Berlingske Tidende.

Siden Erik Skjærbæk købte en stor aktiepost i Parken af Patrick de Vela, har det vist sig, at en uvildig advokatundersøgelse i foretaget 2005 betegnede selskabets ledelsesform og formandens honorar som ulovligt.

Undersøgelsen førte til, at Peter Højland trak sig fra bestyrelsen. Den resterende bestyrelse reagerede ikke på advokat John Korsø Jensens advarsler om, at aftalerne med daværende formand Flemming Østergaard og hans rolle i selskabet var ulovlig.

Det er på baggrund af den undersøgelse, at Erik Skjærbæk og hans advokater nu er ved at undersøge, om det er muligt at kræve erstatning for de store tab, Skjærbæk indtil videre har lagt ryg til.

I advokat John Korsø Jensens notat, som Parkens bestyrelse bestilte i 2005, fremgår det blandt andet, at Parkens bestyrelse kan blive erstatningspligtig, såfremt den ikke reagerer på de ulovligheder, som advokaten har påpeget.

/ritzau/

Få de vigtigste perspektiver på samfundsøkonomien – direkte i din mailboks

Tal i sig selv betyder ikke noget, men sat ind i den rette kontekst kan det pludselig være et tal, der er vigtigt at forholde sig til. Hver tirsdag sender perspektivredaktør og cheføkonom Steen Bocian nye perspektiver videre til Børsens læsere i sit nyhedsbrev. Skriv dig op til nyhedsbrevet i boksen herunder.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Tobaksboss: "Vi er ét opkøb fra at være verdens største"

Udlejningsportal med dansk stifter henter 300 mio kr

Kåre Schultz' Teva står til milliardgevinst, hvis Lundbeck får held med opkøb

Her er aktiechefs fire farlige aktieråd: Sådan vinder du Børsens aktiespil

Aktieåbning i USA: Røde tal efter olieangreb - Lundbeck-køb bankes op

Analysechef om at Draghi vil have politikerne frem i førersædet: "Det er svært at bruge finanspolitik som den cykliske udjævner"

Nestor i dansk biotek står til at blive forgyldt efter Lundbecks købstilbud: "Pragtfuldt at blive valideret med sådan et købstilbud"

Skattestyrelsen retter krav mod Nordea i udbyttesag: Kræver 900 mio

Dansk tobakskæmpe køber hollandsk cigarfirma for 1,5 mia kr