Store kursfald gjorde et betragteligt indhug i gevinsten på A.P. Møller-Mærsks store udsalg af egne aktier onsdag.

Salget af 250.043 B-aktier blev afsluttet på en enkelt dag og indbragte 8,26 mia. kr., oplyser Mærsk i en meddelelse.

En net sum, men noget lavere end de 9,2 mia. kr., som aktierne var værd på tidspunktet for rederikoncernens annoncering af udsalget onsdag morgen før markedets åbning.

Stort minus til aktien

Det satte sine tydelige spor på Mærsk-aktiens kurs, at 5,7 pct. af den samlede aktiekapital skulle sælges på en enkelt dag. Aktien lukkede i et minus på 8,1 pct.

B-aktien har ikke tabt så meget på en enkelt dag siden 5. marts, hvor Mærsk præsenterede sit årsregnskab for 2008, der indeholdt deprimerende udsigter for 2009.

Dengang faldt aktien 10 pct.

Aktiens fald skal ikke kun ses som et sammenfald mellem salget af det store antal aktier på kort tid og den seneste uges stigninger til rederiet, hvor investorerne i forvejen havde forberedt sig på gevinsthjemtagning, vurderer chefanalytiker Brian Børsting, LD Invest, over for borsen.dk.

Tilfredshed på Esplanaden

Fra Mærsks hovedsæde på Esplanaden i København erklærer man sig tilfredse med aktieudsalgets forløb.

"Vi var komfortable med bogen, og det er vigtigt for os, at vi har fået mange nye investorer rundt omkring i verden, specielt med god dækning i Storbritannien og USA, men også i det nordiske hjemmemarked," siger finanschef hos A.P. Møller-Mærsk, Jan Kjaervik, til nyhedsbureauet Direkt og tilføjer:

"Efterspørgslen har været som forventet, og vi er godt tilfredse med, at det lykkedes at placere så mange aktier på én dag. En betydelig andel er solgt til investorer uden for Norden."

Aktierne stod som nul i balancen før salget, og salget øger derfor egenkapitalen med et tilsvarende beløb, som der er kommet ind. Hvad Mærsk selv har betalt for aktierne i sin tid, har Jan Kjaervik ikke et svar på.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om kæmpe kurshop på minibørs: Det er Det Vilde Vesten

Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Danske Bank-formand: Jeg forsøger at forstå hvad der gik galt

TDC indgår partnerskab med Ericsson om 5G-udrulning

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?