Jyske Bank præsenterer uventet tab
Foto: Scanpix
Penge Af
Opdateret 11.08 - Jyske Banks nedskrivninger i første kvartal var større end ventet. Banken præsenterer et tab på 67 mio. kr. før skat, men fastholder forventningerne til 2009.

Med en uændret basisindtjening og tilfredsstillende beholdningsindtjening er det alene nedskrivninger på udlån, der i 1. kvartal påkalder sig ledelsens særlige opmærksomhed.

"At nedskrivningerne er på niveau med 4. kvartal 2008, skyldes det voldsomme omslag i økonomien. Det er derfor bankens største udfordring p.t. at få nedbragt nedskrivningerne til et væsentligt lavere niveau, samt modvirke at de ender som tabsafskrivninger," skriver ordførende direktør Anders Dam i regnskabet.

Samtidig siger Jyske Bank nu ja tak til bankpakke II.

"Bestyrelsen har i dag besluttet, at Jyske Bank ansøger om kapitalindskud fra Bankpakke II," skriver ledelsen.

Udlån tynger

Især nedskrivninger på udlån gør ondt i Silkeborg-banken. I første kvartal har Jyske Bank tabt 649 mio. kr. på dén konto – i samme periode sidste år var tabet på 53 mio. kr. Analytikernes estimat lød på 417 mio. kr.

Netop denne post betyder med al sandsynlighed også, at Jyske Bank ændrer 2009-estimaterne ved aflæggelse af halvårsregnskabet.

"En revurdering af forventningerne vil blive foretaget ved fremlæggelse af koncernens halvårsrapport, men udviklingen i forretningsomfang og indtjening har været i overensstemmelse med forventningerne til 1. kvartal," fremgår det af regnskabet som fortsætter:

"Nedskrivninger på udlån mv. har imidlertid været på et højere niveau end forventet, og det bedste estimat p.t. er i den øvre ende af intervallet 0,75-1,25 pct. af udlån og garantier."


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trump giver Barr grønt lys til at offentliggøre Rusland-rapport

Rædselskabinettet: Her er kunderne i den hvidvaskanmeldte andelskasse

Aktier: Recessionsfrygt sendte Pandora og Ambu ned

Viacom letter på aftale med AT&T og topper S&P 500-indekset

Theresa May: Ikke nok opbakning til at holde tredje afstemning om brexit-aftale

Datatilsynet politianmelder taxiselskab og indstiller dem til millionbøde

Trump anerkender Golanhøjderne som en del af Israel

Ejere af hvidvaskanmeldt minibank: Københavns Andelskasse ville være en sund bank, hvis vi havde fået lov til at rydde op

Zealand-boss: Alexion-aftale kan være over 13 mia. kr. værd