Anders Dam: Bankpakke I dræner os for kapital
Foto: Jyske Bank
Penge  
Udgifterne til Bankpakke I kan blive en medvirkende årsag til, at Jyske Bank vælger at benytte mulighederne i Bankpakke II, oplyser bankens ordførende direktør, Anders Dam, til Reuters.

Han har tidligere udtalt sig særdeles kritisk om Bankpakke I. Til gengæld har han fra dag ét rost Bankpakke II, som han mener, er godt politisk håndværk, der giver pengeinstitutterne mulighed for at tegne en 'jordskælvsforsikring' i en meget usikker tid, hvor kapitalmarkederne fungerer dårligt.

"Des flere pengeinstitutter, der dør, jo større bliver regningen fra bankpakke I. I værste fald kan den blive på omkring 2,0 mia. kr. for Jyske Bank. Det er kapital, som vi ellers ville have haft, og der er derfor tale om et kapitaldræn som følge af Bankpakke I," siger Anders Dam.

Han frygter, at den første bankpakke kan komme til at koste helt op til de maksimale 35 mia. kr. for hele sektoren.

"Det andet er, at den økonomiske nedtur i øjeblikket ser temmelig dramatisk ud. Det er derfor klart, at vi lytter til de opfordringer der er kommet fra både økonomi- og erhvervsministeren, nationalbankdirektøren og Finanstilsynets nye direktør om at søge kapital for bankpakke II og dermed understøtte den finansielle stabilitet i Danmark," siger Anders Dam.

Han ønsker ikke at oplyse, om Jyske Bank rent faktisk vil benytte mulighederne i Bankpakke II. Bankens bestyrelse vil tage stilling til det på et møde den 28. april, og beslutningen vil blive offentliggjort sammen med kvartalsregnskabet samme dag.

Jyske Bank betalte i 2008 231 mio. kr. til Det Private Beredskab, der dels har betalt til afviklingen af Roskilde Bank og dels står for den finansielle sektors egenfinansiering af Bankpakke I.

Kilde: Reuters Finans

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? I Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk forsøger vi at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen HER.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Helle Ib: Det her kan redde Lars Løkke - Kristian Jensen har groft sagt tre muligheder nu

Aktier: Kraftige aktiekursdyk i Asien efter eskalering af handelskrig

Morgenbriefing: Aktier trykket af optrappet handelskrig, størst risiko for økonomisk tilbageslag siden finanskrisen

No deal: Boris Johnson afviser at betale brexit-regning på 39 mia pund

Det sker i dag: Ankesag mod Skat begynder

Midt i strid med USA falder Kinas yuan til det laveste i 11 år

USA og Japan er tæt på ny aftale om handel og landbrug

Løkke vil have hurtigt landsmøde for at få afklaring på Venstres ledelse: "Jeg ønsker at fortsætte som formand"

Resultatet er trykket i Lars Larsen-familiens Bolia: "Store investeringer ses selvfølgelig på bundlinjen"