Anders Dam: Bankpakke I dræner os for kapital
Foto: Jyske Bank
Penge  
Udgifterne til Bankpakke I kan blive en medvirkende årsag til, at Jyske Bank vælger at benytte mulighederne i Bankpakke II, oplyser bankens ordførende direktør, Anders Dam, til Reuters.

Han har tidligere udtalt sig særdeles kritisk om Bankpakke I. Til gengæld har han fra dag ét rost Bankpakke II, som han mener, er godt politisk håndværk, der giver pengeinstitutterne mulighed for at tegne en 'jordskælvsforsikring' i en meget usikker tid, hvor kapitalmarkederne fungerer dårligt.

"Des flere pengeinstitutter, der dør, jo større bliver regningen fra bankpakke I. I værste fald kan den blive på omkring 2,0 mia. kr. for Jyske Bank. Det er kapital, som vi ellers ville have haft, og der er derfor tale om et kapitaldræn som følge af Bankpakke I," siger Anders Dam.

Han frygter, at den første bankpakke kan komme til at koste helt op til de maksimale 35 mia. kr. for hele sektoren.

"Det andet er, at den økonomiske nedtur i øjeblikket ser temmelig dramatisk ud. Det er derfor klart, at vi lytter til de opfordringer der er kommet fra både økonomi- og erhvervsministeren, nationalbankdirektøren og Finanstilsynets nye direktør om at søge kapital for bankpakke II og dermed understøtte den finansielle stabilitet i Danmark," siger Anders Dam.

Han ønsker ikke at oplyse, om Jyske Bank rent faktisk vil benytte mulighederne i Bankpakke II. Bankens bestyrelse vil tage stilling til det på et møde den 28. april, og beslutningen vil blive offentliggjort sammen med kvartalsregnskabet samme dag.

Jyske Bank betalte i 2008 231 mio. kr. til Det Private Beredskab, der dels har betalt til afviklingen af Roskilde Bank og dels står for den finansielle sektors egenfinansiering af Bankpakke I.

Kilde: Reuters Finans


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trump giver Barr grønt lys til at offentliggøre Rusland-rapport

Rædselskabinettet: Her er kunderne i den hvidvaskanmeldte andelskasse

Aktier: Recessionsfrygt sendte Pandora og Ambu ned

Viacom letter på aftale med AT&T og topper S&P 500-indekset

Theresa May: Ikke nok opbakning til at holde tredje afstemning om brexit-aftale

Datatilsynet politianmelder taxiselskab og indstiller dem til millionbøde

Trump anerkender Golanhøjderne som en del af Israel

Ejere af hvidvaskanmeldt minibank: Københavns Andelskasse ville være en sund bank, hvis vi havde fået lov til at rydde op

Zealand-boss: Alexion-aftale kan være over 13 mia. kr. værd