Anders Dam: Bankpakke I dræner os for kapital
Foto: Jyske Bank
Penge  
Udgifterne til Bankpakke I kan blive en medvirkende årsag til, at Jyske Bank vælger at benytte mulighederne i Bankpakke II, oplyser bankens ordførende direktør, Anders Dam, til Reuters.

Han har tidligere udtalt sig særdeles kritisk om Bankpakke I. Til gengæld har han fra dag ét rost Bankpakke II, som han mener, er godt politisk håndværk, der giver pengeinstitutterne mulighed for at tegne en 'jordskælvsforsikring' i en meget usikker tid, hvor kapitalmarkederne fungerer dårligt.

"Des flere pengeinstitutter, der dør, jo større bliver regningen fra bankpakke I. I værste fald kan den blive på omkring 2,0 mia. kr. for Jyske Bank. Det er kapital, som vi ellers ville have haft, og der er derfor tale om et kapitaldræn som følge af Bankpakke I," siger Anders Dam.

Han frygter, at den første bankpakke kan komme til at koste helt op til de maksimale 35 mia. kr. for hele sektoren.

"Det andet er, at den økonomiske nedtur i øjeblikket ser temmelig dramatisk ud. Det er derfor klart, at vi lytter til de opfordringer der er kommet fra både økonomi- og erhvervsministeren, nationalbankdirektøren og Finanstilsynets nye direktør om at søge kapital for bankpakke II og dermed understøtte den finansielle stabilitet i Danmark," siger Anders Dam.

Han ønsker ikke at oplyse, om Jyske Bank rent faktisk vil benytte mulighederne i Bankpakke II. Bankens bestyrelse vil tage stilling til det på et møde den 28. april, og beslutningen vil blive offentliggjort sammen med kvartalsregnskabet samme dag.

Jyske Bank betalte i 2008 231 mio. kr. til Det Private Beredskab, der dels har betalt til afviklingen af Roskilde Bank og dels står for den finansielle sektors egenfinansiering af Bankpakke I.

Kilde: Reuters Finans

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Peter Norvig fradømt retten til at være ejendomsmægler

Indvandrere fra ikke-vestlige lande brager ind på arbejdsmarkedet: "Det er et tøbrud, vi længe har efterlyst"

Milliardsalg løfter kursanbefaling: Der er potentiale i Zealand Pharma ifølge analytiker

Succesfuld trekløver: Tre danske aktier i plus med over 100 pct i år

Teknisk analyse: Frygten i markedet er steget - hold dig fra disse fire aktieindeks

Home sælger erhvervskæde: Salgspris er hemmelig

Vanæret bilboss er formelt tiltalt for bedrageri i Japan

Skattestyrelsen går efter bitcoin-gevinster: Har fået 2700 danske navne fra finsk skattestyrelse

Mærsk lancerer forsikringsløsning til containerfragt