Staten storaktionær i sjællandsk lokalbank
Bestyrelsesformand for Finansiel Stabilitet, Henning Kruse Petersen, ligger nu inde med den største aktiepost i Skælskør Bank.
Foto: Scanpix
Skælskør Bank har fået et nyt medlem af ejerkredsen af en betydelig størrelse, den danske stat.

Selskabet Finansiel Stabilitet ejer 5,175 pct. af aktierne i pengeinstititutet. Det er beskeden i en meddelelse fra den vestsjællandske lokalbank tirsdag.

Finansiel Stabilitet er det selskab, som staten har stiftet for at håndtere krisen i landets finansielle sektor, blandt andet i form af koordinering ved deltagelsen i de to bankpakker. Selskabet går også under navnet Afviklingsselskabet.

Bankpakkerne er netop en del af forklaringen på, hvorfor Finansiel Stabilitet optræder som storaktionær i det Vestsjællandske lokalbankliv. Skælskør Bank har valgt at gøre brug af muligheden for at betale for deltagelsen i Bankpakke I med egne aktier frem for kontanter.

Med Finansiel Stabilitets indtræden i ejerkredsen er staten nu den største aktionær i banken, der i 2008 havde et underskud på 10 mio. kr.

I regnskabet for 2008 betegner direktør Carsten Roth året som et regulært annus horribiles, der kostede store nedskrivninger, negative kursreguleringer og lukningen af en fililial i Holbæk. Banken har valgt ikke at komme med forventninger til 2009.

Skælskær Bank har rødder tilbage til 1876 og beskæftiger 110 medarbejdere i Skælskør, Slagelse, Korsør, Sorø, Kalundborg og Dalmose.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan