Realdania taber milliarder på Danske Bank
Foto: Danske Bank
Penge Af
Pengetanken Realdania med 180.000 danskere i medlemskredsen har tabt 19 mia. kr. på blot to år. Blandt tabene vejer aktier i Danske Bank tungt - de står for 11,5 mia. kr. af underskuddet.

Trods tabene er der ifølge Berlingske Business ingen kontrol med Realdanias forretning. Realdania opstod i kølvandet på omdannelsen af Kreditforeningen Danmark til Realkredit Danmark, hvor medlemmernes bidrag indtil ændringen blev indkapslet i fonde.

Disse milliardbidrag, de såkaldte "herreløse milliarder", investerer Realdania nu forskellige steder.

Men de senere år er det gået den forkerte vej med overskuddet. Nu er formuen barberet ned til 13 mia. kr.

Erhvervs- og økonomiminister Lene Espersen (K) er ifølge avisen nu gået ind i sagen for at kulegrave området.

Finanstilsynet og Erhvervs- og Selskabsstyrelsen skal komme med en redegørelse for "reglerne for og tilsynet med foreninger, der tidligere har været realkreditinstitutter."
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regeringen i opgør med spilbranche: "Det har udviklet sig alt for voldsomt med reklamerne"

Mens du sov: Manglende detaljer om handelsaftale dæmper aktier i Asien

Morgenbriefing: Spar Nord-chef kritiserer politikere for overregulering, økonomer mener regeringen bryder løfte om forsigtighed

Det sker i dag: Finansministeren præsenterer Økonomisk Redegørelse

USA forventer at fordoble eksport til Kina efter aftale

Aktier: Mangel på detaljer om handelsaftale lægger låg på markedet i Asien

Usikre lån hitter stadig i storbyerne: "Hvis renten stiger, er det et problem"

I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem