Penge Af
Det grønlandske mineselskab Nunaminerals er klar til at grave guld både i Grønlands undergrund og på den københavnske fondsbørs, efter i forbindelse med sin entré på sidstnævnte har rejst yderligere 112 mio. kr. til formålet.

Selskabets største aktionærer - Grønlands hjemmestyre, Lønmodtagernes Dyrtidsfond og finansmanden Carsten Bergers Rudersdal A/S - står for 60 mio. kr. af den nye kapital, mens 750 andre investorer efterfølgende i alt har tegnet 257.115 aktier.

Det skæpper ekstra 112 mio. kr. i kassen hos Nunaminerals, der har fået solgt aktierne til kurs 435, hvilket absolut er i den høje ende af det udmeldte kursinterval på mellem 375 og 435 kr. pr. aktie.

"Jeg glæder mig over, at det nu er muligt at videreudvikle Nunaminerals' kerneprojekter samt øvrige aktiviteter. Selskabets styrkede kapitalbase er et stærkt signal til vores partnere, der er nogle af verdens største mineoperatører," siger adm. direktør Ole Christiansen i en fondsbørsmeddelelse.

"Nunaminerals og mineralindustrien i Grønland er inde i en rivende udvikling, som rummer mange spændende muligheder i de kommende år, og i Nunaminerals glæder vi os til at komme i gang med at udnytte disse muligheder," tilføjer Ole Christiansen.

Første handelsdag for de nye aktier venter selskabet vil være den 25. juni.

Nunaminerals var tidligere noteret på minibørsen AMP med en samlet markedsværdi på 80 mio. kr., men disse aktier blev den 3. juni sat i omløb på OMX.

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Dansk whistleblower står bag milliardsag mod Novo Nordisk

Købmanden kom fra fattige kår: En fjer blev til 26 milliarder

Morgenbriefing: Fond overtager magten i Jysk, Apple og Google har lyttet med på danskeres samtaler

Overvismand om recessionsfrygt: "Det er en samling af sorte skyer"

Det sker i dag: Jyske Bank kommer med halvårsregnskab

Techgiganter aflytter brugere og nedskriver indholdet

Trump afviser at ville bygge et Trump Tower i Grønland

På et år er Thunbergs skolestrejke blevet en klimabevægelse

Sommerhusmarkedet er stadig købers trods fut i salg