Penge Af
Det grønlandske mineselskab Nunaminerals er klar til at grave guld både i Grønlands undergrund og på den københavnske fondsbørs, efter i forbindelse med sin entré på sidstnævnte har rejst yderligere 112 mio. kr. til formålet.

Selskabets største aktionærer - Grønlands hjemmestyre, Lønmodtagernes Dyrtidsfond og finansmanden Carsten Bergers Rudersdal A/S - står for 60 mio. kr. af den nye kapital, mens 750 andre investorer efterfølgende i alt har tegnet 257.115 aktier.

Det skæpper ekstra 112 mio. kr. i kassen hos Nunaminerals, der har fået solgt aktierne til kurs 435, hvilket absolut er i den høje ende af det udmeldte kursinterval på mellem 375 og 435 kr. pr. aktie.

"Jeg glæder mig over, at det nu er muligt at videreudvikle Nunaminerals' kerneprojekter samt øvrige aktiviteter. Selskabets styrkede kapitalbase er et stærkt signal til vores partnere, der er nogle af verdens største mineoperatører," siger adm. direktør Ole Christiansen i en fondsbørsmeddelelse.

"Nunaminerals og mineralindustrien i Grønland er inde i en rivende udvikling, som rummer mange spændende muligheder i de kommende år, og i Nunaminerals glæder vi os til at komme i gang med at udnytte disse muligheder," tilføjer Ole Christiansen.

Første handelsdag for de nye aktier venter selskabet vil være den 25. juni.

Nunaminerals var tidligere noteret på minibørsen AMP med en samlet markedsværdi på 80 mio. kr., men disse aktier blev den 3. juni sat i omløb på OMX.
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"

Liv, håb og krydderier

Nu er moden blevet flink og rar

Elise Brøchner trak stikket efter salget af Berlingske: "Da vi i koncernledelsen kørte hjem efter mødet, sagde jeg: "Bjørn, jeg skal ud"

Nethandelen går endnu et gear op: 64 pct. af os køber julegaver online i år