Penge Af
Det grønlandske mineselskab Nunaminerals er klar til at grave guld både i Grønlands undergrund og på den københavnske fondsbørs, efter i forbindelse med sin entré på sidstnævnte har rejst yderligere 112 mio. kr. til formålet.

Selskabets største aktionærer - Grønlands hjemmestyre, Lønmodtagernes Dyrtidsfond og finansmanden Carsten Bergers Rudersdal A/S - står for 60 mio. kr. af den nye kapital, mens 750 andre investorer efterfølgende i alt har tegnet 257.115 aktier.

Det skæpper ekstra 112 mio. kr. i kassen hos Nunaminerals, der har fået solgt aktierne til kurs 435, hvilket absolut er i den høje ende af det udmeldte kursinterval på mellem 375 og 435 kr. pr. aktie.

"Jeg glæder mig over, at det nu er muligt at videreudvikle Nunaminerals' kerneprojekter samt øvrige aktiviteter. Selskabets styrkede kapitalbase er et stærkt signal til vores partnere, der er nogle af verdens største mineoperatører," siger adm. direktør Ole Christiansen i en fondsbørsmeddelelse.

"Nunaminerals og mineralindustrien i Grønland er inde i en rivende udvikling, som rummer mange spændende muligheder i de kommende år, og i Nunaminerals glæder vi os til at komme i gang med at udnytte disse muligheder," tilføjer Ole Christiansen.

Første handelsdag for de nye aktier venter selskabet vil være den 25. juni.

Nunaminerals var tidligere noteret på minibørsen AMP med en samlet markedsværdi på 80 mio. kr., men disse aktier blev den 3. juni sat i omløb på OMX.

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Andelsbolig eller ej? Her er fordele og faldgruber

Bank of England-vicechef åbner for rentehop hvis Brexit-aftale godkendes i London

Renault nedjusterer sine forventninger til årets resultat: Aktien falder 13 pct

Han købte bitcoin til 1 dollar: Bitcoin er fremtidens digitale guld - vi vil se nye højder

"Kommer Aramco på en international børs, vil aktien udgøre ca. 2 pct. af verdensindekset, derfor kan man ikke bare bandlyse Aramco"

Amerikanske banker på vej mod ny indtjeningsrekord - sådan navigerer de gennem de lave renter

Analyse: Boris Johnson gør det bedre end Theresa May. Men gør han det godt nok?

Boliglån kan redde banker fra nedjusteringer

Aktieåbning: FLS i modvind inden konkurrentregnskab i rødt marked