Guld går på børsen 4. juni
Foto: Nunaminerals
Nu skal det være. Guldgraverne Nunaminerals noteres på fondsbørsen om en måned for at rejse penge til at fortsætte skattejagten på Grønland.

Nunaminerals leder ud over guld efter platin og en række basismetaller på 37 forskellige lokationer i Grønland. De stigende råvarepriser har øget incitamentet til at lede efter de kostbare mineraler i det ufremkommelige land.

I alt udbydes 650.000 nye aktier til salg. Guldgraverne er i forvejen noteret på minibørsen AMP med en samlet markedsværdi på 80 mio. kr. Disse aktier afnoteres AMP og sættes i omløb på OMX 3. juni, og det ventes at den nye portion aktier vil være i handel 25. juni efter endt tegning og fastsættelse af udbudskursen.

"Baggrunden for selskabets optagelse til handel og officiel notering på OMX Nordic Exchange Copenhagen er, at selskabet gennem de senere år har oplevet en stigende interesse fra investorer og en deraf voksende aktieomsætning og kursværdi. NunaMinerals finder det derfor naturligt at søge selskabet optaget til handel," hedder det i en pressemeddelelse fra selskabet.

Samtidig er et prospekt fra Nunaminerals offentliggjort. Heraf fremgår det, at udbudskursen dog maksimalt vil ramme 450 kr. per aktie.

De nuværende storaktionærer - LD, Grønlands hjemmestyre og superinvestoren Carsten Bergers Rudersdal - har givet tilsagn til at tegne aktier for 60 mio. kr.

Nunaminerals har fortsat til gode at ramme en gylden åre i undergrunden, indtil videre er selskabet udelukkende optaget af et lede efter mineraler, men ledelsen venter, at man i 2012 vil have mindst én mine klar til drift i samarbejde med en partner.

Tænk hvis der fandtes en radioavis for erhvervslivet?
Det gør der heldigvis. Den hedder Børsen Morgenbriefing.

Børsen Morgenbriefing er en daglig podcast, der giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På syv minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang og en opdatering på aktiemarkederne.

Lyt her eller abonnér på Børsen Morgenbriefing i din favorit podcast-app.Abonnér på podcasten her:

   

Guide: Så let er det at lytte til Børsen Morgenbriefing på telefonen:


Gå ind i din podcast-app og søg på Børsen Morgenbriefing. Se hvordan i videoen herunder:Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


"Hvis der kommer afrikansk svinepest i Danmark, vil det få voldsomme konsekvenser for min forretning, indtil vi kommer tilbage til normalen"

"Verdens bedste fodboldrejse" er aflyst af Danske Spil

Glem Tesla, Ford og Volkswagen - her er elbilrevolutionens vinder

Kritisk rapport om hvidvaskkontrol på vej

Aktionærerne vedtager opsigtsvækkende forslag: Vil gøre indhug i bugnende pengebjerg hos nordjysk aktieraket

Shipping-bosser: Flere kvinder giver en bedre bundlinje

Wozniacki om planerne efter tilbagetrækning: Klar til samarbejde med virksomheder

Europæisk Huawei-boss efter massiv politisk modvind: "Der er stadig god forretning at gøre i Danmark"

Trump ruller Obamas vandmiljøplan for USA tilbage