Guld går på børsen 4. juni
Foto: Nunaminerals
Nu skal det være. Guldgraverne Nunaminerals noteres på fondsbørsen om en måned for at rejse penge til at fortsætte skattejagten på Grønland.

Nunaminerals leder ud over guld efter platin og en række basismetaller på 37 forskellige lokationer i Grønland. De stigende råvarepriser har øget incitamentet til at lede efter de kostbare mineraler i det ufremkommelige land.

I alt udbydes 650.000 nye aktier til salg. Guldgraverne er i forvejen noteret på minibørsen AMP med en samlet markedsværdi på 80 mio. kr. Disse aktier afnoteres AMP og sættes i omløb på OMX 3. juni, og det ventes at den nye portion aktier vil være i handel 25. juni efter endt tegning og fastsættelse af udbudskursen.

"Baggrunden for selskabets optagelse til handel og officiel notering på OMX Nordic Exchange Copenhagen er, at selskabet gennem de senere år har oplevet en stigende interesse fra investorer og en deraf voksende aktieomsætning og kursværdi. NunaMinerals finder det derfor naturligt at søge selskabet optaget til handel," hedder det i en pressemeddelelse fra selskabet.

Samtidig er et prospekt fra Nunaminerals offentliggjort. Heraf fremgår det, at udbudskursen dog maksimalt vil ramme 450 kr. per aktie.

De nuværende storaktionærer - LD, Grønlands hjemmestyre og superinvestoren Carsten Bergers Rudersdal - har givet tilsagn til at tegne aktier for 60 mio. kr.

Nunaminerals har fortsat til gode at ramme en gylden åre i undergrunden, indtil videre er selskabet udelukkende optaget af et lede efter mineraler, men ledelsen venter, at man i 2012 vil have mindst én mine klar til drift i samarbejde med en partner.

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Andelsbolig eller ej? Her er fordele og faldgruber

Bank of England-vicechef åbner for rentehop hvis Brexit-aftale godkendes i London

Renault nedjusterer sine forventninger til årets resultat: Aktien falder 13 pct

Han købte bitcoin til 1 dollar: Bitcoin er fremtidens digitale guld - vi vil se nye højder

"Kommer Aramco på en international børs, vil aktien udgøre ca. 2 pct. af verdensindekset, derfor kan man ikke bare bandlyse Aramco"

Amerikanske banker på vej mod ny indtjeningsrekord - sådan navigerer de gennem de lave renter

Analyse: Boris Johnson gør det bedre end Theresa May. Men gør han det godt nok?

Boliglån kan redde banker fra nedjusteringer

Aktieåbning: FLS i modvind inden konkurrentregnskab i rødt marked