Guld går på børsen 4. juni
Foto: Nunaminerals
Nu skal det være. Guldgraverne Nunaminerals noteres på fondsbørsen om en måned for at rejse penge til at fortsætte skattejagten på Grønland.

Nunaminerals leder ud over guld efter platin og en række basismetaller på 37 forskellige lokationer i Grønland. De stigende råvarepriser har øget incitamentet til at lede efter de kostbare mineraler i det ufremkommelige land.

I alt udbydes 650.000 nye aktier til salg. Guldgraverne er i forvejen noteret på minibørsen AMP med en samlet markedsværdi på 80 mio. kr. Disse aktier afnoteres AMP og sættes i omløb på OMX 3. juni, og det ventes at den nye portion aktier vil være i handel 25. juni efter endt tegning og fastsættelse af udbudskursen.

"Baggrunden for selskabets optagelse til handel og officiel notering på OMX Nordic Exchange Copenhagen er, at selskabet gennem de senere år har oplevet en stigende interesse fra investorer og en deraf voksende aktieomsætning og kursværdi. NunaMinerals finder det derfor naturligt at søge selskabet optaget til handel," hedder det i en pressemeddelelse fra selskabet.

Samtidig er et prospekt fra Nunaminerals offentliggjort. Heraf fremgår det, at udbudskursen dog maksimalt vil ramme 450 kr. per aktie.

De nuværende storaktionærer - LD, Grønlands hjemmestyre og superinvestoren Carsten Bergers Rudersdal - har givet tilsagn til at tegne aktier for 60 mio. kr.

Nunaminerals har fortsat til gode at ramme en gylden åre i undergrunden, indtil videre er selskabet udelukkende optaget af et lede efter mineraler, men ledelsen venter, at man i 2012 vil have mindst én mine klar til drift i samarbejde med en partner.
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"

Liv, håb og krydderier

Nu er moden blevet flink og rar

Elise Brøchner trak stikket efter salget af Berlingske: "Da vi i koncernledelsen kørte hjem efter mødet, sagde jeg: "Bjørn, jeg skal ud"

Nethandelen går endnu et gear op: 64 pct. af os køber julegaver online i år