Mols-aktionærer snydt af regnefejl?
Foto: Mols-Linien
Penge Af
Rederiets Mols-Liniens massive kurshop på helt op til 26 pct. i dag får flere til at spekulere i, om visse aktionærer har regnet forkert på debut-dagen for en aktiedeling.

For at øge handlen med aktien og eventuelt styrke kursen, har rederiets bestyrelse i dag delt aktien i fem. Men det burde kun tilsige en langt mere beskeden fremgang.

"Normalt vil man måske se en kursstigning på 5-10 pct. som følge af en deling af aktien. Men det kursspring, der har været tidligere i dag, har jeg ingen forklaring på," siger rederiets nytiltrådte bestyrelsesformand Carsten Berger til borsen.dk.

Carsten Bergers egen aktiepost i rederiet er alene i dag blevet 86 mio. kr. mere værd. Læs iøvrigt mere om Bergers investeringsstrategi i vedhæftet artikel.

Væk fra kursloft

Rederi-aktien havde ramt et mere teknisk kursloft på 1000 kr. til skade for nye aktiegevinster, og bestyrelsen håber, at man med aktiesplittet er så langt væk fra mere teoretiske begrænsninger, at kursen får nyt liv.

Mols-aktien sluttede i går i kurs 1050 kr. En femdeling burde umiddelbart tilsige en pris på 210 kr. – men i stedet har kursen været helt oppe i en rekord på 265 kr. i dagens første handler.

Lige nu er gashåndtaget trukket lidt tilbage for hurtigfærgerne – idet kursen er reduceret til 245 kr., hvilket dog stadig er en stigning på hele 17 pct.

Regnefejl blandt investorer

Flere andre kilder vurderer over for borsen.dk., at der ganske enkelt kan være tale om, at købelystne aktionærer har regnet forkert. De har troet, at aktien skulle deles i fire, svarende til en kurs på næsten 265.

Og nu fanger bordet – idet handlerne med de knapt 7000 aktier ikke kan annulleres, når der er tale om regnefejl. Havde der været tale om en tastefejl, ville den mulighed stå åben.

Om enkelte købere skal have røde øre kan kun fremtiden vise. Der er stor uenighed om, hvorvidt rederi-aktien generelt er for dyr. På sigt kan Mols-Liniens forretning måske blive styrket af bedre trafikforhold omkring færgeruterne – og det kan trække investeringen i den positive retning.

86 mio. ekstra til Berger

I forvejen har Mols-aktionærerne levet godt i de senere år. I løbet af de sidste 2 år er aktien således næsten firedoblet i værdi, mens en række større private investorer i den senere tid har satset millioner på rederiet. Også Carsten Berger er storaktionær. Via Rudersdal A/S ejer han knapt 17 pct. af rederiet.

Tænk hvis der fandtes en radioavis for erhvervslivet?
Det gør der heldigvis. Den hedder Børsen Morgenbriefing.

Børsen Morgenbriefing er en daglig podcast, der giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På syv minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang og en opdatering på aktiemarkederne.

Lyt her eller abonnér på Børsen Morgenbriefing i din favorit podcast-app.Abonnér på podcasten her:

   

Guide: Så let er det at lytte til Børsen Morgenbriefing på telefonen:


Gå ind i din podcast-app og søg på Børsen Morgenbriefing. Se hvordan i videoen herunder:Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerRekordmange støttemidler til ny klimateknologi

Annoncørbetalt
indhold af Energistyrelsen

Forsiden lige nu


"Hvis der kommer afrikansk svinepest i Danmark, vil det få voldsomme konsekvenser for min forretning, indtil vi kommer tilbage til normalen"

Aktier: Virusfrygten letter lidt - asiatiske aktier ligeså

Morgenbriefing: Danske landmænd frygter svinepest, amerikansk finanskæmpe blæser til angreb i Danmark

Det sker i dag: Regnskab fra American Express og Ericsson

SF vil lægge loft over topchefers lønninger

"Verdens bedste fodboldrejse" er aflyst af Danske Spil

Glem Tesla, Ford og Volkswagen - her er elbilrevolutionens vinder

Kritisk rapport om hvidvaskkontrol på vej

Aktionærerne vedtager opsigtsvækkende forslag: Vil gøre indhug i bugnende pengebjerg hos nordjysk aktieraket