Mols-aktionærer snydt af regnefejl?
Foto: Mols-Linien
Penge Af
Rederiets Mols-Liniens massive kurshop på helt op til 26 pct. i dag får flere til at spekulere i, om visse aktionærer har regnet forkert på debut-dagen for en aktiedeling.

For at øge handlen med aktien og eventuelt styrke kursen, har rederiets bestyrelse i dag delt aktien i fem. Men det burde kun tilsige en langt mere beskeden fremgang.

"Normalt vil man måske se en kursstigning på 5-10 pct. som følge af en deling af aktien. Men det kursspring, der har været tidligere i dag, har jeg ingen forklaring på," siger rederiets nytiltrådte bestyrelsesformand Carsten Berger til borsen.dk.

Carsten Bergers egen aktiepost i rederiet er alene i dag blevet 86 mio. kr. mere værd. Læs iøvrigt mere om Bergers investeringsstrategi i vedhæftet artikel.

Væk fra kursloft

Rederi-aktien havde ramt et mere teknisk kursloft på 1000 kr. til skade for nye aktiegevinster, og bestyrelsen håber, at man med aktiesplittet er så langt væk fra mere teoretiske begrænsninger, at kursen får nyt liv.

Mols-aktien sluttede i går i kurs 1050 kr. En femdeling burde umiddelbart tilsige en pris på 210 kr. – men i stedet har kursen været helt oppe i en rekord på 265 kr. i dagens første handler.

Lige nu er gashåndtaget trukket lidt tilbage for hurtigfærgerne – idet kursen er reduceret til 245 kr., hvilket dog stadig er en stigning på hele 17 pct.

Regnefejl blandt investorer

Flere andre kilder vurderer over for borsen.dk., at der ganske enkelt kan være tale om, at købelystne aktionærer har regnet forkert. De har troet, at aktien skulle deles i fire, svarende til en kurs på næsten 265.

Og nu fanger bordet – idet handlerne med de knapt 7000 aktier ikke kan annulleres, når der er tale om regnefejl. Havde der været tale om en tastefejl, ville den mulighed stå åben.

Om enkelte købere skal have røde øre kan kun fremtiden vise. Der er stor uenighed om, hvorvidt rederi-aktien generelt er for dyr. På sigt kan Mols-Liniens forretning måske blive styrket af bedre trafikforhold omkring færgeruterne – og det kan trække investeringen i den positive retning.

86 mio. ekstra til Berger

I forvejen har Mols-aktionærerne levet godt i de senere år. I løbet af de sidste 2 år er aktien således næsten firedoblet i værdi, mens en række større private investorer i den senere tid har satset millioner på rederiet. Også Carsten Berger er storaktionær. Via Rudersdal A/S ejer han knapt 17 pct. af rederiet.
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem

Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"

Liv, håb og krydderier

Nu er moden blevet flink og rar