Mols-aktionærer snydt af regnefejl?
Foto: Mols-Linien
Penge Af
Rederiets Mols-Liniens massive kurshop på helt op til 26 pct. i dag får flere til at spekulere i, om visse aktionærer har regnet forkert på debut-dagen for en aktiedeling.

For at øge handlen med aktien og eventuelt styrke kursen, har rederiets bestyrelse i dag delt aktien i fem. Men det burde kun tilsige en langt mere beskeden fremgang.

"Normalt vil man måske se en kursstigning på 5-10 pct. som følge af en deling af aktien. Men det kursspring, der har været tidligere i dag, har jeg ingen forklaring på," siger rederiets nytiltrådte bestyrelsesformand Carsten Berger til borsen.dk.

Carsten Bergers egen aktiepost i rederiet er alene i dag blevet 86 mio. kr. mere værd. Læs iøvrigt mere om Bergers investeringsstrategi i vedhæftet artikel.

Væk fra kursloft

Rederi-aktien havde ramt et mere teknisk kursloft på 1000 kr. til skade for nye aktiegevinster, og bestyrelsen håber, at man med aktiesplittet er så langt væk fra mere teoretiske begrænsninger, at kursen får nyt liv.

Mols-aktien sluttede i går i kurs 1050 kr. En femdeling burde umiddelbart tilsige en pris på 210 kr. – men i stedet har kursen været helt oppe i en rekord på 265 kr. i dagens første handler.

Lige nu er gashåndtaget trukket lidt tilbage for hurtigfærgerne – idet kursen er reduceret til 245 kr., hvilket dog stadig er en stigning på hele 17 pct.

Regnefejl blandt investorer

Flere andre kilder vurderer over for borsen.dk., at der ganske enkelt kan være tale om, at købelystne aktionærer har regnet forkert. De har troet, at aktien skulle deles i fire, svarende til en kurs på næsten 265.

Og nu fanger bordet – idet handlerne med de knapt 7000 aktier ikke kan annulleres, når der er tale om regnefejl. Havde der været tale om en tastefejl, ville den mulighed stå åben.

Om enkelte købere skal have røde øre kan kun fremtiden vise. Der er stor uenighed om, hvorvidt rederi-aktien generelt er for dyr. På sigt kan Mols-Liniens forretning måske blive styrket af bedre trafikforhold omkring færgeruterne – og det kan trække investeringen i den positive retning.

86 mio. ekstra til Berger

I forvejen har Mols-aktionærerne levet godt i de senere år. I løbet af de sidste 2 år er aktien således næsten firedoblet i værdi, mens en række større private investorer i den senere tid har satset millioner på rederiet. Også Carsten Berger er storaktionær. Via Rudersdal A/S ejer han knapt 17 pct. af rederiet.

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Pandoras salg og indtjening fortsætter med at dykke - fastholder forventningerne

Nykredit løfter bundlinjen med knap 10 pct: Usikkerhed om forventninger for 2019

Overvismand om recessionsfrygt: "Det er en samling af sorte skyer"

Morgenbriefing: Fond overtager magten i Jysk, Apple og Google har lyttet med på danskeres samtaler

Aktier: Positive strømninger spilder over på Asiens børser

Lave renter øger uligheden: "Det er de rigeste danskere, der har haft den største gevinst"

Købmanden kom fra fattige kår: En fjer blev til 26 milliarder

Det sker i dag: Jyske Bank kommer med halvårsregnskab