FL Group får underskud på 5 milliarder
Foto: Scandinavian Stock Photo
Opdateret kl. 09.00 - Det islandske investeringsselskab FL Group tabte 5 mia. kr. i 2007. Stort set hele tabet fandt sted i årets sidste turbulente kvartal.

Blandt FL Groups store investeringer er en stor aktiepost i det danske bryggeri Royal Unibrew og Landic Property, der bygger på Ole Vagners ejendomsselskab Keops, som islændingene opkøbte i sommeren 2007.

Derudover ligger selskabet inde med store aktieposter i flyselskabet Sterling, banken Glitnir samt den britiske stormagasinkæde House of Fraser.

Underskudet på 5 mia. kr. i 2007 skal sammenholdes med et overskud det foregående år, der gik den modsatte vej med et plus på 3,5 mia. kr. Sidste kvartal af 2007 alene gav et underskud på op mod 4,8 mia. kr.

Betydeligt pres

"Fjerde kvartal af 2007 var en exceptionelt udfordrende periode for den globale økonomi og markederne verden over. FL Group er ikke umærket, da værdien på størstedelen af vores investeringer kom under et betydeligt pres med direkte betydning for gruppens lønsomhed," udtaler FL Groups adm. direktør Jon Sigurdsson i en meddelelse.

Til trods for det dramatisk underskud holder direktøren hovedtet højt, når han skal komme med sit bud på fremtiden.

"Vores tro på fremtiden er uantastet: vores fundamentaler er stærke, vi har gennemgået vores portefølje, som har et godt potentiale, og vi har et klart strategisk fokus," udtaler Jon Sigurdsson.

Jon Sigurdsson tiltrådte så sent som i december 2007 som erstatning for den islandske ejendomsmatador Hannes Smarason, der dog er fortsat som bestyrelsesmedlem i FL Group.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Mette Frederiksen klasker til Margrethe Vestager: "Skal vi ikke være enige om, at den formulering ikke kommer med igen?"

S-formand: "Mulle. Tulle. Lad nu være med at spise den skovsnegl"

"At skyde et lag administratorer ind vil ikke give indtjening - og vi mister hånden på kogepladen"

Nu falder flexleasing af Volvo XC90 i pris

The Guardian: Danske Banks hvidvask er muligvis historiens største

Islandsk serum får kunderne til at betale 930 kr. for en lillebitte flaske

"Mange af os ejerledere er ikke helt raske"

Tag på hummersafari i Sverige: Jagten på Bohusläns sorte guld sættes igang

Ayton Senna ville have frydet sig