Penge  
Den 50-årige superinvestor Carsten Berger, der bl.a. er storaktionær i Mols-Linien og Bella Center - har umiddelbart en fin næse for forretninger sidste år.

Det afslører de piv-åbne regnskabsbøger, der for 2007 afslører en fordobling af overskuddet efter skat til 112 mio. kr. i forhold til i 2006.

Rapporterne afslører også Bergers vidt forgrenede investeringsaktiviteter, der udover, ejendomme, pantebreve og aktier, omfatter guld og råvarer, cremer og medicin. Og senest men ikke mindst har fået selskab af en frisk milliardinvestering i skibsdrift, som han netop har satset i privat regi uden for Rudersdal A/S.

Få indblik i Bergers investerings-verden og hør hans vurdering af finanskrisen i interviewet på Børsen tv med superinvestoren, der bedst kan betegnes som en såkaldt mønster-bryder.

Den nu midaldrende mangemillionær startede fra scratch – som knægt fra "Stenbroen", Vesterbro - uden en rød reje på lommen. Men Berger nægtede at acceptere hans påduttede skæbne om et liv som socialt tilfælde.

Med en stribe småjobs på værtshuse og i rengøringsbranchen fik Carsten Berger på opfindsom vis stablet en startkapital på benene. Som 21-årig købte han sin første ejendom for 457.000 kr. – den ligger på Frederiksberg, og han har den endnu. I dag er ejendommen vurderet til små 20 mio. kr.
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"

Liv, håb og krydderier

Nu er moden blevet flink og rar

Elise Brøchner trak stikket efter salget af Berlingske: "Da vi i koncernledelsen kørte hjem efter mødet, sagde jeg: "Bjørn, jeg skal ud"

Nethandelen går endnu et gear op: 64 pct. af os køber julegaver online i år