Penge  
Den 50-årige superinvestor Carsten Berger, der bl.a. er storaktionær i Mols-Linien og Bella Center - har umiddelbart en fin næse for forretninger sidste år.

Det afslører de piv-åbne regnskabsbøger, der for 2007 afslører en fordobling af overskuddet efter skat til 112 mio. kr. i forhold til i 2006.

Rapporterne afslører også Bergers vidt forgrenede investeringsaktiviteter, der udover, ejendomme, pantebreve og aktier, omfatter guld og råvarer, cremer og medicin. Og senest men ikke mindst har fået selskab af en frisk milliardinvestering i skibsdrift, som han netop har satset i privat regi uden for Rudersdal A/S.

Få indblik i Bergers investerings-verden og hør hans vurdering af finanskrisen i interviewet på Børsen tv med superinvestoren, der bedst kan betegnes som en såkaldt mønster-bryder.

Den nu midaldrende mangemillionær startede fra scratch – som knægt fra "Stenbroen", Vesterbro - uden en rød reje på lommen. Men Berger nægtede at acceptere hans påduttede skæbne om et liv som socialt tilfælde.

Med en stribe småjobs på værtshuse og i rengøringsbranchen fik Carsten Berger på opfindsom vis stablet en startkapital på benene. Som 21-årig købte han sin første ejendom for 457.000 kr. – den ligger på Frederiksberg, og han har den endnu. I dag er ejendommen vurderet til små 20 mio. kr.

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Andelsbolig eller ej? Her er fordele og faldgruber

Bank of England-vicechef åbner for rentehop hvis Brexit-aftale godkendes i London

Renault nedjusterer sine forventninger til årets resultat: Aktien falder 13 pct

Han købte bitcoin til 1 dollar: Bitcoin er fremtidens digitale guld - vi vil se nye højder

"Kommer Aramco på en international børs, vil aktien udgøre ca. 2 pct. af verdensindekset, derfor kan man ikke bare bandlyse Aramco"

Amerikanske banker på vej mod ny indtjeningsrekord - sådan navigerer de gennem de lave renter

Analyse: Boris Johnson gør det bedre end Theresa May. Men gør han det godt nok?

Boliglån kan redde banker fra nedjusteringer

Aktieåbning: FLS i modvind inden konkurrentregnskab i rødt marked