Berger i retten med oppustet pantebrev
Foto: Scanpix
Statsautoriseret ejendomsmægler og finansmand Carsten Berger går nu rettens vej for at få erstatning, efter han har købt et pantebrev på 20 mio. kr., som ser ud at til at have mistet en stor del af sin værdi. I værste fald hele værdien.

Carsten Bergers investeringsfirma Rudersdal A/S holder 2. prioritet i en ejendom med tilhørende anlæg på 20 mio. kr. på Narvikvej i Nakskov. Den samlede pantsatte gæld i ejendommen er på 35 mio. kr., og før ham i køen for at få sine penge, står Banktrelleborg med et krav på 15 mio. kr.

Ejendommen er i forbindelse med en konkursbegæring, som Banktrelleborg vil trække tilbage, blevet vurderet til mellem 6 og 12,5 mio. kr., mens udstyret er vurderet til at være 0,25-13,5 mio. kr. værd.

"På det tidspunkt, hvor erhvervelsen af pantebrevene skete, forelå der eksterne vurderinger, der underbyggede værdien, hvorfor jeg erhvervede de pågældende pantebreve i tiltro til disse vurderinger," forklarer Carsten Berger.

Han ønsker ikke at oplyse, hvilke banker, der er målet for hans erstatningskrav, men fastholder, at han har købt pantebrevet på for høj værdiansættelse.

Rudersdal A/S har en pantebrevsbeholdning på 204 mio. kr. ifølge selskabets seneste regnskab, der løb frem til 30. september i år.

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Andelsbolig eller ej? Her er fordele og faldgruber

Bank of England-vicechef åbner for rentehop hvis Brexit-aftale godkendes i London

Renault nedjusterer sine forventninger til årets resultat: Aktien falder 13 pct

Han købte bitcoin til 1 dollar: Bitcoin er fremtidens digitale guld - vi vil se nye højder

"Kommer Aramco på en international børs, vil aktien udgøre ca. 2 pct. af verdensindekset, derfor kan man ikke bare bandlyse Aramco"

Amerikanske banker på vej mod ny indtjeningsrekord - sådan navigerer de gennem de lave renter

Analyse: Boris Johnson gør det bedre end Theresa May. Men gør han det godt nok?

Boliglån kan redde banker fra nedjusteringer

Aktieåbning: FLS i modvind inden konkurrentregnskab i rødt marked