Berger i retten med oppustet pantebrev
Foto: Scanpix
Statsautoriseret ejendomsmægler og finansmand Carsten Berger går nu rettens vej for at få erstatning, efter han har købt et pantebrev på 20 mio. kr., som ser ud at til at have mistet en stor del af sin værdi. I værste fald hele værdien.

Carsten Bergers investeringsfirma Rudersdal A/S holder 2. prioritet i en ejendom med tilhørende anlæg på 20 mio. kr. på Narvikvej i Nakskov. Den samlede pantsatte gæld i ejendommen er på 35 mio. kr., og før ham i køen for at få sine penge, står Banktrelleborg med et krav på 15 mio. kr.

Ejendommen er i forbindelse med en konkursbegæring, som Banktrelleborg vil trække tilbage, blevet vurderet til mellem 6 og 12,5 mio. kr., mens udstyret er vurderet til at være 0,25-13,5 mio. kr. værd.

"På det tidspunkt, hvor erhvervelsen af pantebrevene skete, forelå der eksterne vurderinger, der underbyggede værdien, hvorfor jeg erhvervede de pågældende pantebreve i tiltro til disse vurderinger," forklarer Carsten Berger.

Han ønsker ikke at oplyse, hvilke banker, der er målet for hans erstatningskrav, men fastholder, at han har købt pantebrevet på for høj værdiansættelse.

Rudersdal A/S har en pantebrevsbeholdning på 204 mio. kr. ifølge selskabets seneste regnskab, der løb frem til 30. september i år.
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"

Liv, håb og krydderier

Nu er moden blevet flink og rar

Elise Brøchner trak stikket efter salget af Berlingske: "Da vi i koncernledelsen kørte hjem efter mødet, sagde jeg: "Bjørn, jeg skal ud"

Nethandelen går endnu et gear op: 64 pct. af os køber julegaver online i år