Superinvestor: Stor signalværdi i indgreb
Foto: Scanpix
Den danske superinvestor og mangemillionær Carsten Berger, der sidste år tjente 112 mio. kr. med sit investeringsselskab Rudersdal A/S, betegner centralbankernes økonomiske indgreb som et vigtig signal. Selv handler han ikke mere end normalt i dag.

"Jeg har noteret mig, at man fra diverse finansstyringssteder ønsker, at kreditkrisen skal stoppes. Det viser, at man anser krisen for at være alvorlig for private og virksomheder. For det er dem, der kommer til at betale regningen. Og det vil så ramme den økonomiske vækst," siger Carsten Berger til borsen.dk.

Han mener, at signalværdien i indgrebet er høj, men er samtidig opmærksom på, at markedet ikke umiddelbart har vurderet signalet positivt.

Ryster ikke på hånden

På trods af uroen i markedet har Carsten Berger ikke på noget tidspunkt tvivlet på de aktier, han har sat nogle af sine mange millioner i.

"Jeg kigger langsigtet med mine investeringer, altså fem og 10 år frem i tiden, så jeg har været uberørt af den her krise. Faktisk kan du sige, at det har været positivt, for så kan jeg købe flere aktier i mine selskaber forholdsvis billigt," siger han.

Carsten Berger vil ikke afsløre, hvilke selskaber han har et godt øje til for tiden. Han nævner dog rederibranchen, hvor der har været meget store udsving på det seneste.

"Fragtraterne er tredoblet den seneste tid, og jeg tror, der er meget stort potentiale i den branche i den kommende tid," siger Carsten Berger til borsen.dk.

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Pandoras salg og indtjening fortsætter med at dykke - fastholder forventningerne

Nykredit løfter bundlinjen med knap 10 pct: Usikkerhed om forventninger for 2019

Overvismand om recessionsfrygt: "Det er en samling af sorte skyer"

Morgenbriefing: Fond overtager magten i Jysk, Apple og Google har lyttet med på danskeres samtaler

Aktier: Positive strømninger spilder over på Asiens børser

Lave renter øger uligheden: "Det er de rigeste danskere, der har haft den største gevinst"

Købmanden kom fra fattige kår: En fjer blev til 26 milliarder

Det sker i dag: Jyske Bank kommer med halvårsregnskab