Superinvestor: Stor signalværdi i indgreb
Foto: Scanpix
Den danske superinvestor og mangemillionær Carsten Berger, der sidste år tjente 112 mio. kr. med sit investeringsselskab Rudersdal A/S, betegner centralbankernes økonomiske indgreb som et vigtig signal. Selv handler han ikke mere end normalt i dag.

"Jeg har noteret mig, at man fra diverse finansstyringssteder ønsker, at kreditkrisen skal stoppes. Det viser, at man anser krisen for at være alvorlig for private og virksomheder. For det er dem, der kommer til at betale regningen. Og det vil så ramme den økonomiske vækst," siger Carsten Berger til borsen.dk.

Han mener, at signalværdien i indgrebet er høj, men er samtidig opmærksom på, at markedet ikke umiddelbart har vurderet signalet positivt.

Ryster ikke på hånden

På trods af uroen i markedet har Carsten Berger ikke på noget tidspunkt tvivlet på de aktier, han har sat nogle af sine mange millioner i.

"Jeg kigger langsigtet med mine investeringer, altså fem og 10 år frem i tiden, så jeg har været uberørt af den her krise. Faktisk kan du sige, at det har været positivt, for så kan jeg købe flere aktier i mine selskaber forholdsvis billigt," siger han.

Carsten Berger vil ikke afsløre, hvilke selskaber han har et godt øje til for tiden. Han nævner dog rederibranchen, hvor der har været meget store udsving på det seneste.

"Fragtraterne er tredoblet den seneste tid, og jeg tror, der er meget stort potentiale i den branche i den kommende tid," siger Carsten Berger til borsen.dk.
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem

Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"

Liv, håb og krydderier

Nu er moden blevet flink og rar