Superinvestor: Stor signalværdi i indgreb
Foto: Scanpix
Den danske superinvestor og mangemillionær Carsten Berger, der sidste år tjente 112 mio. kr. med sit investeringsselskab Rudersdal A/S, betegner centralbankernes økonomiske indgreb som et vigtig signal. Selv handler han ikke mere end normalt i dag.

"Jeg har noteret mig, at man fra diverse finansstyringssteder ønsker, at kreditkrisen skal stoppes. Det viser, at man anser krisen for at være alvorlig for private og virksomheder. For det er dem, der kommer til at betale regningen. Og det vil så ramme den økonomiske vækst," siger Carsten Berger til borsen.dk.

Han mener, at signalværdien i indgrebet er høj, men er samtidig opmærksom på, at markedet ikke umiddelbart har vurderet signalet positivt.

Ryster ikke på hånden

På trods af uroen i markedet har Carsten Berger ikke på noget tidspunkt tvivlet på de aktier, han har sat nogle af sine mange millioner i.

"Jeg kigger langsigtet med mine investeringer, altså fem og 10 år frem i tiden, så jeg har været uberørt af den her krise. Faktisk kan du sige, at det har været positivt, for så kan jeg købe flere aktier i mine selskaber forholdsvis billigt," siger han.

Carsten Berger vil ikke afsløre, hvilke selskaber han har et godt øje til for tiden. Han nævner dog rederibranchen, hvor der har været meget store udsving på det seneste.

"Fragtraterne er tredoblet den seneste tid, og jeg tror, der er meget stort potentiale i den branche i den kommende tid," siger Carsten Berger til borsen.dk.

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Topchefer fyrer ansatte og holder igen med investeringer af frygt for recession: "Vi har fyret fem personer inden månedens udgang"

Amerikansk milliardær og investor mister milliarder efter sexistiske kommentarer

Bank of England-vicechef åbner for rentehop hvis Brexit-aftale godkendes i London

Tidligere ansat i Credit Suisse erkender bestikkelse for 45 mio dollar i sag om lån til Mozambique-projekter

Renault nedjusterer sine forventninger til årets resultat: Aktien falder 13 pct

Han købte bitcoin til 1 dollar: Bitcoin er fremtidens digitale guld - vi vil se nye højder

"Kommer Aramco på en international børs, vil aktien udgøre ca. 2 pct. af verdensindekset, derfor kan man ikke bare bandlyse Aramco"

Amerikanske banker på vej mod ny indtjeningsrekord - sådan navigerer de gennem de lave renter

Analyse: Boris Johnson gør det bedre end Theresa May. Men gør han det godt nok?