Superinvestor: Stor signalværdi i indgreb
Foto: Scanpix
Den danske superinvestor og mangemillionær Carsten Berger, der sidste år tjente 112 mio. kr. med sit investeringsselskab Rudersdal A/S, betegner centralbankernes økonomiske indgreb som et vigtig signal. Selv handler han ikke mere end normalt i dag.

"Jeg har noteret mig, at man fra diverse finansstyringssteder ønsker, at kreditkrisen skal stoppes. Det viser, at man anser krisen for at være alvorlig for private og virksomheder. For det er dem, der kommer til at betale regningen. Og det vil så ramme den økonomiske vækst," siger Carsten Berger til borsen.dk.

Han mener, at signalværdien i indgrebet er høj, men er samtidig opmærksom på, at markedet ikke umiddelbart har vurderet signalet positivt.

Ryster ikke på hånden

På trods af uroen i markedet har Carsten Berger ikke på noget tidspunkt tvivlet på de aktier, han har sat nogle af sine mange millioner i.

"Jeg kigger langsigtet med mine investeringer, altså fem og 10 år frem i tiden, så jeg har været uberørt af den her krise. Faktisk kan du sige, at det har været positivt, for så kan jeg købe flere aktier i mine selskaber forholdsvis billigt," siger han.

Carsten Berger vil ikke afsløre, hvilke selskaber han har et godt øje til for tiden. Han nævner dog rederibranchen, hvor der har været meget store udsving på det seneste.

"Fragtraterne er tredoblet den seneste tid, og jeg tror, der er meget stort potentiale i den branche i den kommende tid," siger Carsten Berger til borsen.dk.

Tænk hvis der fandtes en radioavis for erhvervslivet?
Det gør der heldigvis. Den hedder Børsen Morgenbriefing.

Børsen Morgenbriefing er en daglig podcast, der giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På syv minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang og en opdatering på aktiemarkederne.

Lyt her eller abonnér på Børsen Morgenbriefing i din favorit podcast-app.Abonnér på podcasten her:

   

Guide: Så let er det at lytte til Børsen Morgenbriefing på telefonen:


Gå ind i din podcast-app og søg på Børsen Morgenbriefing. Se hvordan i videoen herunder:Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerRekordmange støttemidler til ny klimateknologi

Annoncørbetalt
indhold af Energistyrelsen

Forsiden lige nu


"Hvis der kommer afrikansk svinepest i Danmark, vil det få voldsomme konsekvenser for min forretning, indtil vi kommer tilbage til normalen"

Aktier: Virusfrygten letter lidt - asiatiske aktier ligeså

Morgenbriefing: Danske landmænd frygter svinepest, amerikansk finanskæmpe blæser til angreb i Danmark

Det sker i dag: Regnskab fra American Express og Ericsson

SF vil lægge loft over topchefers lønninger

"Verdens bedste fodboldrejse" er aflyst af Danske Spil

Glem Tesla, Ford og Volkswagen - her er elbilrevolutionens vinder

Kritisk rapport om hvidvaskkontrol på vej

Aktionærerne vedtager opsigtsvækkende forslag: Vil gøre indhug i bugnende pengebjerg hos nordjysk aktieraket