Superinvestor Carsten Berger har lagt flere penge end tidligere i aktier, og det har hjulpet på motivationen, at aktieposter over 15 pct. resulterer i skattefrit udbytte.

Investeringsstrategi bag et overskud på 112 mio. kr. efter skat det seneste år er langsigtet investering, fortæller Carsten Berger til borsen.dk.

Det seneste år har dog budt på en mindre forskydning i sammensætningen af porteføljen i hans investeringsselskab Rudersdal A/S, hvor aktier er kommet til at fylde betydeligt mere.

"Min grundfilsofi er, at jeg skal have en tredjedel i pantebreve, en tredjedel i ejendomme og en tredjedel i aktier, men da jeg blev større og da det så blev sværere at skaffe pantebreve, har jeg valgt at gå ind i andre aktiviteter med aktier," siger Carsten Berger til borsen.dk.

Af de samlede aktiver i Rudersdal A/S på 1,7 mia. kr. udgøres 960 mio. kr. af aktier, blandt andet i Mols-linien, A.P. Møller-Mærsk og Rella Holding.

"Når jeg nu kommer op i lidt højere procenter i de selskaber, som jeg køber op i, så har jeg tilvalgt lige at runde 15 pct. for på den måde også at få et skattefrit udbytte. Filosofimæssigt skulle jeg måske kun ligge på 10 pct., men hvis jeg går op med 5 pct. så kommer udbyttet jo skattefrit," siger Carsten Berger.

Mols-Linien langsigtet investering

En af de af Carsten Bergers aktieposter, som der virkelig har været fokus på den seneste tid, er storposten i Mols-linien, hvor investoren også er næstformand.

På grund af den post er hans muligheder for at handle med aktien dog begrænset til to gange om året i forbindelse med rederiets halvårsmeddelelser. Men den restriktion lader ikke til at genere Carsten Berger det store:

"På grund af mine aktieposter har jeg da været i dialog med nogle banker, før Scandlines solgte deres aktiepost. Men jeg måtte meddele dem, at jeg ikke må handle. Min holdning til Molslinien er langsigtet og at aktien har en god pris. Der kigger jeg på udbygningen af Århus Havn og Marselisborgtunnelen, og der snakker vi 2012-15. Det er min tidshorisont," siger Carsten Berger.

Scandlines har for nyligt solgt deres store post på 30 pct. i Mols-linien til Clipper.

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Frygt for recession får topchefer til at sige farvel til ansatte: "Vi har fyret fem personer inden månedens udgang"

Amerikansk milliardær og investor mister milliarder efter sexistiske kommentarer

Bank of England-vicechef åbner for rentehop hvis Brexit-aftale godkendes i London

Tidligere ansat i Credit Suisse erkender bestikkelse for 45 mio dollar i sag om lån til Mozambique-projekter

Renault nedjusterer sine forventninger til årets resultat: Aktien falder 13 pct

Han købte bitcoin til 1 dollar: Bitcoin er fremtidens digitale guld - vi vil se nye højder

"Kommer Aramco på en international børs, vil aktien udgøre ca. 2 pct. af verdensindekset, derfor kan man ikke bare bandlyse Aramco"

Amerikanske banker på vej mod ny indtjeningsrekord - sådan navigerer de gennem de lave renter

Analyse: Boris Johnson gør det bedre end Theresa May. Men gør han det godt nok?