Superinvestor Carsten Berger har lagt flere penge end tidligere i aktier, og det har hjulpet på motivationen, at aktieposter over 15 pct. resulterer i skattefrit udbytte.

Investeringsstrategi bag et overskud på 112 mio. kr. efter skat det seneste år er langsigtet investering, fortæller Carsten Berger til borsen.dk.

Det seneste år har dog budt på en mindre forskydning i sammensætningen af porteføljen i hans investeringsselskab Rudersdal A/S, hvor aktier er kommet til at fylde betydeligt mere.

"Min grundfilsofi er, at jeg skal have en tredjedel i pantebreve, en tredjedel i ejendomme og en tredjedel i aktier, men da jeg blev større og da det så blev sværere at skaffe pantebreve, har jeg valgt at gå ind i andre aktiviteter med aktier," siger Carsten Berger til borsen.dk.

Af de samlede aktiver i Rudersdal A/S på 1,7 mia. kr. udgøres 960 mio. kr. af aktier, blandt andet i Mols-linien, A.P. Møller-Mærsk og Rella Holding.

"Når jeg nu kommer op i lidt højere procenter i de selskaber, som jeg køber op i, så har jeg tilvalgt lige at runde 15 pct. for på den måde også at få et skattefrit udbytte. Filosofimæssigt skulle jeg måske kun ligge på 10 pct., men hvis jeg går op med 5 pct. så kommer udbyttet jo skattefrit," siger Carsten Berger.

Mols-Linien langsigtet investering

En af de af Carsten Bergers aktieposter, som der virkelig har været fokus på den seneste tid, er storposten i Mols-linien, hvor investoren også er næstformand.

På grund af den post er hans muligheder for at handle med aktien dog begrænset til to gange om året i forbindelse med rederiets halvårsmeddelelser. Men den restriktion lader ikke til at genere Carsten Berger det store:

"På grund af mine aktieposter har jeg da været i dialog med nogle banker, før Scandlines solgte deres aktiepost. Men jeg måtte meddele dem, at jeg ikke må handle. Min holdning til Molslinien er langsigtet og at aktien har en god pris. Der kigger jeg på udbygningen af Århus Havn og Marselisborgtunnelen, og der snakker vi 2012-15. Det er min tidshorisont," siger Carsten Berger.

Scandlines har for nyligt solgt deres store post på 30 pct. i Mols-linien til Clipper.

Tænk hvis der fandtes en radioavis for erhvervslivet?
Det gør der heldigvis. Den hedder Børsen Morgenbriefing.

Børsen Morgenbriefing er en daglig podcast, der giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På syv minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang og en opdatering på aktiemarkederne.

Lyt her eller abonnér på Børsen Morgenbriefing i din favorit podcast-app.Abonnér på podcasten her:

   

Guide: Så let er det at lytte til Børsen Morgenbriefing på telefonen:


Gå ind i din podcast-app og søg på Børsen Morgenbriefing. Se hvordan i videoen herunder:Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerRekordmange støttemidler til ny klimateknologi

Annoncørbetalt
indhold af Energistyrelsen

Forsiden lige nu


"Hvis der kommer afrikansk svinepest i Danmark, vil det få voldsomme konsekvenser for min forretning, indtil vi kommer tilbage til normalen"

Aktier: Virusfrygten letter lidt - asiatiske aktier ligeså

Morgenbriefing: Danske landmænd frygter svinepest, amerikansk finanskæmpe blæser til angreb i Danmark

Det sker i dag: Regnskab fra American Express og Ericsson

SF vil lægge loft over topchefers lønninger

"Verdens bedste fodboldrejse" er aflyst af Danske Spil

Glem Tesla, Ford og Volkswagen - her er elbilrevolutionens vinder

Kritisk rapport om hvidvaskkontrol på vej

Aktionærerne vedtager opsigtsvækkende forslag: Vil gøre indhug i bugnende pengebjerg hos nordjysk aktieraket