Superinvestor Carsten Berger har lagt flere penge end tidligere i aktier, og det har hjulpet på motivationen, at aktieposter over 15 pct. resulterer i skattefrit udbytte.

Investeringsstrategi bag et overskud på 112 mio. kr. efter skat det seneste år er langsigtet investering, fortæller Carsten Berger til borsen.dk.

Det seneste år har dog budt på en mindre forskydning i sammensætningen af porteføljen i hans investeringsselskab Rudersdal A/S, hvor aktier er kommet til at fylde betydeligt mere.

"Min grundfilsofi er, at jeg skal have en tredjedel i pantebreve, en tredjedel i ejendomme og en tredjedel i aktier, men da jeg blev større og da det så blev sværere at skaffe pantebreve, har jeg valgt at gå ind i andre aktiviteter med aktier," siger Carsten Berger til borsen.dk.

Af de samlede aktiver i Rudersdal A/S på 1,7 mia. kr. udgøres 960 mio. kr. af aktier, blandt andet i Mols-linien, A.P. Møller-Mærsk og Rella Holding.

"Når jeg nu kommer op i lidt højere procenter i de selskaber, som jeg køber op i, så har jeg tilvalgt lige at runde 15 pct. for på den måde også at få et skattefrit udbytte. Filosofimæssigt skulle jeg måske kun ligge på 10 pct., men hvis jeg går op med 5 pct. så kommer udbyttet jo skattefrit," siger Carsten Berger.

Mols-Linien langsigtet investering

En af de af Carsten Bergers aktieposter, som der virkelig har været fokus på den seneste tid, er storposten i Mols-linien, hvor investoren også er næstformand.

På grund af den post er hans muligheder for at handle med aktien dog begrænset til to gange om året i forbindelse med rederiets halvårsmeddelelser. Men den restriktion lader ikke til at genere Carsten Berger det store:

"På grund af mine aktieposter har jeg da været i dialog med nogle banker, før Scandlines solgte deres aktiepost. Men jeg måtte meddele dem, at jeg ikke må handle. Min holdning til Molslinien er langsigtet og at aktien har en god pris. Der kigger jeg på udbygningen af Århus Havn og Marselisborgtunnelen, og der snakker vi 2012-15. Det er min tidshorisont," siger Carsten Berger.

Scandlines har for nyligt solgt deres store post på 30 pct. i Mols-linien til Clipper.
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem

Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"

Liv, håb og krydderier

Nu er moden blevet flink og rar