Søg
Bliv kunde

OMX C20 indeks, København

Nyt signal i danske aktier
Den stigende tendens i dollaren gavner flere danske selskaber, der har deres indtjening i dollars. Derfor skal man i den kommende tid have fokus på dollartunge selskaber.

Royal Unibrew har sagt farvel til deres direktør gennem otte år Henrik Brandt, hvilket fik aktien til at falde med 8 pct. Aktien har befundet sig i en faldende tendens og torsdagens nyhed trak kursen ned til niveau 260, som var en bund i den stigende tendens tilbage i 2015. Det anbefales at man afventer udviklingen i aktien.

Den amerikanske kapitalfond Apollo har afvist, at overtage TDC, hvilket fik aktien til at falde med over fem pct. Med faldet lukkes gabet i niveau 32,63-34,18 fra juli. Faldet sender RSI ned i 10 på ugebasis, så der er lagt op til en rebound i den kommende tid, da den overordnede tendens fortsat er stigende. Nærmeste modstandsniveau findes ved niveau 34,5 og herefter ved niveau 35 og 36. Nærmeste støtteniveau ligger ved 33,5.

A. P. Møller-Mærsk har haft nogle positive dage. Først steg prisen på olie og torsdag meddelte selskabet, at man vil købe det tyske rederi Hamborg Süd, hvilket var med til at trække aktien yderligere op. Aktien har etableret en stigende tendens, hvor støttelinjen er blevet testet et par gange uden at blive brudt. Kurskanalen har etableret et nyt køb på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau findes ved 10.500, og der er et gab i niveauet ved 11.500-11.600, som over tid vil blive lukket. Køb på niveauet så længe olieprisen er over 50 dollar for en tønde olie.

D/S Norden indgår langtidskontrakt med det filippinske energiselskab GNPower Mariveles Coal Plant Ltd. Co. Transporten dækker 20-24 mio. tons kul. Teknisk fortsætter den stigende tendens i D/S Norden, og købssignalet fra midten af september i Bollingerkanalen holder fortsat. Nærmeste modstandsniveau findes ved 115-118. Langsigtet er det et køb i aktien.

RTX præsenterede deres årsregnskab tirsdag eftermiddag. Regnskabet viste en omsætning på 395 mio. kr. mod 349 mio. kr. året før. Resultat før skat blev 68,4 mio. kr. mod 52,9 mio. kr. året før. For det kommende år forventer selskabet en omsætning på 420-435 mio. kr. og Ebit i niveau 68-75 mio. kr. Aktien har bevæget sig vandret ved niveau 110-125 siden juli, hvilket har fået signalmodellen til at veksle mellem køb og salg i de seneste måneder. Momentum og RSI har etableret en bundformation på ugebasis og har indledt en stigende tendens. Bryder kursen igennem modstandsniveau 125, er næste modstandsniveau ved 135, som aktien blev handlet til tilbage i 2005.

Novo Nordisk har foretaget en rebound i denne uge, og på dagsniveauet har stigningen brudt de glidende gennemsnit nedefra. Bollingerkanalen har etableret et nyt købssignal. De to indikationsmodeller har etableret en bundformation på ugebasis, mens MACDs faldende tendens er aftagende. Der er fortsat tre åbne gab på dagsniveauet, det vil derfor fortsat give pæne udsvingsmuligheder i aktien.

Den kommende uge byder på et enkelt regnskab torsdag d. 8/12 fra Flügger. Flügger-aktien er en af de aktier, som fortsat ligger underdrejet. Aktien har bevæget sig vandret ved niveau 330-340 siden midten af september.

C20-indekset har etableret en bundformation i niveau 820. Det korte glidende gennemsnit på ugebasis ligger ved niveau 850 som modstandslinje. Det lange glidende gennemsnit findes ved niveau 910 som en modstandslinje. Signalmodellerne er fortsat i rødt på ugebasis. Der er en positiv tendens i Momentum og RSI på ugebasis, men den faldende tendens i de to modeller er endnu ikke brudt.

Det anbefales at afvente udviklingen på danske aktier.


Lars Persson, Aktieraadet, tlf. 8830 0000
Opdateret fredag d. 02. december 2016.


Vurdering af anbefalinger på baggrund af teknisk analyse

Dow Jones indeks, New York

Nasdaq indeks, New York

Blandet udvikling i USA
De amerikanske indeks udvikler sig uensartet. S&P 500 Indekset og Dow Jones Industrial Indekset befinder sig fortsat i en stigende tendens, mens flere it-aktier oplever en svag udvikling, hvilket trækker ned i Nasdaq Indekset. Denne uge har været nøgletalstung, og flere af dem har overgået markedsforventningerne. Torsdagens kedelige nyhed var, at 6 mio. amerikanere er mere end 90 dage bagefter med deres billån, hvilket giver en lidt negativ smag i munden.

Den kommende uge byder på regnskab fra Costco, Autozone, Cooper Companies, HD Supply Holding samt en række mindre selskaber.

Dow Jones Industrial Indekset er tæt på at teste niveau 19.200. Indekset befinder sig fortsat i en stigende tendens, så en test af modstandsniveau 20.000 er inden for rækkevidde. Nærmeste støtteniveau findes ved 18.500. Der er en positiv tendens i Momentum på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger ved niveau 18.400 som en støttelinje.

S&P 500 Indekset har svært ved at holde sig over 2000. De glidende gennemsnit ligger side om side i en stigende tendens på ugebasis med støtte ved niveau 2160. Nærmeste støtteniveau, en gammel top fra august, er ved niveau 2180. Der er en fortsat positiv tendens i Momentum på ugebasis. RSI har ramt niveau 55, så indekset står stærkt. Signalmodellen Bollinger er i køb og har været det i tre uger.

Nasdaq Composite Indekset befinder sig fortsat i en stigende tendens, men indekset har svært ved at bryde igennem modstandsniveau 5400. Det lange glidende gennemsnit ligger ved niveau 5180-5190 som støttelinje. Signalmodellen holder sit købssignal fra sidste uge. Indekset befinder sig overordnet i en stigende trendkanal. Næste modstandsniveau findes ved 5500. Momentum på ugebasis har mistet pusten, men den overordnede tendens er stigende.

Vi giver en hold-anbefaling.


Lars Persson, Aktieraadet, tlf. 8830 0000
Opdateret fredag d. 02. december 2016.