Søg
Bliv kunde

OMX C20 indeks, København

Regnskabssæson sætter dagsordenen
Nu er også den danske regnskabssæson skudt i gang, dermed kommer der regnskaber fra flere lande, hvilket kan give et billede af, hvordan det går i forskellige brancher.

Pandora har i denne uge været i fokus efter, at investeringsbanken Carnegie i en analyse har hævet kursmålet på aktien, og Goldman Sachs fulgte efter med at hæve deres forventninger. Stigningen har sendt Pandora-aktien op i niveauet omkring 900, som følge heraf er den faldende tendens brudt på ugebasis, og der er etableret nyt købssignal i Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. Der er en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Første modstandsniveau findes ved 900 og herefter i niveauet 950.

Kursmålet for DSV blev torsdag opjusteret af Danske Bank med 25 kr. Aktien holder fast i den stigende tendens, som aktien har befundet sig i siden efteråret 2014. De tre indikationsmodeller på ugebasis har alle etableret en bundformation og er begyndt at stige. Der er køb i signalmodellerne på ugebasis. Stigningen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis, hvilket bekræfter den positive tendens i aktien. Bryder kursen igennem 340 udløser det købsanbefaling på aktien.

Skako har vundet en ordre på en 22 mio. på levering af en betonblander til Benders Sverige AB, som skal leveres og installeres i første halvår 2017. Aktien har efter mange år med en vandret formation, nu gennem de sidste 18 måneder kunnet notere vækst i kursen, og siden nytår er aktien steget med over 100 pct.

Nærmeste modstandsniveau findes ved 90 og herefter i niveauet 100. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller, så man skal afvente regnskabet i næste uge.

Den kommende uge byder på en række danske regnskaber. Mandag fremlæger Parken regnskab. Onsdag følger Chr. Hansen Holding, NNIT, Novozymes, Ringkjøbing Landbobank samt Össur. Torsdag står Banknordik, Jyske Bank, Skako og Tivoli for tur. Fredag afsluttes ugen med regnskaber fra Danske Bank, Novo Nordisk og Solar.

Parken har fundet støtte i niveau 75-76 og aktiekursen afventer udfaldet af Champions League-gruppespillet. Den vandrette formation i kursudviklingen har fået Momentum til at falde tilbage på ugebasis, men Momentum på månedsniveauet er ved at etablere en topformation på ugebasis. Afvent udviklingen i fodboldforretningen.

Onsdagen kommer endvidere til at stå i enzymernes og kulturens tegn, idet Chr. Hansen fremlægger sit årsregnskab, mens Novozymes er aktuel med deres resultat for 1-3. kvartal.

Chr. Hansen har befundet sig i en sivende tendens siden juli, hvor aktien var over 440. Den faldende tendens har sendt signalmodellerne i salg, og de glidende gennemsnit er blevet brudt af den faldende trend. Der er ligeledes en faldende tendens i de tre indikationsmodeller. Afvent kursudviklingen.

Novozymes faldt tilbage i august måned og det udløste salgssignaler i Bollinger og Parabolic. Aktien har bevæget sig vandret i niveauet 280-295. Den er nu en stigende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, hvilket betyder, at et brud af niveau 295 vil ændre signalet på ugebasis til et køb. Momentum månedsniveauet har ligeledes etableret en stigende tendens. Aktien tages med på kandidatbænken op til regnskabet i den forestående uge.

C20-indekset har fundet støtte i niveauet omkring 880-890 og er steget de sidste par dage. Stigningen de seneste dage betyder, at de glidende gennemsnit er blevet brudt på dagsniveauet, men der er endnu ikke etableret noget sikkert købssignal.

På ugebasis er Bollingerkanalen fortsat i salg, og først ved et brud af niveau 940 bliver det til en signalændring. Det lange glidende gennemsnit ligger som en modstandslinje i niveau 945. Der er en positiv tendens i Momentum og RSI på ugebasis. RSI kommer nede fra 30, så der er et stykke op til stabile 50-60.

Lars Persson, Aktieraadet, tlf. 8830 0000
Opdateret fredag d. 21. Oktober 2016.

Vurdering af anbefalinger på baggrund af teknisk analyse

Dow Jones indeks, New York

Nasdaq indeks, New York

Fokus på gigant-selskabernes regnskaber
Torsdagens amerikanske nøgletal var lidt blandede, idet antallet af nytilmeldte ledige overraskede negativt, og den samme udvikling kunne man opleve i Philadelphia-indekset, mens der var vækst i salget af eksisterende boliger. Dagens nøgletal viser fortsat et grumset billede af den amerikanske økonomi.

Den forestående uge byder på regnskaber en række aktiegiganter, nemlig Apple, Google (Alphabet), Amazon, Exxon, Alibaba, AT&T samt Procter & Gamble.

Netflex Inc., overgik alle forventningerne og aktien har taget et hop til niveau 120 fra 100. Den positive tendens har trukket op i de tre indikationsmodeller. Næste modstandsniveau findes ved 130.

Dow Jones Industrial indekset holder sig fortsat over 18.000. Det lange glidende gennemsnit er kravlet op på 18.100 og holder i øjeblikket et tæt stop-loss. Der er divergens mellem de to indikationsmodeller Momentum og RSI på ugebasis. Momentum er ved at etablere en bundformation på ugebasis, mens RSI fortsætter i den faldende tendens. Nærmeste modstandsniveau findes ved 18.500.

S&P 500 indekset er kommet under 2150 og tester nu det lange glidende gennemsnit på ugebasis, som ligger i niveau 2130. Signalmodellen Bollinger er i salg og har været det de sidste syv uger. Indekset skal igennem 2160, før det skifter signal. Nærmeste støtteniveau findes ved 2100, som var en topformation tilbage i april og juni, mens nærmeste modstandsniveau ligger ved 2200. Momentum er ved at etablere en bundformation, mens RSI fortsat ligger i den faldende tendens.

Nasdaq Composite indekset bevæger sig vandret i niveau 5200-5300, og det har stået på siden begyndelsen af august. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveau 5100 som en støttelinje, og den nedre støttelinje i Bollingerkanalen ligger i niveau 5200. Den vandrette formation i indekset har trukket ned i RSI og Momentum på ugebasis.

Nærmeste modstandsniveau findes ved 5300 og herefter i niveau 5400, mens nærmeste støtteniveau ligger ved 5200 og herefter i niveau 5000.

Strategi: Vi fastholder vores hold-anbefaling på de amerikanske aktier.
Lars Persson, Aktieraadet, tlf. 8830 0000
Opdateret fredag d. 21. Oktober 2016.