OMX C20 indeks, København

Markedet er afventende
De internationale aktiemarkeder har svært ved at trække i samme retning. Det amerikanske marked bevæger sig vandret, mens det tyske holder fast i den faldende tendens. Den uensartede tendens i markedet gør markedsdeltagerne nervøse og giver dem mindre appetit på aktier.

TDC holder fast i den stigende trendkanal, der blev etableret i slutningen af februar. De glidende gennemsnit har etableret et golden cross for to uger siden. Signalmodellerne Bollingerkanalen og Parabolic er begge i køb og har været det i fire uger. Den positive tendens i aktiekursen har trukket op i Momentum på både uge- og månedsniveauet og RSI har ramt 80 på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau ligger ved 35 og herefter i niveauet 37-38.

Parken Sport & Entertainment (PSE) er oppe med 15 pct. fra årsskiftet til dato, og så siger man, at fodbold er en dårlig forretning. Hen over sommeren bliver det interessant at se, hvem der bliver solgt og købt. De øvrige forretninger i PSE kører noget blandet. Fitness-forretningen er presset på indtjeningen, mens det går bedre for forlystelsesparken Lalandia og ejendommene. Aktien tester nu modstandsniveauet 64- 66, som også blev testet tilbage i marts 2015 og næste modstand findes ved 71-72, som var en bund i maj 2014. Den spekulative investor ser potentialet i et kedeligt marked.

Modetøjsfabrikanten IC Group nedjusterede forventningerne, da to ud af tre tøjmærker har det svært. Selskabet nedjusterede forventningerne for hele året, og det fik aktien til af falde med 14,9 pct. Faldet betyder, at aktien er tilbage i kurs 190, hvilket er den samme kurs som aktien blev handlet i tilbage i oktober/november 2015. Aktien ser ikke interessant på det nuværende niveau.

Isoleringsvirksomheden Rockwool opjusterede forventningerne grundet lavere energipriser, hvilket er med til at give en bedre indtjening i selskabet. Der var vækst i USA som forventet og den samme positive tendens så man for det asiatiske marked. Østeuropa oplevede et mindre fald, hvilket hovedsageligt skyldes Rusland. I Vesteuropa så man en positiv tendens i Skandinavien, mens Frankrig oplevede faldene salgsvolumen grundet en prisforhøjelse tidligere på året. Teknisk betyder torsdagens stigning, at man er brudt op igennem første modstandsniveau ved 1100, og nærmeste modstand findes nu ved 1200. Stigningen i aktiekursen trækker op i Momentum på både uge- og månedsniveauet.

Den kommende uge byder på en række regnskaber fra virksomheder af forskellig størrelse: Tirsdag kommer der regnskab fra Brdr. Hartmannm, Brøndby IF, Firstfarms samt Skako. Onsdag følger A&O Johansen, Arkil Holding samt Scandinavian Tobaccos tur. Torsdag kommer Jeudan og UIE med regnskab og fredag rundes ugen af med Matas regnskab.

Indpakningsvirksomheden Hartmann er igen nede og teste støtteniveauet 250- 255, som også blev testet i februar og som agerede modstand i marts/april 2015. Bryder kursen igennem støtte/modstandsniveauet, er der et pænt stykke ned til næste støtteniveau. Ved kurs 200. Momentum og RSI har begge etableret en bundformation, så man bør holde øje med aktien op til regnskabet.

C20-indekset bevæger sig fortsat vandret i niveauet 940-980. Der er fortsat et salgssignal i Bollingerkanalen på ugebasis, som har eksisteret siden årsskiftet. Momentum har etableret en bundformation på ugebasis og RSI har etableret en stigende tendens og har ramt 70. Det danske indeks bevæger sig vandret, da medicinal-aktierne er med til at holde hånden under det danske indeks. Ud af de ti mest stigende aktier i Large cap er de fire fra medicinal-sektoren: Genmab, Össur, GN Store Nord og Lundbeck. Nærmeste modstandsniveau ligger fortsat omkring 1000 og nærmeste støtteniveau befinder sig ved 900-910.

Lars Persson, Aktieraadet.dk, tlf. 8830 0000
Opdateret fredag d. 29. april 2016.

Vurdering af anbefalinger på baggrund af teknisk analyse

Dow Jones indeks, New York

Nasdaq indeks, New York

Amerikansk præsidentvalg kan skabe uro
Det amerikanske præsidentvalg rykker nærmere og det kan skabe en del uro på de finansielle markeder.

Den seneste opgørelse af de amerikanske olielagre viste et mindre tilbagefald, hvilket fik olieprisen til at stige og holde hånden under olieaktierne.

Den kommende uge byder på regnskaber fra Wal-Mart, Home Depot, Cisco, TJX, Target og Deere. I den forløbne uge har de regnskabsaktuelle beklædningsselskaber vist, at de har haft en svær start på 2016. Michael Kors Holding-aktien har tabt syv dollars fra 50 til 43 på to dage, og Nordstrom faldt i eftermarkedet torsdag aften tilbage med godt 16 pct.

Dow Jones-indekset har testet modstandsniveauet 18.000, men kunne ikke bryde igennem i første omgang. Signalmodellen Bollingerkanalen er fortsat i køb på ugebasis og har sin nedre støttelinje i niveau 17.400. Der er en fortsat positiv tendens i RSI på ugebasis, mens Momentum har svært ved at hænge med. December-bunden i Dow Jones har støtte i niveau 17.200, mens nærmeste modstandsniveau findes ved 18.200 som blev testet i maj 2015.

S&P 500-indekset testede 2100 i slutningen af april, men havde ikke Momentum nok i første omgang til at bryde igennem. Der er divergens imellem Momentunm og RSI på ugebasis, idet førstnævnte har etableret en topformation, mens der fortsat er en stigende tendens i RSI, som har ramt niveau 75. Det nærmeste modstandsniveau findes ved 2100 og herefter i niveau 2200. Det nærmeste støtteniveau ligger ved 2000.

Nasdaq-indekset fik aldrig lukket sit gab i niveau 5000, og indekset befinder sig fortsat i en faldende tendens. Holder denne uges signal, er der etableret et salgssignal i Bollingerkanalen. For at eliminere det signal skal markedet slutte over 4720. Momentum er ved at etablere bundformat på ugebasis, så der er måske en ny mulighed i teknologi-indekset, og det vil de næste par dage vise.

Strategi: Vi skifter til en hold-anbefaling på amerikanske aktier.
Lars Persson, Aktieraadet.dk, tlf.: 8830 0000
Opdateret fredag d. 13. maj 2016.