OMX C20 indeks, København

Grækenland spøger igen
Der er igen problemer i Grækenland, og i Italien er redningen af Monte dei Paschi di Siena ikke i hus endnu. De amerikanske nøgletal har svigtet lidt i den forløbne uge, men aktiemarkederne har dog ikke reageret negativt på udviklingen.

Jyske Bank leverede et stærkt resultat, men markedsdeltagerne brugte det gode resultat til at tage gevinsten hjem. Aktien blev afvist i niveauet 380 og handles nu i intervallet 360-365. Tilbagefaldet i aktiekursen har påvirket de tre indikationsmodeller. Man bør afvente køb af de store pengeinstitutter, da de allerede er steget pænt.

De mindre banker, som har leveret regnskab i den forløbne uge, har vist en stabil udvikling, selv Østjydsk Bank kunne fremvise et regnskab med overskud for første gang siden finanskrisen. Men der er tale om er et amputeret Østjydsk Bank med et filialnet på tre afdelinger og to automatudtag i det østjyske.

På mandag kommer der regnskab fra Danske Andelskassers Bank, der siden børsintroduktionen i 2011 har haft nogle svære år. Aktien testede niveauet 2,5 kr. i august måned, og i dag handles aktien i 5 kr.

Torsdagens regnskaber blev godt modtaget på børsen: William Demant steg med 6,2 pct., og ISS steg med 2,3 pct. William Demant har vist en positiv tendens i aktien, en tendens der går tilbage til begyndelsen af december, hvor kursen var i 115-120. I dag handles William Demant-aktien i 135. Der er netop etableret et Golden Cross-signal på ugebasis, og der er en positiv tendens i Momentum på både uge- og månedsbasis. Næste modstandsniveau findes ved 160.

ISS har genfundet styrken efter et pænt fald i november. Nærmeste modstandsniveau ligger ved 270-275. Der er etableret en dobbelt bund i Momentum på månedsniveau, hvilket giver en indikation af, at aktien skal yderligere op med en øget hastighed, hvilket kan sende ISS-aktien op i niveau 310.

NKT Holding leverer et regnskab, der viste vækst i Nilfisk-forretningen, ligesom kabelforretningen havde klaret sig bedre end hvad markedet havde forventet. Teknisk testede NKT-aktien modstandsniveauet 560 men blev afvist, og aktiekursen er faldet tilbage til 520. Faldet trækker ned i både RSI, Momentum og MACD. RSI var oppe i 100 på ugebasis i sidste uge, men tilbagefaldet i aktiekursen har trukket RSI ned til 75. Afvent udviklingen i NKT-aktien.

Den positive tendens har ramt flere dele af shipping-industrien. Blandt de danske aktier med højest Momentum i øjeblikket er Torm og D/S Norden. Tørlastindekset er igen begyndt at stige, hvilket kan give yderligere stigninger i D/S Norden aktien i den kommende tid. RSI ligger nu over 90, hvilket indikerer, at der er brug for en pause i den stigende tendens. Nærmeste støtteniveau findes ved 125 og herefter i niveau 115. Afvent udviklingen og regnskabet den 1. marts.

Mandag kommer der regnskaber fra BankNordik og Danske Andelskassers Bank. Tirsdag følger regnskaberne fra Nets, Veloxis Pharmaceuticals, IC Group (1. hlv.), Grønlandsbanken og Hvidbjerg Bank. Onsdag står Københavns Lufthavne for tur sammen med D/S Norden, Alm. Brand, Sydbank og Lollands Bank. Torsdag følger Santa Fe Group.

Santa Fe Group bevæger sig vandret i niveauet 57-58 siden midten af januar. Den vandrette formation har trukket op i indikationsmodellen på ugebasis. Signalmodellerne Bollinger og Kurskanalen er begge i salg. Momentum på månedsniveau har etableret en bundformation og stiger. Markedet venter på nogle nyheder fra selskabet, og det bliver interessant at se, om de kommer sammen med regnskabet på torsdag. Bemærk jeg ejer selv aktier i Santa Fe.

C20-indekset fortsætter den stigende tendens og har ramt niveauet 920. Den positive tendens fortsætter i markedet og har trukket RSI op over 80 på ugebasis. De glidende gennemsnit etablerede et Golden Cross-signal i slutningen af januar. Nærmeste modstandsniveau findes ved 940 og herefter i niveau 980. Nærmeste støtteniveau ligger ved 890 og herefter i niveau 880.

Lars Persson, finansanalytiker hos Aktieraadet, tlf. 8830 0000
Opdateret d. 24. Februar 2017.

Vurdering af anbefalinger på baggrund af teknisk analyse

Dow Jones indeks, New York

Nasdaq indeks, New York

En amerikansk renteforhøjelse kan være på vej
Den forløbne uges amerikanske nøgletal var lidt svage, idet Chicago FED-indekset faldt tilbage med 0,05 og antallet af nytilmeldte ledige overraskede negativt ved at lande på 244.000 mod forventet 240.000.

Den kommende uges regnskaber er blandt andet Costco Wholesale, Bank of Nova Scotia, Lowe´s, Target, Southern Copper Corp., Ross Stores samt Sempra Energy.

Costco er brudt over 170, som to gange tidligere har udgjort et modstandsniveau. I forrige uge brød kursen igennem, og nu handles aktien i 175. RSI har ramt niveau 80, hvilket indikerer, at man skal afvente regnskabet for yderligere stigninger.

Dow Jones Industrial indekset fortsætter den positive tendens og er kommet et stykke over 20.500 samtidig med, at indekset holder fast i den positive hastighed. RSI har ramt niveau 86 og er nu oppe i det overkøbte niveau. Trods den stigende tendens i indekset er Momentum faldet tilbage på ugebasis. Bollingerkanalen er i køb og har været det siden november. Nærmeste modstandsniveau findes ved 21.000.

S&P 500 indekset er brudt igennem modstandsniveauet 2350 og fortsætter den stigende tendens. Det korte glidende gennemsnit ligger i niveau 2300 på ugebasis, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveau 2225, som udgør en støttelinje. Der er en positiv tendens i både Momentum og RSI. Næste modstandsniveau ligger ved 2400, og nærmeste støtteniveau befinder sig ved 2275. Bollingerkanalen for S&P 500 indekset har nu været i køb siden midten af november, og Bollingerkanalen har sit nedre kanalbånd i niveau 2250.

Nasdaq Composite indekset holder fast i den stigende tendens, som man har set i de to klassiske indeks. Stigningen har været så kraftig, at der er opstået gab i indekset på ugebasis. Næste modstandsniveau findes ved 5900, mens nærmeste støtteniveau ligger ved 5500. Det lange glidende gennemsnit befinder sig i niveau 5400, mens det korte glidende gennemsnit findes i niveau 5650.

Strategi: Det anbefales at holde på amerikanske aktier.

Lars Persson, finansanalytiker hos Aktieraadet, 8830 0000
Opdateret d. 24. februar 2017.