OMX C20 indeks, København

Aktiemarkedet viser styrke
Aktiemarkederne viser styrke, men det er ikke alt, der stiger, og man skal derfor være selektiv med at udvælge aktierne i øjeblikket. Chokket over Brexit har lagt sig og flere markedsdeltagere, som havde reduceret deres eksponering i aktiemarkedet, er nu begyndt at øge den igen, hvilket har været med til løfte kurserne i sommerperioden.

Pandora har tabt Momentum den seneste halvanden måneds tid. Kursen testede niveauet 1000, men er siden faldet tilbage til 855. Markedsdeltagerne frygter, om marginerne kan holde på sigt med en sølvpris, der er steget 40 pct. i år - fra 14 dollar til 19.5 dollar. Tirsdag rettede aktien sig igen og blev handlet over 860. Den positive tendens er fortsat intakt i aktien.

Genmab fik mandag aften tildelt endnu en særstatus af de amerikanske sundhedsmyndigheder, hvilket fik aktien til at stige med 5,7 pct. tirsdag. Aktien har konsolideret sig i niveauet 1150-1250 siden slutningen af juni, hvilket har medført en faldende tendens i Momentum på ugebasis. Der er etableret en topformation i MACD, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen i den kommende tid.

Lundbeck er blevet markedets nye darling. Aktien er kommet op i et niveau, som den blev handlet i tilbage i 2001, hvor aktien befandt sig på sit højeste, i kurs 310. Der er en positiv tendens i alle indikationsmodeller. Signalmodellerne er i køb på ugebasis. Nærmeste støtteniveau findes ved 260, som er steget to gange i år. Bruddet af 260 er et stærkt signal, da det er testet to gange i år. Tredje gang kommer brudt.

Zealand Pharma steg torsdag næsten 11 pct., da de amerikanske sundhedsmyndigheder har godkendt lixisenatid til behandling af voksne med type 2-diabetes. Produktet er opfundet af Zealand. De globale udviklings- og kommercielle rettigheder er udlicenseret til Sanofi. Teknisk ser aktien meget interessant ud, hvis den holder sig over de 130.

FLSmidth tabte Momentum torsdag, da en række finske konkurrenter har aflagt regnskab i ugen, der er gået. Aktien var tæt på modstandsniveauet 280, men blev afvist og er faldet tilbage til niveauet 270.

Den kommende uge byder på regnskab fra en række danske selskaber. Onsdag er det Greentech og Ringkjøbing Landbobank. Torsdag byder på regnskab fra Bioporto, Banknordic samt Dong Energy. Ugen sluttes af med DSV og Novo Nordisk.

Efter Dong Energys børsnotering er der igen kommet gang i den hedengangne spekulationsaktie Greentech, som en gang var legeplads for den berygtede milliardærklub. Aktien har haft en kedelig udvikling de sidste syv et halvt år, men de sidste par uges stigende tendens i aktiekursen indikerer, at der igen er kommet interesse omkring selskabet. Der er etableret købssignal i aktien i både Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis. RSI har ramt det overkøbte niveau på ugebasis, hvilket indikerer, at aktien har brug for en pause i den stigende tendens.

C20-indekset er på vej mod niveauet 1000, som blev testet ved månedsskiftet i maj/juni. Signalmodellen Bollingerkanalen er fortsat i salg, og det er først ved brud af niveauet 1000, at signalet ændres. Indikationsmodellen RSI og Momentum har etableret en topformation og falder lidt tilbage begge to. Faldet indikerer, at indekset kan få svært at bryde igennem 1000. Nærmeste støtteniveau findes ved 940, herefter i 920 og til sidst i niveauet 860. Indekset har nu bevæget sig vandret siden april sidste år.

Det anbefales at man samler op i aktier med en stigende trend.

Lars Persson, Aktieraadet.dk, tlf. 8830 0000

Opdateret fredag d. 29. juli 2016

Vurdering af anbefalinger på baggrund af teknisk analyse

Dow Jones indeks, New York

Nasdaq indeks, New York

Tid til konsolidering?
De amerikanske markeder har i den seneste måned været i en positiv tendens, men de sidste par dage har de to gamle indeks taget en pause. Den kommende uge byder på regnskaber fra Berkshire, Procter & Gamble, Pfizer, Kraft Heinz samt CVS Health.

Torsdagens nøgletal viste en svag udvikling i antallet af nytilmeldte ledige. Overordnet er ledigheden dog meget lav, og fortsætter denne udvikling, kan der opstå flaskehalse i visse brancher, hvilket kan bremse væksten.

Dow Jones Industrial Average tester modstandsniveauet 18,500, og dermed holder indekset sig i en stigende tendens. Nærmeste støtteniveau findes ved 18.000, og der var en top i november og april. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 17.700 på ugebasis. RSI bevæger sig vandret i niveauet omkring 55-60. Momentum har etableret en topformation på ugebasis.

S&P 500 er kommet over niveauet 2150 for første gang i indeksets historie. Indekset er i en stigende tendens, og signalmodellen Bollinger fastholder købssignalet fra slutningen af juni. Det lange glidende gennemsnit har sin støtte i niveauet 2060. Momentum har etableret en dobbelt bundformation på ugebasis, hvilket giver forventninger om en fortsat stigning i indekset op imod niveauet 2300.

Nasdaq Composite er brudt igennem modstandsniveau 4950, som er blevet testet i april, juni og her i juli, hvor det er lykkedes at bryde igennem. Nu testes niveauet 5100-5150, som var et modstandsniveau i juli og november 2015. Der er en positiv tendens i RSI og Momentum på ugebasis. RSI er kommet over 60. Næste modstandsniveau findes ved 5200. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis har støtte i niveauet 4850.

Det anbefales at man fastholder køb på de amerikanske aktier.

Lars Persson, Aktieraadet.dk, tlf. 8830 0000

Opdateret fredag d. 29. juli 2016