OMX C20 indeks, København

Regnskaber i fokus
Markederne har sat sig, og vi nærmer os statistisk nogle af de bedre måneder på året. Spørgsmålet er nu om man skal tanke op i aktier eller vente til slutningen af september. Det hele afhænger af udviklingen på Korea halvøen.

William Dement opjusterede forventningerne mandag, men markedsdeltagerne var ikke helt tilfredse og sendte aktien ned med 3,0 pct. Teknisk faldt aktien tilbage, og niveau 158 blev testet men ikke brudt. Der blev etableret en faldende trend efter dobbelt-toppen i juni. Nærmeste støtteniveau findes ved kurs 155 og herefter i niveauet 143-146. Det anbefales, at man afventer udviklingen.

Topdanmark opjusterede forventningerne, hvilket fik aktien til at stige med over 4 pct. som reaktion på det positive regnskab, som kom bag på markedet. Topdanmark-aktien befinder sig i en stigende trendkanal, og aktien nærmer sig modstandsniveauet 235, som udgjorde en topformation i februar 2015. Signalmodellerne er i køb og har været det siden april. Indtil da bevægede aktien vandret i niveauet 175-185 i syv måneder. De tre indikationsmodeller har alle etableret en topformation på ugebasis. Momentum på månedsniveauet fortsætter den positive udvikling, så den langsigtede trend ser stærk ud. De danske forsikrings-aktier ser stærke ud.

Alm. Brand fremlægger halvårsregnskab i den forestående uge, og aktien møder modstand i niveau 63. Aktien har befundet sig i en stigende trendkanal siden slutningen af 2011, dog med nogle bump på vejen. Den spekulativ investor kan samle op i aktien på niveauet.

Onsdagens regnskabsaktuelle selskaber faldt alle tilbage, eller blev handlet stort set uforandret med undtagelse af A. P. Mærsk-Møller, som steg med over 2,3 pct. A. P. Møller-Mærsk aktien holder fast i den stigende trendkanal, og nærmest modstandsniveau findes ved 14.000 og herefter i niveau 14.250.

Coloplast skuffede markedsdeltagerne med såvel omsætning og resultat, hvilket sendte aktien ned med omkring 5 pct. Faldet har udløst et salgssignal på ugebasis i Bollingerkanalen. Aktien havde forinden også etableret en dobbelt top. Nærmeste støtteniveau findes ved kurs 500. Det anbefales at afvente udviklingen.

Torsdagens regnskaber bød på både positive og negative historier. Vestas trak de største overskrifter da selskabet ikke indfriede analytikernes forventninger. Det var blandt andet prisen på nye solgte vindmøller, der skuffer markedsdeltagerne. Nærmest støtteniveau findes ved 570 og herefter i niveauet 550.

Den danske regnskabssæson fortsætter. Mandag kommer der regnskab fra Royal Unibrew, Jutlander Bank, Møns Bank og UIE. Tirsdag følger Jyske Bank, Matas og Nordjyske Bank og Østjydsk Bank. Onsdag kommer der regnskab fra Rockwool, Ambu Vestjysk Bank og SP Group. Torsdag er der fokus på regnskaberne fra Brdr. A&O Johansen, Alm. Brand, Columbus, Jeudan, Sanistål, Scandinavian Tobacco Group, SimCorp og Zealand Pharma. Fredag sluttes ugen af med Bavarian Nordic.

Matas har tabet godt 15 kr. siden juni, hvor aktien blev handlet i niveauet 112-114, og siden har aktien befundet sig i en faldende tendens frem til at aktien nu handles i niveauet omkring de 93-98. Faldet har fået signalmodellerne til at ændre signal til salg fra køb. De glidende gennemsnit er blevet brudt, og der er etableret et Death Cross i begyndelsen af august. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, og RSI har ramt niveauet omkring de 20. Matas nåede sin laveste kurs var ved månedsskiftet november/december i 2016, hvor aktien blev handlet i niveauet 92-94. Holder niveauet omkring de 93-95 vil der blive etableret en dobbelt bund, hvilket er et interessant signal. Afvent udviklingen.

OMX C20-indekset bevæger sig fortsat vandret i niveauet 980-1020, og det har nu stået på siden slutningen af april. Indikationsmodellerne er begyndt at etablere en bundformation på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveau 975. Bollingerkanalens nedre støttelinje befinder sig i niveau 990. Det anbefales at afvente udviklingen.

Lars Perssson, finansanalytiker hos Aktieraadet, tlf. 8830 0000
Opdateret fredag d. 18. august 2017.

Vurdering af anbefalinger på baggrund af teknisk analyse

Dow Jones indeks, New York

Nasdaq indeks, New York

Den amerikanske trend er stadig stigende
Torsdagens amerikanske nøgletal var noget blandede. Antallet af nytilmeldte ledige var mindre end ventet, ligesom industriproduktionen var mindre end de opstillede estimater. Det samme gælder Philadelphia Fed.

Den forestående uge byder på regnskaber fra Medtronic, Costco Wholesale, Salesforce.com, HP, Autodesk, Hormel Foods, Dollar Tree samt AutoZone.

Dow Jones Industrial indekset holder fast i den stigende trend. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveau 21.250 som udgør en støttelinje. Indekset handles fortsat rundt om 22.000. Signalmodellen Bollinger er i køb på ugebasis, og kursen skal slutte under 21.400 for at der bliver etableret et salgssignal på ugebasis. Der er divergens mellem indikationsmodellerne på ugebasis. RSI stiger og holder sig i niveauet 75-80, hvilket indikerer en stigende RSI. Momentum bevæger sig vandret. Nærmeste modstandsniveau findes ved 23.000, mens støtten ligger ved 21.400.

S&P 500 indekset holder fast i den stigende tendens, som man ser det i Dow Jones. Nærmeste støtteniveau ligger ved 2400, og det er også det sted, hvor det lange glidende gennemsnit slutter. Der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI ligger dog fortsat i niveauet omkring 60, så det er fortsat en positiv tendens i indekset. Bollingerkanalen er fortsat i køb, og den nedre støttelinje ligger i niveauet 2425.

Nasdaq Composite indekset har toppet i niveauet 6400-6450 og er faldet tilbage til niveau 6200-6250. De tre indikationsmodeller taber fart, og kursen nærmer sig de første vigtige støtteniveauer ved 6100. Det lange glidende gennemsnit ligger ved kursniveauet 6100, og det samme sted har Bollingerkanalen sin nedre støttelinje. Nærmeste modstandsniveau findes ved 6450 og 6500.

Momentum på månedsniveauet har etableret en dobbelt top, hvilket indikerer, at markedet har brug for en pause. Der er indikationer på at dollaren har nået bunden og euroen har toppet, så hvorvidt man bør lægge om til europæiske aktier vil den resterende del af august give en indikation om.

Strategi: Det anbefales at reducere sin beholdning af amerikanske aktier.
Lars Perssson, finansanalytiker hos Aktieraadet, tlf. 8830 0000
Opdateret fredag d. 18. august 2017.