OMX C20 indeks, København

Brexit er en realitet
Det lille grønne ø i Nordsøen skal ikke være en del af EU længere. Spørgsmålet er, om det skaber vækst i Europa med udflytningen af en del arbejdpladser fra England til kontinentet. Det betyder måske for nogle virksomheder, at man skal have produktion to steder i forbindelse med en opstart på kontinentet og en nedlukning i England.

Lundbeck er ny i C20 indekset, mens Tryg går ud. Ændringen betyder ikke det store og Lundbeck aktien tager et mindre dyk ned til støtten ved 240. Den stigende tendens i Lundbeck-aktien er dog intakt og med et brud af kurs 250 bliver aktien interessant igen.

Nyheder om Genmabs Daralex var mandag med til at trække op i kursen, hvor markedet var præget af en meget positiv stemning. Onsdag kunne Genmab afsløre salgstal for Darzalex i maj, der viste en fremgang på otte pct. Teknisk holder aktien fast i den stigende tendens, og nærmeste modstandsniveau findes ved 1250, mens nærmeste støtteniveau ligger ved 1050. De sidste dages stigning har betydet et nyt købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveau. Der er en positiv tendens i Momentum på ugebasis, hvilket indikerer, at aktien har yderligere potentiale opad.

Mols-linien fortsætter med indkøbet af nye skibe. Selskabet har nu tre skibe på vej, to hurtigfærger til ruten på Kattegat og en combi-færge til trafikken Køge-Rønne. Nyhederne om færgebestillinger trækker op i kursen på Mols-linien, og aktien handles nu imellem 95-100. Købstilbuddet på Mols-linien er forlænget til 29. juni.

Coloplast afholdt kapitalmarkedsdag i USA onsdag, hvor man måtte meddele markedet, at man justerede på den organiske omsætningsvækst til 7-9 pct. mod tidligere 7-10 pct. Endvidere sænkede man ebit-margin med 0,5 - 1 pct. Trods de lidt kedelige nyheder befinder aktien sig i en stigende tendens og det har givet et købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet, mens signalmodellerne på ugebasis fortsat er i salg. Momentum på månedsniveauet befinder sig i en stigende tendens, hvilket indikerer, at markedsdeltagerne er interesserede, da hastigheden er på vej tilbage. Bryder kursen igennem 510, ser aktien interessant ud. Næste modstandsniveau ligger ved 560, mens nærmeste støtteniveau findes ved 485.

Nordea fortsætter den faldende tendens efter deres bøde i sidste uge fra det danske Finanstilsyn. Aktien har tabt 21,8 pct. Nordea er gået fra kurs 90 i marts og er nu nede på kurs 60. Dermed er aktien tilbage i niveauet for januar 2013. Bollingerkanalen er i salg og kursen skal igennem 65, før den faldende tendens er brudt. Momentum ligger i en faldende tendens både på uge- og månedsniveauet. Den bank-aktie ser ikke interessant ud.

Mærsk siger farvel til Nils Smedegaard og goddag til Søren Skou, som har stået i spidsen for Maersk Line. Aktien steg 11,8 pct. på nyheden, men signalet i Bollingerkanalen er fortsat salg og kursen skal over 9200, før den afgiver et købssignal.

Den kommende uge byder på regnskab fra Flügger. Aktien har befundet sig i en faldende tendens siden juli, hvor aktien var i kurs 410, og i denne uge handles aktien i niveauet 340-350. Kursen skal over 370, før aktien bliver interessant, og den faldende tendens bliver brudt. Afvent udviklingen i aktien.

C20-indekset er tilbage i niveau omkring 960 efter et kortvarigt dyk til niveauet 910. Stigningen i indekset har dog ikke fået Bollingerkanalen til at etablere et købssignal, for dette skal kursen over 990. Denne uges stigning har trukket op i Momentum, men modellen har bevæget sig vandret siden oktober sidste år. Nærmeste modstandsniveau findes ved 1000, mens nærmeste støtte er 910-920. Tendensen er fortsat vandret i det store danske indeks. Det anbefales at man øger aktieandelen efter afstemingen.

Lars Persson, Aktieraadet.dk, tlf. 8830 0000
Opdateret fredag d. 24. juni 2016.

Vurdering af anbefalinger på baggrund af teknisk analyse

Dow Jones indeks, New York

Nasdaq indeks, New York

USA blev snydt
De amerikanske markeder forventede torsdag aften, at Storbritannien ville blive i EU, hvilket fik de amerikanske aktier til at stige. Men de blev snydt, idet briterne siger farvel til EU.

Torsdagens nøgletal fra USA skuffede markedsdeltagerne, da de ledende indikatorer viste en svag udvikling.

Den kommende uge byder på regnskab fra Nike, Monsanto, General Mills samt Carnival. Disse regnskaber er ikke store nok til at flytte markederne, så det bliver makroøkonomisk data, som vil påvirke udviklingen. Det spanske valg kan give uro på markedet, hvis venstrefløjen får magten i en af Europas største økonomier.


Dow Jones Industrial-indekset rammer kurs 18.000, hvilket er anden gang, at indekset når der op i år. Nærmeste modstandsniveau befinder sig ved 18.200, som blev testet tilbage i maj 2015. Bollingerkanalen har etableret et køb i denne uge, hvis kursen holder sig over 17.900. Momentum har etableret en bundformation på ugebasis, hvilket giver en indikation af en mulig stigning i den kommende uge.

S&P 500-indekset holder fast i købssignalet og går over 2100. Indekset har et positiv Momentum på ugebasis, hvilket bekræfter styrken i indekset. Det nærmeste støtteniveau ligger ved niveau 2050 og nærmeste modstandsniveau ligger ved 2200. RSI er oppe i niveau 62. Siden begyndelsen af april har indekset bevæget sig vandret imellem 2050- 2100, men et brud af modstandsniveauet vil åbne for yderligere stigninger.

Nasdaq Composite-indekset bevæger sig vandret i niveauet omkring 4700-4900. Købssignalet i Bollingerkanalen er fastholdt, og det lange glidende gennemsnit holder fast i kurs 4720. Der er en positiv tendens i Momentum på ugebasis, hvilket bekræfter, at den faldende tendens kan blive brudt i løbet af en til to uger. Nærmeste modstand findes ved 5000 og herefter i 5100.

Strategi: Vi fastholder købsanbefalingen af amerikanske aktier.
Lars Persson, Aktieraadet.dk, tlf. 8830 0000
Opdateret fredag d. 24. juni 2016.