OMX C20 indeks, København

Det franske valg har udviklet sig til en joker
Det franske valg ser ud til at blive en rigtig mudret omgang, hvilket kan sætte sig i aktiemarkederne i den kommende tid. De kommende udbytter skal derfor ikke investeres i første omgang, men holdes på sidelinjen.

ALK-Abelló har fået godkendt sin husstøvmide-tablet til unge patienter i Europa. Det udvider indtjeningsmulighederne i selskabet i de kommende år. Tirsdag meddelte den britiske konkurrent Circassia, at man indstiller sit udviklingsprogram inden for allergivacciner, efter at endnu et studie ikke opnåede den forventede resultateffekt.

Teknisk befinder ALK-Abelló aktien i en stigende trendkanal, men er tidligere i januar blevet afvist i modstandsniveauet 1040. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis, så et brud af modstandsniveauet 1040 er indenfor rækkevidde. Herefter findes næste modstandsniveau ved 1150-1200.

DONG Energy er blevet tildelt tre havvindprojekter i Tyskland, som skal idriftsættes i 2024 under forudsætning af, at DONG Energy i 2021 træffer den endelige investeringsbeslutning. Teknisk banker DONG-aktien på modstandsniveauet 275-280, men er i første omgang blevet afvist. Der er en positiv tendens i MACD og Momentum på ugebasis, mens RSI er faldet tilbage og har brudt den stigende tendens. Den overordnede tendens er fortsat positiv i kursgrafen. Tilbagefald giver opkøbsmuligheder.

Pandora blev nedjusteret tirsdag morgen af Carnegie, hvilket fik aktien til at falde med over 12 pct. Teknisk har aktien bevæget sig vandret i niveauet 800-900 siden sommeren 2016. Men siden februar i år har signalmodellerne været i salg på ugebasis, og kursen brød igennem 700, men fandt støtte i niveau 680. Torsdag meddelte Pandora, at man ændrer en række rapporteringsopsætninger og man fastholder forventningerne, hvilket fik aktien til at stige over 5 pct. og nu er kursen igen over 700. Vi anbefaler, at man afventer udvikling i aktien, da der fortsat er et salgssignal både på dags- og ugeniveauet.

Der er en positiv udvikling i danske medico-aktier som Ambu og Coloplast, som har oplevet en positiv tendens i aktiekursen siden begyndelse af marts måned. Ambu-aktien tabte 120 kr. i november/december og gik fra 380 til kurs 260. Siden bunden i december har aktien etableret en stigende trendkanal, og sidste bund var i niveauet 280, mens der var en top ved månedsskiftet januar/februar ved niveauet 310. Nu handles aktien i 320, og dermed har kursen brudt over den gamle top. Nærmeste modstandsniveau findes ved 330, og der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis.

Coloplast faldt tilbage i oktober/november og fandt en bund i niveauet 435-440. Siden da har aktien etableret en stigende tendens, og nu handles aktien i niveauet 570, hvilket var en top i december i 2015. Den positive tendens i aktiekursen har fået de tre indikationsmodeller til at stige på ugebasis. Niveau 580 er blevet testet to gange tidligere tilbage i 2015, og et brud af niveauet er indenfor rækkevidde, da der er en positiv tendens i Momentum på månedsniveauet.
Den kommende uge byder mandag på regnskaber for første kvartal fra SP Group og SmallCap Danmark. Tirsdag følger halvårsregnskabet fra Columbus. Onsdag er der kvartalsregnskaber fra Novozymes, Ringkjøbing Landbobank og Cbrain. Torsdag er det DONG Energy, Nordea Bank, Glunz & Jensen (1-3. kvt.) samt Royal Unibrew. Fredag afslutter Danske Bank ugen med sit regnskab for første kvartal.

C20-indekset holder fast i den stigende tendens og er samtidig et af de indeks, som ikke er nået op til toppen fra 2015. Det skyldes hovedsageligt, at Novo Nordisk har stået stille. Den stigende tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis, hvilket bekræfter tendensen. Momentum på månedsniveauet peger ligeledes opad, og det har nu stået på i to måneder. Nærmeste modstandsniveau findes ved 960 og herefter i niveauet 990, mens nærmeste støtteniveau ligger ved 900-910.

Lars Persson, finansanalytiker hos Aktieraadet, tlf. 8830 0000

Opdateret fredag d. 21. april 2017.

Vurdering af anbefalinger på baggrund af teknisk analyse

Dow Jones indeks, New York

Nasdaq indeks, New York

Europa har taktstokken
Der er for engang skyld Europa, som er i fokus i den kommende uge med valget i Frankrig. De amerikanske nøgletal har svært ved at leve op til markedsforventningerne. De fleste nøgletal ligger dog langt bedre end de tidligere tal.

Den kommende uge byder på regnskab fra Google, Microsoft, Amazon, Exxon Mobil, AT&T, Procter & Gamble, Chevron og Coca-Cola.

Dow Jones Industrial indekset har fortsat den faldende tendens, og det har ændret signalet i Bollingerkanalen fra køb til salg. Det lange glidende gennemsnit møder støtte i niveau 20.000. Den faldende tendens har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er dog fortsat over 60, så en positiv vending i indekset udvikling er indenfor rækkevidde. Støtteniveauet 20.000 var et modstandsniveau ved årsskiftet. Nærmeste modstandsniveau findes ved 21.000.

S&P 500 indekset har også ændret signal på ugebasis i Bollingerkanalen til salg. Den faldende tendens i indekset har trukket ned i RSI og Momentum på ugebasis, men også her er RSI over 60, hvilket giver forventninger om en fortsat stigende tendens i indekset. Indekset er heller ikke brudt rigtigt ud af den stigende trendkanal endnu. Nærmeste støtteniveau findes ved 2250, mens nærmeste modstandsniveau ligger ved 2400 og herefter 2450. Omsætningen er faldet en smule tilbage i sidste uge, men det kan skyldes påsken, der har fået investorerne til at holde sig væk.

Nasdaq Composite indekset holder fortsat fast i sit købssignal på ugebasis i Bollingerkanalen, og signalet skifter først ved brud af niveau 5800. Indekset har bevæget sig vandret i niveauet omkring 5800 siden slutningen af februar, hvilket har trukket ned i Momentum og RSI på ugebasis. RSI har ramt 70 og ligger derfor fortsat i den positive ende. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 5600. Nærmeste modstandsniveau findes ved 5900 og herefter i niveau 6000. Omsætningen har været lidt svagere de seneste uger, men det er for tidligt at drage nogen konklusioner.

Strategi: Det anbefales at holde på amerikanske aktier.
Lars Persson, finansanalytiker hos Aktieraadet, tlf. 8830 0000
Opdateret fredag d. 21. april 2017.