OMX C20 indeks, København

Regnskabssæsonen sætter dagsordenen

Regnskabssæson er skudt i gang i USA og Sverige i den uge, og de friske regnskaber vil sætte dagsordenen. Rammer regnskaberne ved siden af forventningerne vil straffen blive hård da mange selskaber er relativt højt vurderet.

Tryg leverede et kvartalsregnskab, som viste en positiv udvikling i det forsikringstekniske resultat, som runder 789 mio. kr. set i forhold til 744 mio. kr. året før. Det vigtige forsikringsnøgletal ”combined ratio” blev forbedrer til 82,6 i 3. kvartal mod 83,7 i samme kvartal året før. Teknisk har aktien ligget i en stigende tendens siden sommeren 2016, hvor aktien lå i kurs 115, set i forhold til dagens kurs på 146. Der er en positiv tendens i MACD på ugebasis. Det nærmeste støtteniveau ligger ved 140, og der ligger også det lange glidende gennemsnit på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau findes ved 155.

TDC er igen kommet ind i varmen hos flere banker, som har hævet deres kursmål på selskabet. De positive kommentar har fået aktien til at stige, så den nu handles i niveau 37-37,5 efter bunden i september på niveau 35,5. Siden 2016 har TDC-aktien bevæget sig vandret i niveauet 34-40. Bryder kursen igennem 40, bliver næste modstandsniveau 42-42,5. Momentum på månedsniveau ligger fortsat i en faldende tendens, hvilket indikerer, at man skal afvente udviklingen. Onsdag kunne TDC meddele, at man havde vundet et offentligt udbud på mobiltelefoni og mobilt bredbånd.

NKT er blevet delt op i to selvstændige selskaber i den forløbne uge. NKT Cables og Nilfisk Holding. Dermed bestemmer man selv, om man ønsker at eje aktier i kabelvirksomheden eller Nilfisks rengøringsmaskiner.

GN Store Nord er blevet nedjusterer af flere banker i den sidste uges tid, hvilket har fået aktien til at falde over 10 kr. Den positiv tendens er dog fortsat intakt. Det lange glidende gennemsnit lige i niveau 200 som en støttelinje. Faldet i aktiekursen har trukket nede i indikationsmodellerne, så anbefalingen bliver at afvente udviklingen.

Matas måtte nedjustere forventningerne under indtryk af den hårde konkurrence. Matas aktien har tabt over 10 kr. og er blevet handlet ned i et nyt niveau under de 85. Modellerne indikerer allerede salg for Matas aktien, og det er blevet bekræftet. Kursen skal over 95, før der etableres et nyt signal. Der er muligheder for den spekulative investor, mens den langsigtede investor bør afvente udviklingen.

Lundbeck holder fast i den stigende tendens på trods af Kåre Schultz’ afgang, som satte kursen tilbage til 350, hvilket skal ses i forhold til niveau 390-400, som aktien handles i nu. Bollingerkanalen fastholder dermed sit købssignal fra november 2016. Det lange glidende gennemsnit blev testet, men det bestod testen og ligger nu i niveau 370. Nærmest modstandsniveau findes ved 410 og herefter i niveau 450. Lundbeck-aktien ser interessant ud på niveauet.

I denne uge åbner den svenske regnskabssæson. Det er specielt torsdag og fredag at der kommer mange regnskaber. Torsdag er det blandt andet Axfood, MTG, Tele2 og Telia. Fredag følger Assa Abloy, Ericsson, Husqvarna samt Volvo. Volvo-aktien har år til dato givet et afkast på over 40 pct., og lastvognskoncernen har efter en korrektion genetableret den stigende tendens. Næste modstandsniveau findes ved 180, mens nærmest støtteniveau ligger ved 150 og herefter i niveau 140. Der er gab ned i niveau 134,0 - 134,2. Et skuffende Volvo-regnskab kan sende aktien voldsomt ned for at lukke hullet.

C20-indekset fortsætter den stigende tendens og har nu rundet de 1040. Der er en positiv tendens, som trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 70 og nærmer sig det overkøbte niveau på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit møder støtte i niveau 1010, som udgør en støttelinje. Nærmeste modstandsniveau findes ved 1060 og herefter i niveau 1100. Støtteniveauet ligger ved 980-990.

Lars Persson, finansanalytiker hos Aktieraadet, tlf. 8830 0000
Opdateret fredag d. 13. oktober 2017.

Vurdering af anbefalinger på baggrund af teknisk analyse

Dow Jones indeks, New York

Nasdaq indeks, New York

Bekymring for en mulig amerikansk korrektion

Efter fire uger med stigninger i de amerikanske aktier er der lagt op til lidt konsolidering i de nuværende niveauer.

De amerikanske nøgletal var torsdag lidt bedre end ventet, mens de amerikanske olielagre var lavere end forventet, hvilket dog ikke fik nogen betydning for olieprisen.

Den kommende uge byder på mange amerikanske kvartalsregnskaber. Bland andet fra Johnson & Johnson, Procter & Gamble, General Electric, Verizon Communications, UnitedHealth Group, Philip Morris, IBM samt Honeywell International.

Dow Jones Industrial indekset holder fast i den stigende tendens, som nu har været i gang siden november 2016. Det nærmest modstandsniveau ligger ved 23.000 og herefter i niveau 23.500. RSI har ramt niveau 80 som indikation på, at markedet har brug for konsolidering. Momentum ligger i en stigende tendens, men hastigheden er aftagende, hvilket gør det nødvendigt at holde øje med markedet.

S&P 500 indekset har ligeledes bevæget sig i en positiv tendens på ugebasis, og indekset har ramt niveau 2550. Det lange glidende gennemsnit møder støtte i niveau 2450. Nærmest støtteniveau ligger ved 2475 og herefter i niveau 2425. Omsætningen er faldet lidt den seneste tid. Den lavere omsætning indikerer, at investorerne er blevet mere forsigtige.

Nasdaq Composite indekset har ramt niveau 6600, og indekset er i år steget med 22,6 pct. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveau 6300. RSI har ramt 75, så der fortsat plads til stigninger da modellen ikke er meget overkøbt. Nærmest støtteniveau findes ved 6400, og næste modstandsniveau ligger ved 6650 og herefter i niveau 6700. Signalmodellerne er gået i køb på ugebasis og har været det siden sommer, hvor indekset tog en mindre pause i den stigende tendens.

Strategi: Hold fast på amerikanske aktier.

Lars Persson, finansanalytiker hos Aktieraadet, tlf. 8830 0000
Opdateret fredag d. 13. oktober 2017.