Søg
Bliv kunde

OMX C20 indeks, København

Rentemøde med klarhed
Vi må vente til december for en eventuel justering af den amerikanske rente. Frem til december må investorerne krydse fingre for, at de amerikanske nøgletal bevæger sig i den rigtige retning, og at der ikke bliver usikkerhed i FED.

I MidCap-sektoren er det B&O, Schouw& Co., D/S Norden og Matas som har Momentum over 1,5. Matas, der var i 112-114 i slutningen af juni, er kørt op og handles i niveauet 124-126, hvilket har sendt Bollingerkanalen og Parabolic i køb på ugebasis. De glidende gennemsnit har etablerer et Golden Cross på ugebasis. Der er et positivt Momentum på uge- og månedsniveauet og nærmeste modstandsniveau findes ved 128. Et brud af dette niveau kan sende aktien op imod 135, som var et modstandsniveau i januar 2016 og marts/april 2016. Tilbage i december og januar 2015 var 135 et støtteniveau i den stigende tendens. Matas-aktien sættes på kandidatbænken.

NKT Holding meddelte onsdag, at de køber ABBs højspændings-kabelforretning og at man samtidig vælger at opdele forretningen i to børsnoterede selskaber med henholdsvis en kabelforretning og en rengøringsudstyrsforretning. NKT Holding betaler 5,3 mia. kr. for ABBs forretning, som juni 2016 havde en ordrebog på 8,3 mia. kr. Teknisk har aktien befundet sig i en stigende tendens siden begyndelsen af juli, hvor aktien blev handlet i 320 og frem til midten af september, hvor aktien ramte 400 og faldt tilbage i niveau 375. Der er køb i Bollingerkanalen og Parabolic, og det har stået på siden begyndelsen af august. Der er en positiv tendens i Momentum på både uge- og månedsniveauet.

A.P. Møller-Mærsk meddelte torsdag, at man deler forretningen op i to enheder: et transport- og logistikselskab og et energiselskab med Maersk Oil og olierelaterede forretningsenheder. Den olierelaterede enhed vil blive udskilt fra A.P. Møller-Mærsk. Teknisk har aktien etableret en stigende tendens, men er i første omgang blevet afvist og faldet tilbage til niveauet. Torsdagens nyhed trak dog op i kursen igen. Nærmeste modstandsniveau findes ved 10.300, mens støtteniveauet befinder sig ved 9.600. Det anbefales at afvente udviklingen.

Small Cap-aktien Gabriel Holding opjusterede forventningerne i sidste uge, hvilket sendte aktien op i niveau 600. Man skal tilbage til 2006 og 2007 for at finde aktiekursen i det niveau. Gabriel forventer nu en omsætning på 385 mio. kr. mod 334 mio. kr. sidste år, og et resultat før skat på 37 mio. kr. mod 27 mio. kr. året før. Aktien er steget 140 pct. i år, så afvent udviklingen trods opjusteringen.

Össur har været i fokus i den forløbne uge. Det kan skyldes den megen opmærksomhed selskabets produkter har fået under de Paralympiske Lege. Selskabets aktier har i hvert fald haft en stigende tendens fra 24,5 til nu 26 på blot 14 dage. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis i Momentum og RSI stiger, mens MACD fortsat er i en faldende tendens. Momentum på månedsniveauet peger opad.

Den kommende uge byder ikke på afgørende regnskaber og markederne vil derfor være afhængige af nøgletallenes udvikling.

C20-indekset har rettet sig i de sidste syv dage og nærmer sig en test af modstandsniveauet 345, som er blevet testet et par gange i august og september. Signalmodellen Bollinger er fortsat i salg, og kursen skal over 970 for at komme i køb. Nærmeste modstandsniveau findes ved 1000 og herefter i niveauet 1050. Nærmeste støtteniveau ligger ved 900-910 og herefter i niveauet 860.

Der er en positiv tendens i RSI, mens Momentum bevæger sig vandret, og man bør fortsat være kritisk med investeringer i danske aktier.

Lars Persson, Aktieraadet.dk, tlf. 8830 0000
Opdateret fredag d. 23. september 2016

Vurdering af anbefalinger på baggrund af teknisk analyse

Dow Jones indeks, New York

Nasdaq indeks, New York

Ingen renteforhøjelse i USA
Den amerikanske nationalbank FED hævede ikke renten onsdag aften, men fastholdt renten på det nuværende niveau, hvilket fik markedet til at kvitter med en stigning på 1 pct.

De amerikanske nøgletal gik torsdag i hver sin retning. Det amerikanske boligsalg viste en svagere udvikling end ventet, mens antallet af nytilmeldte ledige var bedre end ventet af markedsdeltagerne.

Den kommende uge byder på regnskaber fra: Pepsico, Nike, Costco, Paychex, Conagra Foods samt McCormick.

Dow Jones Industrial indekset bevæger sig vandret i niveauet 18.000-18.500. Støtteniveauet 18.000 har i første omgang bestået sin test, da kursen ikke brød igennem niveauet. Signalmodellen Bollinger er fortsat i salg på ugebasis, og den øvre kanallinje ligger i niveauet 18.600. Der er divergens mellem RSI og Momentum på ugebasis. RSI har etableret en bundformation men stiger og er nu i niveauet over 60, mens Momentum befinder sig i en faldende tendens, men den er dog aftagende.

S&P 500 indekset holder sig over niveauet 2150, og der er en positiv tendens i Momentum og RSI på ugebasis. RSI er brudt op over 65, og det ser positivt ud. Bollingerkanalen er fortsat i salg, og kursen skal igennem modstandsniveauet 2160, for at der bliver etableret et nyt købssignal.

Det lange glidende gennemsnit på ugebasis i kursgrafen ligger i niveauet 2125. Nærmeste modstandsniveau findes ved 2180 og herefter i niveauet 2200, mens nærmeste støtteniveau befinder sig ved 2100 og herefter 2020-2040.

Nasdaq Composite indekset har bevæget sig lidt hurtigere end de to etablerede indeks og handles nu over modstandsniveauet 5250, hvilket er første gang i indeksets historie. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis befinder sig i niveauet 5000. Bollingerkanalen holder fast i sit købssignal på ugebasis, og det har nu stået på siden begyndelsen af juli. Nærmeste støtteniveau findes ved 5100, mens nærmeste modstandsniveau findes ved 5300 og herefter i niveauet 5350. Der er en positiv tendens i RSI på ugebasis, som har ramt niveau 75, mens Momentum bevæger sig vandret.

Strategi: Der gives en hold-anbefaling på amerikanske aktier.
Lars Persson, Aktieraadet.dk, tlf. 8830 0000
Opdateret fredag d. 23. september 2016