OMX C20 indeks, København

Alle taler om korrektion
I den forløbne uge var der flere markedsdeltagere, som begyndte at tale om korrektion, men ser man på Vix-indekset (frygt-indekset), er det fortsat roligt. Ser man samlet på børsen, så er antallet af aktier, som ligger i en stigende tendens begrænset, men det er ofte selskaber, der vejer meget tungt i indekset, som man også ser det i USA, hvor Nasdaq indekset er steget med over 25 pct. i år.

Den danske børs er presset, da flere af de danske guldgruber er under pres. Presset dækker vindmøller, høreapparater og medicinalsektoren, og da den danske børs er meget lille og nichepræget, skal der ikke meget til at indekset sætter sig.

D/S Norden tabte pusten i sidste uge, da den norske storaktionær Rasmussen Gruppen valgte at sælge deres aktier til kurs 115. Faldet fik aktien til at gå i salg på ugebasis, og de glidende gennemsnit blev brudt oppefra, og faldet har fået de glidende gennemsnit til at etablere et "Death Cross" på ugebasis. Det indikerer, at man skal afvente udviklingen.

ALK-Abelló præsenterede ny strategi for markedsdeltagerne mandag, og det fik ikke nogen varm modtagelse. ALK-Abelló skal bruge mange penge på at erobre det amerikanske marked. Aktien er faldet med over 350 kr. siden toppen i oktober, hvor aktien var i kurs 1070-1080, set i forhold til dagens kurs på 697. Faldet i aktiekursen har sendt de tre indikationsmodeller i frit fald på ugebasis. RSI har ramt 20 på ugebasis. Aktien er tilbage på kursniveauet fra 2015, men såfremt niveauet omkring 695-700 ikke kan holde, så skal aktien ned i 660-675. Derfor skal man ikke samle op i aktien endnu, men afvente udviklingen.

Novo Nordisk fik godkendt deres Ozempic i USA af sundhedsmyndigheden FDA, hvilket fik aktien til at stige med over 3 pct. onsdag. Novo Nordisk holder fast i den positive tendens, som aktien er i. Der er dog divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet MACD bevæger sig vandret, mens der er en stigende tendens i Momentum og RSI. Nærmeste modstandsniveau findes ved 380, mens der er støtte i niveauet omkring 300. Vi anbefaler køb på niveauet.

I den forestående uge kommer der regnskab fra Egetæpper og TK Development tirsdag. Onsdag byder på regnskaber fra Harboes Bryggeri og RIAS.

Egetæpper har befundet sig i en faldende tendens siden august, hvor aktien blev handlet i niveau 285-290. Der blev etableret et salgssignal i aktien i midten af september, de glidende gennemsnit og Bollingerkanalen gik i salg i slutningen af september. De sidste fire uger har aktien bevæget sig vandret i niveauet 240-250, og såfremt niveauet kan holde, ser det interessant ud. Afvent regnskabet i næste uge.

Fælles for disse fire selskaber er, at de kursmæssigt ikke har budt på nogen positiv tendens i deres kursudvikling det seneste halvår.

For TK Development er det stadig frasalget af deres aktiviteter i Tjekkiet, Tyskland og Baltikum, som skal medvirke til at trække kursen op i den kommende tid. Frasalget vil give et øget udbytte til aktionærerne, hvilket også vil være positivt for kursen. Teknisk nærmer TK-aktien sig støtteniveauet 8,0, som tidligere har været en bund og en top i 2016. Der er divergens mellem indikationsmodellerne på ugebasis, idet Momentum ligger i en faldende tendens, mens RSI er ved at etablere en bundformation. Bollingerkanalen er i salg på ugebasis, og kursen skal over 9,5, før at der bliver etableret et købssignal, og nærmeste modstandsniveau findes ved 9,5. Tag aktien med på kandidatbænken.

C20-indekset holder fast i niveauet omkring 1000-1020. Signalmodellerne er fortsat i salg, og kursen skal over 1040, før der bliver etableret et købssignal i Bollingerkanalen. Der er ligeledes en negativ tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er under 40 på ugebasis. Holder støtteniveauet ikke ved 980, så findes næste støtteniveau ved 960. Nærmeste modstandsniveau ligger ved 1040 og herefter i niveau 1075-1080. Der er kun få danske aktier med en interessant optrend i øjeblikket.

Lars Persson, finansanalytiker hos Aktieraadet, tlf. 8830 0000
Opdateret d. 8. december 2017.

Vurdering af anbefalinger på baggrund af teknisk analyse

Dow Jones indeks, New York

Nasdaq indeks, New York

Julerally eller korrektion
Torsdagens amerikanske data for nytilmeldte ledige var lavere end markedet havde forventet. Fredag kommer den vigtige amerikanske jobrapport. Den forestående uge byder på regnskaber fra Oracle, Adobe Systems, Costco Wholesale, Southern Copper samt Nordson Corp., og Jabil Inc.

Dow Jones Industriel indekset har i den forløbne uge oplevet en korrektion, men det kan ikke ses i grafen, som fortsat ligger i en positiv trend. Den positive tendens smitter af på de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 85, så der er fortsat potentiale for stigninger. Bollingerkanalen har sin nedre kanallinje i niveau 23.000, og det lange glidende gennemsnit ligger i niveau 22.500. Omsætningen af aktier i indekset er fortsat positivt og på et højt niveau til trods for det snarlige årsskifte.

S&P 500 indekset har ligeledes haft en uge med en korrektion, og på dagsniveauet har indekset ramt niveau 2630. Der er overordnet en positiv tendens i indekset, og niveauet skal under 2570, før den stigende tendens bliver brudt. De tre indikationsmodeller ligger i en positiv tendens på grund af den stærke udvikling i aktiekursen.

Nasdaq Composite indekset holder ligeledes fast i den stigende tendens. I den forløbne uge har indekset også foretaget en korrektion, men trenden er ikke ændret. Signalmodellen Bollingerkanalen har sin nedre støttelinje i niveau 6600, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveau 6500. Nærmeste modstandsniveau findes ved 6900 og herefter i niveau 7200. Der er en faldende tendens i indikationsmodellerne, så man skal holde øje med situationen, for den svage situation i indekset indikerer at hastigheden er aftagende.

Strategi: Vi giver fortsat en hold-anbefaling på amerikanske aktier.
Lars Persson, finansanalytiker hos Aktieraadet, tlf. 8830 0000
Opdateret d. 8. december 2017.