OMX C20 indeks, København

Regnskaber udløste plus i C20
Flere finansielle aktier, på det danske marked, har vist en positiv tendens den seneste halvanden måned. De aktier som er steget mest er blandt andet de mindre lokalbanker som Vestjysk Bank, Skjern Bank, Sparekassen Sjælland – Fyn samt Djurslands Bank. Jyske Bank kommer ind på en 7. plads med et afkast på 4 pct. siden 15. august. Næste modstandsniveau findes ved 320, som var toppen i marts 2016. De glidende gennemsnit etablerede et Golden Cross på ugebasis, hvilket er et positivt tegn for en fortsat positiv tendens i aktien.

Lundbeck leverer et regnskab med en opjustering, men stigningen i aktien udeblev. Lundbeck-aktien er steget med 17,5 pct. siden årsskiftet. Nærmeste modstandsniveau findes ved 300 og herefter i niveauet 330. En af de få sten i skoen er en kommende bøde på 700 mio. kr. i begyndelsen af september. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller, som bekræfter den positive tendens i aktien. Afvent køb af aktien indtil afgørelsen i den aktuelle retssag.

Santa Fe Group, som i sidste uge leverede deres halvårsregnskab, er faldet tilbage. Selskabet blev ramt af Brexit-afstemningen, hvilket har påvirket flytteaktiviteten. I Fjernøsten er man også ramt af den aftagende vækst. Santa Fe-aktien er faldet tilbage til niveauet 62. Nærmeste modstandsniveau findes ved 70 og støtteniveauet ligger 55. Santa Fe Group er for den tålmodige investor.

H+H holder fast i den stigende tendens, hvilket har fået de to signalmodeller Bollinger og Parabolic til at gå i køb på ugebasis. De glidende gennemsnit er tæt på at etablere et Golden Cross på ugebasis. Den positive tendens i aktiekursen trækker op i MACD og Momentum, hvor Momentum har etableret en bundformation på månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau findes ved 82 og herefter i niveauet 86, mens nærmeste støtteniveau findes ved 70 og herefter i niveauet 64-66. Den spekulative investor kan satse på en stigning mod niveau 86.

FCK vandt onsdag aften over Apoel Nicosia fra Cypern, og dermed sikrede Parken sig en opjustering, da de nu skal spille UEFA Champions League. Parken opjusterede omsætningen og bundlinjen med 200-250 mio. kr. Aktien steg 7,3 pct. og på årsbasis 46,3 pct. Parken-aktien har været inde i en positiv tendens siden årsskiftet med en stigning på over 35 pct. Stigningen sender RSI op i det overkøbte niveau. Aktien har ramt modstandsniveauet 80, som tilbage i 2013 og 2014 var et modstandsniveau. Næste modstandsniveau ligger ved 90, som var en top i maj 2013.

Den kommende uge byder på regnskab fra en række danske selskaber. Mandag er det Andersen & Martini, Parken og Per Aarsleff. Dagen efter følger Egetæpper, Firstfarms, Nordicom og Skako.

Per Aarsleff Holding foretog et aktiesplit ved årsskiftet og nedjusterede forventningerne. Det betyder at aktien frem til juni har været i en faldende tendens. I juni etablerede aktien en bundformation, og den har været i en stigende tendens siden. Der er etableret købssignal i Bollingerkanalen og Parabolic på ugebasis og der er en positiv tendens i Momentum og MACD også på ugebasis. Den samme positive tendens ses i Momentum på månedsniveauet. Nærmeste modstandsniveau findes ved 180-185 og herefter i niveauet 200. Nærmeste støtteniveau findes ved 150. Det anbefales at købe på niveauet.

C20-indekset har rettet sig i den forløbne uge, hvilket skyldes en positiv udvikling i Lundbeck, A.P. Møller-Mærsk, Sydbank og Jyske Bank. Den positive tendens i denne uge har trukket op i Momentum på ugebasis, mens RSI fortsat er i en faldende tendens, hvor niveau 45 er nået. Signalmodellen er fortsat i salg på ugebasis, hvor kursen skal over 960, før der bliver etableret et købssignal. Den vandrette formation i indekset betyder, at indekset ikke har bevæget sig ud af zonen 940-1000. Nærmeste modstandsniveau findes ved 1000, og der er støtte ved niveauet 940.


Lars Persson, Aktieraadet.dk, tlf. 8830 0000
Opdateret fredag d. 26. august 2016

Vurdering af anbefalinger på baggrund af teknisk analyse

Dow Jones indeks, New York

Nasdaq indeks, New York

De amerikanske markeder står stille
Dagens amerikanske nøgletal viser en positiv udvikling blandt andet i ordreindgang på varige forbrugsgoder, som steg mere end ventet i juli måned. Den samme tendens ses i antallet at nytilmeldte ledige, som viste et fald.

Den kommende uge byder på regnskab fra salesforce.com, Brown-Forman, Campbell Soup, Palo Alto Networks, Lululemon Athletica samt The Cooper Companies.

Dow Jones Industrial indekset bevæger sig vandret i niveauet 18.500, hvilket har stået på i syv uger. Signalmodellen har gennem ni uger holdt fast i køb. Det lange glidende gennemsnit ligger som en støttelinje i niveauet 18.000. RSI er oppe i niveauet 70. Næste modstandsniveau ligger ved 19.000, mens nærmeste støtteniveau findes ved 18.000.

S&P 500 indekset bevæger sig vandret omkring 2180, hvilket har stået på siden midten af juli. Det lange glidende gennemsnit befinder sig på niveauet, mens det korte glidende gennemsnit findes ved 2170. RSI ligger i niveau 75, så der er mulighed for yderligere vækst i indekset. S&P 500 indekset har siden februar 2016 befundet sig i en trendkanal. Momentum er derimod faldet tilbage og har brudt den stigende tendens.

Nasdaq Composite indekset er brudt over 5200, men har efter bruddet haft svært ved at komme videre, hvilket har fået Momentum til at falde tilbage på ugeniveau. Det lange glidende gennemsnit ligger ved niveau 4950 og herefter ved niveau 5150. RSI ligger i niveau 75 på ugebasis. Næste modstandsniveau findes ved 5300, mens nærmeste støtteniveau findes ved 5150. Der et gab i niveauet 4959,00-4976,54, som over tid skal lukkes.

Det anbefales at købe amerikanske aktier.

Lars Persson, Aktieraadet.dk, tlf. 8830 0000
Opdateret fredag d. 26. august 2016