OMX C20 indeks, København

Hold fast i strategien
Det er sommer, og det kan være svært at følge med i markedet i ferieperioden. Men vigtigst er det, at holde fast i sin strategi, og det dækker også over en exit-strategi.

Rockwool holder fast i den stigende tendens, der blev etableret i november efter en bundformation i kursniveauet 1050, og i dag handles aktien i niveau 1400. Den positive tendens i aktiekursen har trukket på de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 80 på ugebasis. Første modstandsniveau ligger ved 1400 og herefter i niveau 1550. Aktien tages med på kandidatbænken.

FLSmidth afholdt onsdag kapitalmarkedsdag. Teknisk har aktien etableret en stigende tendens efter bundformationen, som aktien brugte 15 måneder på at etablere fra september 2015 til november 2016. De seneste seks uger har aktien bevæget sig vandret i niveauet 390-420, hvilket har fået de tre indikationsmodeller til at toppe på ugebasis. Nærmeste støtteniveau findes ved 400 og herefter i niveauet 380-390, mens nærmeste modstandsniveau ligger ved 450-460. Momentum på månedsniveau ser fortsat stærkt ud, så hold øje med FLS-aktien.

Donald Trump sagde i sidste uge, at han ville sætte en stopper for det øgede samarbejde mellem Cuba og USA. Det kan give medvind til Scandinavian Tobacco Group, idet deres cigarer derved kan undgå øget konkurrence fra Cuba. Aktiekursen tog et dyk i forbindelse med kvartalsregnskabet, hvor selskabet måtte nedjustere, og aktiekursen kom under 105, men i dag handles aktien i 110. Der er fortsat et gab i niveauet 107,7-123,8. Er man på jagt efter udbytte og stabilt forbrug, så er Scandinavian Tobacco Group en mulighed.

Mælkepriserne holder sig over niveauet fra 2016 og er på niveau med 2015. En stigende efterspørgsel på mælk løfter priserne, og det kan gøre mælkeproducenterne interessante, og på det danske marked er der Firstfarms. Aktien ligger i en stigende trendkanal, og det har stået på siden februar 2016, hvor Firstfarms blev handlet i niveauet 38-40. aktien har nu ramt niveau 54-56 og nærmer sig topformationen fra 2014 i kursniveauet 60. Nærmeste støtteniveau ligger ved 53. Bryder kursen igennem niveau 56, findes næste modstandsniveau ved 65. Bemærk jeg ejer selv aktier i selskabet.

SP Group opjusterede i sidste uge, og nu forventer selskabet en omsætning på mellem 1,8-1,9 mia. kr. og et resultat før skat og minoriteter på 150-170 mio. kr. Aktien er steget 78 pct. i år og har ramt en ny all time high. RSI har været oppe over 78 siden april. Der er lagt op til en korrektion i aktien, og nærmeste støtteniveau findes ved 1050 og herefter i niveauet 950.

Denne uge byder på regnskaber fra Flügger og Harboes Bryggeri om onsdagen. Samme dag kommer H&M og KappAhl. Torsdag er der regnskab fra Nobina.

Flügger har oplevet en positiv tendens den seneste tid efter en bundformation ved årsskiftet, hvor aktien blev handlet i niveauet 320-330. I dag er kursen oppe i 380, og aktien tester modstandsniveauet 380, der også blev testet i maj 2016 men blev afvist, og aktien faldt tilbage. Den vandrette formation i aktiekursen gør, at de tre indikationsmodeller har etableret en topformation. Bryder kursen igennem 380, er næste modstandsniveau er ved 400, mens nærmeste støtteniveau findes ved 370. det anbefales, at man afventer udviklingen.

C20-indekset holder fast i den stigende tendens, og indekset har været oppe at teste niveau 1020, men er blevet afvist i første omgang. Tilbagefaldet i indekset har ændret retningen på MACD og Momentum på ugebasis. RSI er fortsat oppe i det overkøbte niveau omkring 80. Det korte glidende gennemsnit møder støtte i niveau 1000, mens det korte glidende gennemsnit ligger i niveau 940. Indekset har nu befundet sig i den stigende trendkanal siden november. Momentum på månedsniveau peger fortsat opad, hvilket indikerer, at de danske aktier fortsat er interessante.

Lars Persson, finansanalytiker hos Aktieraadet, tlf. 8830 0000.
Opdateret fredag d. 23. juni 2017.

Vurdering af anbefalinger på baggrund af teknisk analyse

Dow Jones indeks, New York

Nasdaq indeks, New York

Blandet forventning til amerikansk sommermarked
De amerikanske nøgletal har været blandede den seneste tid, hvilket indikerer, at den positive økonomiske udvikling i USA er gået lidt ned i gear. Torsdagens nytilmeldte ledige landede lidt højere end ventet.

Den kommende uge byder på regnskab fra Nike Inc., Walgreens Boots Alliance, Monsanto, Micron Technology, General Mills, Conagra Brands samt Rite Aid Pharmacy.

Dow Jones Industrial indekset holder fast i den stigende tendens, og de to sidste dages tilbagefald har ikke ændret dette billede. Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. Der er en positiv tendens i MACD og RSI på ugebasis, mens der er en faldende tendens i Momentum på ugebasis har tabt pusten og har brudt den positive tendens. Dow Jones næste modstandsniveau er ved 22.000, og mens der er støtte ved 21.100.

S&P 500-indekset holder fast i den stigende tendens på ugebasis, som man ser det i Dow Jones. Korrektion i denne uge i indekset betyder ligeledes, at der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis, idet RSI og Momentum falder tilbage, mens der er en stigende tendens i MACD. Signalmodellerne er alle i køb, og den nedre støttelinje i modellerne ligger ved 2350. Næste modstandsniveau findes ved 2490-2500. Momentum på månedsniveau viser fortsat en positiv indikation og befinder sig i en stigende tendens.

Nasdaq Composite indekset har fortsat sit åbne gab fra den 9. og 12. juni i niveauet 6183,81-6320,04, hvor teknologi-aktierne faldt tilbage. Omvendt er der også et åbent gab i niveauet 6243,31-6161,56, så der er lagt op til en interessant sommer med udsving i begge retninger. De tre indikationsmodeller er alle faldet tilbage, men trenden er fortsat opadgående. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 5900, og signalmodellerne er i køb på ugebasis.

Strategi: Vi fastholder hold-anbefalingen på amerikanske aktier.

Lars Persson, finansanalytiker hos Aktieraadet, tlf. 8830 0000.
Opdateret fredag d. 23. juni 2017.