OMX C20 indeks, København

En sund korrektion i markedet
Aktiemarkederne rundt om i verden har generelt befundet sig i en stigende tendens de seneste par måneder, så det var sundt med en korrektion i markedet. Markedsdeltagerne mangler også nogle konkrete tiltag fra den nye amerikanske præsident samtidig med at valget i Frankrig rykker tættere på. Derudover skal virksomhederne vise i deres kommende regnskaber for første kvartal, at de bevæger sig i den rigtige vej.

Parken fremlagde deres årsregnskab mandag og trods tidligere meddelelser om resultatet, så overraskede selskabet markedsdeltagerne med et udbytte på ti kr. pr. aktie og med en kurs på omkring 80 kr., betyder det et pænt direkte afkast. Teknisk befinder aktien sig i en stigende tendens efter bundformationen ved årsskiftet 2015/16, hvor kursen var i 50. Nærmeste modstandsniveau findes ved 85 og herefter i kurs 90. Der er en positiv tendens i Momentum på både uge- og månedsniveauet. Aktien ser interessant i denne kurs.

Schouw købte den danske familievirksomhed Borg Automotive for 1,15 mia. kr. Borg Automotive refabrikerer brugte bildele som startere, generatorer, bremsekalibre, aircondition-kompressorer m.v. Dermed træder Schouw ind på en nyt forretningsområde. Torsdag meddelte Biomar, at man vil investere 300 mio. kr. i en foderfabrik i Australien. Fabrikken forventes at være færdigbygget i 2019.

Teknisk befinder Schouw sig i en stigende tendens og der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Næste modstandsniveau findes ved 680, mens nærmeste støtteniveau ligger ved 570.

H+H leverede fredag et godt regnskab, som sendte aktiekursen op mod modstandsniveauet omkring kurs 90, der blev testet i december 2015. Ellers skal man helt tilbage til 2009 for at finde aktien i en kurs over 90. Den kraftige stigning i aktiekursen har trukket de 3 indikationsmodeller op på ugebasis og det har givet en øget volume i aktien. Bryder kursen igennem 90, så ligger næste modstandsniveau ved kurs 100. Eneste potentielle problem er hvilken indflydelse Brexit får på selskabets indtjening de kommende år. Forsvinder der 5000 jobs i Londons finanscentrum, så vil det samtidig betyde det en nedgang i byggeriet.

G4S holder fast i den stigende tendens og tester nu modstandsniveauet omkring 26. Der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. Modstandsniveauet 26 blev testet i november/december 2014 samt i oktober/november 2015. Usikkerheden i verden i dag gør, at efterspørgslen efter sikkerhedsfolk og overvågning fortsætter med at stige. Det giver et potentiale i aktien til kurs 29.

I den kommende uge er der regnskaber fra en del mindre virksomheder i Danmark. Mandag er det Scandinavian Brake Systems. Dagen efter kommer Andersen & Martini samt Firstfarms med regnskab. Onsdag er Atlantic Petroleum, Greentech Energy samt TK Developments tur til at rapportere. Torsdag er det DLH, Euroinvestor, Flügger, Nordicom og SP Group. Ugen slutter af med Nordic Shipholding, German High Street Properties samt Fast Ejendom Denmark.

SP Group bevæger sig fortsat vandret i niveauet omkring 640-690. Den vandrette bevægelse har betydet at signalmodellerne signalere salg på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i kurs 660 og agere som en støttelinje for aktien. Nærmeste modstandsniveau findes ved kurs 700. De tre indikationsmodeller på ugebasis indikerer en positiv tendens i aktiekursen. SP Group tages med på kandidatbænken.

C20-indekset bevæger sig vandret omkring niveau 900. Den vandrette formation siden årsskiftet betyder, at der er en faldende tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt niveau 60 efter at have befundet sig i niveau 85 for fire uger siden. Bollingerkanalen har etableret et salgssignal på ugebasis efter 12 uger.

Det lange glidende gennemsnit ligger i niveau 880 som et støtteniveau. Bryder kursen igennem 920, så ligger næste modstandsniveau ved 960.

Vi anbefaler at man afventer udviklingen i indekset.

Lars Persson, finansanalytiker hos Aktieraadet, tlf. 8830 0000
Opdateret d. 24. marts 2017.

Vurdering af anbefalinger på baggrund af teknisk analyse

Dow Jones indeks, New York

Nasdaq indeks, New York

De amerikanske indeks tester modstandsniveauer.
Torsdagens nøgletal var overvejende positive. Salget af nye boliger var på 592.000 mod forventede 564.000. Forbrugernes forventninger steg til 51,5, mens ny tilmeldte ledige var højere end forventet. Der var forventet 240.000 nye ledige og det blev 258.000.

Den kommende uge byder på regnskaber fra Carnival, Paychex, Red Hat, Synnex, BlackBerry, Alere samt Worthington Industries.

Dow Jones Industrial-indekset har testet modstandsniveauet 21.000, men brudte ikke igennem og er nu faldet tilbage og handles omkring niveau 20.600. Tilbagefaldet har trukket ned i Momentum og RSI på ugebasis. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 19.700, mens Bollingerkanalen har sin nedre støttelinje i kurs 20.000. Brydes modstandsniveauet ved 21.000, så befinder næste modstandsniveau sig ved 21.500.

S&P 500-indekset testede kursen på omkring 2400, men kunne ikke bryde igennem og nu handles indekset i niveau 2350. Den faldende tendens har trukket ned i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt niveauet 70, på ugebasis. Momentum toppede, på ugebasis, i slutningen af december og har befundet sig i en faldende tendens lige siden. Nærmeste støtteniveau findes ved 2300 og herefter i niveau 2250.

Nasdaq Composite-indekset var kortvarigt oppe i kurs 5900, men blev afvist og handles nede omkring niveau 5800. Momentum toppede i februar og har befundet sig i en faldende tendens siden. RSI findes i niveau 75. Nærmeste støtteniveau ligger ved 5600, men næste modstandsniveau er ved 6000.

Vi anbefaler at man holder på sine amerikanske aktier.
Lars Persson, finansanalytiker hos Aktieraadet, tlf. 8830 0000
Opdateret d. 24. marts 2017.