Af

BØRSEN

STORINVESTOR ØNSKER FLERE KVINDER I DIREKTIONEN I C25-VIRKSOMHEDER

MP Pension, der har 115 mia. kr. under forvaltning, ønsker flere kvinder i direktionen i de danske selskaber. Mens hvert fjerde ledelsesmedlem i svenske børsgiganter er en kvinde, er blot 11 pct. af direktions- medlemmerne i det danske C25-indeks kvinder. Nordea vurderer, at større andel af kvinder giver mere stabile afkast. (Forside, side 6-7)

FYNSK CLEANTECH-HÅB RYDDER OP EFTER STIFTERFAMILIE

Kapitalfonden Altor tager trecifret millionsmæk i milliardkoncernen Haarslev, der dyrker grøn dagsorden ved at omdanne kødaffald til foder. (Side 8)

NY TILSYNSFORMAND: HVIDVASKINDSATS ER VIGTIGSTE UDFORDRING

Udrulningen af Finanstilsynets nye hvidvasktiltag er årets vigtigste udfordring, siger Finanstilsynets nye formand David Lando. (Side 11)

REKLAMEGIGANT VIL SKRUE OP FOR SALGET MED NY HOVEDEJER

The North Alliance, som blandt andet består af reklamebureauet & Co, bliver solgt til kapitalfonden Norvestor. Det skal give mulighed for at komme ind på nye markeder. (Side 12)

KMD VIL INDTAGE DET FINANSIELLE MARKED

It-virksomheden KMD indgår strategisk samarbejdsaftale med teknologi- og konsulentvirksomheden IBM. Aftalen skal fremtidssikre KMD i jagten på store it-opgaver i Norden og skal blandt andet angribe det skandinaviske finansielle marked med nye it-servicer. (Side 13)

NY TDC-FORMAND ÅBNER FOR AT SKÆRE NED PÅ BESTYRELSESPOSTER

Vestas' formand Bert Nordberg skal stå i spidsen for TDC fremover. Hans bestyrelseskarrierer breder sig til nogle af Nordens største selskaber som Electrolux AB, Saab, Skandinaviska Cellulosa AB og Essity AB. (Side 14)

BERLINGSKE BUSINESS

SUCCESFULD VESTAS-FORMAND SKAL SKABE RO I TDC

Ejerne af TDC har overtalt Bert Nordberg til at blive bestyrelsesformand i selskabet fra 1. august. Målet er at gøre TDC til et foretagende i verdensklasse, siger han. (Forside, side 6)

LUFTHANSA FORHANDLER MED NORWEGIAN OM OPKØB

Det tyske luftfartsselskab Lufthansa er i dialog om at købe Norwegian, der har en lang række ruter til og fra Danmark. Interessen kommer, efter British Airways også har vist interesse for det norske flyselskab, hvis aktier steg mandag. (Side 7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

FLERE DANSKE BANKER HVIRVLET IND I DANSKE BANKS HVIDVASKSAG

Spar Nord, Nordea, Sydbank og Den Jyske Sparekasse har uforvarende hjulpet forbrydere med at hvidvaske penge via Danske Banks filial i Estland. (Forside, side 6-7)

POSTNORD SPILLER HØJT SPIL MED REDNINGSPLAN TIL MILLIARDER

Postnord har skudt gang i en redningsplan til 2,2 mia. kr. Men EU mangler stadig at godkende et kapitalindskud på 400 mio. kr. fra ejerne. (Side 8)

VESTAS' REDNINGSMAND SKAL BYGGE TDC OP IGEN

Bert Nordberg trådte til i Vestas, da vindselskabet var i dyb krise. Nu er han ny formand i TDC, og både headhuntere og analytiker kalder ham et godt valg. (Side 10)

DE GAMLE IT-KÆMPER ER GÅET I STÅ, MENS DE NYE VINDER

Ingen af de store, klassiske it-leverandører i Danmark går for alvor frem lige nu, og mange går tilbage. I stedet ligger væksten hos de yngre, fremadstormende selskaber som Netcompany og Systematic. (Side 12)

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


"Jeg kan sige det hamrende klart: Drømmer man om aktier i Asien, så hold dig langt væk"

Vild optur til dansk satellit-aktie afløst af stort fald - få forklaringen her

Rusland forhindrede millioner af cyberangreb under VM

Per Hansen: Derfor stiger Novo Nordisk frem mod regnskabet

Aktieåbning: Novo Nordisk går mod toppen i let positivt C25

Det skriver medierne: Ingen oplagte afløsere til Thomas F. Borgen i Danske Bank

Mens Trump sætter spørgsmål ved handelsaftale, kæmper May for at blive i EU's aftaler

Knuthsen: Fem supertrends investorer kan orientere sig i

Børsen mener: Hvis B&O overlever er det en god nyhed for alle