Penge Af
Teknologi- og industriselskaberne går torsdag foran i et grønt amerikansk aktiemarked, der lige som de asiatiske og europæiske er faldet mere til ro, efter at frygt for konsekvenserne af en eskalering af handelskrigen mellem Kina og USA onsdag trak mørke skyer ind over aktiemarkederne.

Det brede S&P 500-indeks stiger torsdag kl. 12.30, lokal amerikansk østkysttid, 0,8 pct., mens Dow Jones-indekset vinder 0,9 pct., og Nasdaq stiger 1,2 pct.

Før handelsstart modtog markedet et par makroøkonomiske nøgletal. Programmet omfattede det klassiske torsdagstal for nytilmeldte ledige i USA i sidste uge, og her er antallet rapporteret til 214.000 mod et ventet antal på 225.000 nye ledige.

Større vægt tillægges udviklingen i den amerikanske inflation målt på kerneforbrugerpriserne, som blev 2,3 pct., der svarede til økonomernes forventninger ifølge Bloomberg News.

FREMGANG TIL TEKNOLOGI OG INDUSTRI

Teknologisektoren stiger 1,3 pct., og både Facebook, Microsoft, Amazon, Apple og Alphabet mærker den bedre stemning torsdag, hvor aktierne i den amerikanske middagshandel stiger mellem 1,8 pct. og 2,4 pct.

For industrisektoren lyder stigningen på 1 pct. efter faldet onsdag, hvor den amerikanske præsident, Donald Trump, annoncerede, at han planlagde at indføre en ny told på 10 pct. på en række kinesiske varer til en værdi af 200 mia. dollar. Kina fulgte straks op og oplyste, at landet havde tænkt sig at svare igen - uden at beskrive hvordan.

Boeing og Caterpillar er med til at drive sektorens fremgang med stigninger på henholdsvis 1,3 pct. og 1,6 pct.

FOKUS PÅ SELSKABSHANDLER

Den helt store højdespringer er dog CA Technologies, der stiger 17,8 pct., efter at chipproducenten Broadcom har overrasket investorerne med et køb af softwareselskabet for 18,9 mio. dollar. Broadcom-aktien falder omvendt 14,1 pct.

Det er ikke den eneste selskabshandel, der er i fokus på det amerikanske aktiemarked torsdag.

Comcast har nemlig øget sit bud på britiske Sky til 34 mia. dollar og trumfer dermed buddet fra 21st Century Fox, der blev offentliggjort onsdag. Comcasts aktie stiger 1,8 pct., mens Fox-aktien taber 0,3 pct.

FLYSELSKAB NEDJUSTERER

Blandt de regnskabsaktuelle selskaber er luftfartsselskabet Delta Air Lines, som har nedjusteret sine forventninger til hele året som følge af de markante stigninger i brændstofpriserne i årets første to kvartaler.

- Med en forventet 2 mia. dollar højere brændstofregning i 2018 forventer vi nu, at vores helårsindtjening vil være 5,35 til 5,70 dollar per aktie. Vi har haft succes med at adressere brændstofprisstigningen og kompensere for to tredjedele af påvirkningen i junikvartalet, siger Ed Bastian, der er administrerende direktør, i regnskabet torsdag.

Alligevel stiger aktien 1 pct. på børsen torsdag. Regnskabet for andet kvartal indeholdt da også en omsætning på linje med forventningerne, mens indtjeningen per aktie i andet kvartal landede højere end ventet på 1,77 dollar. Til sammenligning havde analytikerne ventet en indtjening på 1,72 dollar per aktie ifølge Bloomberg News.

Fredag kommer der mere gang i regnskabsnyhederne med kvartalstal fra finansgiganterne JPMorgan, Citigroup og Wells Fargo.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kursklø til Danske Bank: 16 mia kr høvlet af markedsværdien

Novo-konkurrent skrotter udvikling af vægttabsmiddel

Aktier: Danske Bank pressede C25 i minus trods hop til Mærsk

Thomas Borgen: Derfor har vi ansat ny compliance-chef fra Deutsche Bank

Fed-chef advarer mod handelskrig og protektionisme

NGO efter hvidvaskskandale: Nej tak til Danske Banks "aflad"

Mærsk Tankers på vej med skibe til nyt kinesisk tank-rederi

Svensk biotekfirma brager op efter opjustering

Vestager: Rekordstor milliardbøde til Google er ikke politisk motiveret