Penge Af
Regnskaberne og selskabernes indtjening er tilbage i fokus på aktiemarkederne - herunder de europæiske - på bekostning at frygten for, hvad en omfattende handelskrig mellem USA og Kina kan føre med sig. Torsdag gav det grønne indeks ned gennem det meste af Europa, og det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lukkede med et plus på 0,8 pct.

På de største europæiske markeder steg FTSE 100-indekset i London 0,7 pct., DAX-indekset i Frankfurt blev løftet 0,6 pct., og i Paris var der plus på 1,0 pct. til CAC 40-indekset.

Især medicinalaktierne havde en forrygende dag med en stigning på 2,2 pct. på sektorbasis. Men også it-aktierne, de forbrugsrelaterede aktier og industriaktierne klarede sig pænt med plusser på 0,9 til 1,4 pct.

Rederiaktierne, der er en undergruppe i industrisektoren, sluttede torsdag 1,5 pct. højere samlet set trukket af danske Mærsk, der steg 2,7 pct.

Den tyske producent af glas og plasticemballage Gerresheimer steg 7,6 pct. efter et ganske vist lidt skuffende halvårsregnskab, som på den anden side indeholdt en opjustering af selskabets omsætningsforventninger til den høje ende af det tidligere udmeldte interval.

På skyggesiden i Stoxx 600-indekset tabte norske DNB 4,0 pct. i forlængelse sit regnskab. Nettooverskuddet var på 6,1 mia. norske kr. i andet kvartal mod 5 mia. norske kr. i samme periode året før. Men aktiehandlerne fokuserede på handelsindtægterne, som skuffede.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kursklø til Danske Bank: 16 mia kr høvlet af markedsværdien

Novo-konkurrent skrotter udvikling af vægttabsmiddel

Aktier: Danske Bank pressede C25 i minus trods hop til Mærsk

Thomas Borgen: Derfor har vi ansat ny compliance-chef fra Deutsche Bank

Fed-chef advarer mod handelskrig og protektionisme

NGO efter hvidvaskskandale: Nej tak til Danske Banks "aflad"

Mærsk Tankers på vej med skibe til nyt kinesisk tank-rederi

Svensk biotekfirma brager op efter opjustering

Vestager: Rekordstor milliardbøde til Google er ikke politisk motiveret