Penge Af
Som det er tilfældet blandt deres asiatiske og europæiske kolleger, er der også blandt de amerikanske handlere faldet mere ro på, efter at frygt for konsekvenserne af en eskalering af handelskrigen mellem Kina og USA onsdag trak mørke skyer ind over aktiemarkederne.

Torsdag åbner aktiehandlen med plusser i de tre toneangivende indeks på 0,3 pct. i det brede S&P 500 indeks, på 0,4 pct. i teknologiindekset Nasdaq og på 0,5 pct. i Dow Jones-indekset for de 30 tungeste aktier, hvoraf nogle af industriaktierne har haft det særligt svært med perspektiverne i en handelskrig.

Onsdag lukkede S&P 500-indekset 0,7 pct. lavere, mens Dow Jones-indekset mistede 0,9 pct., og Nasdaq-indekset tabte 0,6 pct.

Torsdagens regnskabskalender er kort med Delta Airlines som største regnskabsaktuelle selskab målt på markedsværdi.

Flyselskabet har før åbningen leveret et halvårsregnskab med en indtjening per aktie på 1,77 dollar mod analytikernes forventninger om en indtjening på 1,72 dollar per aktie. Men Delta har i samme ombæring skuffet med et kvartalsudbytte på kun 35 cent, mens analytikerne havde håbet på 43 cent, og selskabet leverer dertil en nedjustering af resultatforventningerne med henvisning til stigende omkostninger til brændstof. Akten taber indledningsvist 0,4 pct.

Fokus kan der også komme på streamingtjenesten Netflix, der på den ene side har fået sit kursmål løftet til 480 dollar fra 370 dollar hos Morgan Stanley, men som samtidig har fået sin anbefaling nedgraderet til "hold" fra "køb" hos UBS. Aktien falder 1,0 pct. umiddelbart efter åbningen.

Med til at bidrage til aktiviteten er to større selskabshandler på det amerikanske aktiemarked.

Chipproducenten Broadcom vil købe softwareselskabet CA Inc. for 18,9 mio. dollar. Det overraskende initiativ sender Broadcom-aktien ned med 17,5 pct., mens CA stiger 18,1 pct. i de indledende handler.

Comcast har øget sit bud på britiske Sky til 34 mia. dollar og trumfer dermed buddet fra 21st Century Fox. Comcasts aktie stiger 0,8 pct. fra handelsstart, mens Fox-aktien taber 0,2 pct.

Fredag kommer der mere gang i regnskabsnyhederne med kvartalstal fra finansgiganterne JPMorgan, Citigroup og Wells Fargo.

Op til handelsstart har markedet yderligere modtaget et par makroøkonomiske nøgletal. Programmet omfatter det klassiske torsdagstal for nytilmeldte ledige i USA i sidste uge, og her er antallet rapporteret til 214.000 mod et ventet antal på 225.000 nye ledige.

Større vægt tillægges udviklingen i den amerikanske inflation målt på kerneforbrugerpriserne, som blev 2,3 pct., der svarede til økonomernes forventninger ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Bank-boss om politianmeldelse: "Det tager vi til efterretning"

Kursklø til Danske Bank: 16 mia kr høvlet af markedsværdien

Novo-konkurrent skrotter udvikling af vægttabsmiddel

Feds topchef: Ingen røde alarmsignaler i finansmarkedet

Aktier: Danske Bank pressede C25 i minus trods hop til Mærsk

Thomas Borgen: Derfor har vi ansat ny compliance-chef fra Deutsche Bank

Fed-chef advarer mod handelskrig og protektionisme

NGO efter hvidvaskskandale: Nej tak til Danske Banks "aflad"

Mærsk Tankers på vej med skibe til nyt kinesisk tank-rederi