Danskere smider i langt større grad deres opsparing i passive fonde
Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix
Penge Af
Flere og flere danskere har fået øjnene op for at lægge deres opsparing i passivt forvaltede fonde, og inden for godt og vel et år er den samlede formue tæt på fordoblet.

Det skriver Finans Danmark, interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark, i en pressemeddelelse.

Fra starten af sidste år til første kvartal i år er andelen af formuen i aktiefonde, der følger en passiv strategi, således steget fra 6,8 pct. til 11,8 pct. Det indikerer, at sektoren er i stand til at tilbyde kunderne et tilstrækkeligt udbud af passivt forvaltede fonde, som den ellers tidligere er blevet kritiseret for ikke at gøre, mener Finans Danmark.

- Tallene viser nu klart, at danskerne er kommet med på vognen og har fået større appetit på den type af investeringsfonde. Det er en positiv udvikling, som blandt andet også skyldes, at der er kommet flere produkter at vælge mellem og mere oplysning, siger Birgitte Søgaard Holm, direktør for investering og opsparing i Finans Danmark.

- Danskerne har cirka 900 mia. kr. stående i banken til typisk 0 pct. i rente, og de nye prisbillige digitale platforme kan måske inspirere nye kunder til at investere i investeringsfonde, der i det lange løb er en bedre forretning end bare at have pengene stående i banken, tilføjer hun.

En passivt forvaltet fond følger et indeks, for eksempel det amerikanske aktieindeks S&P 500. Denne strategi er i modsætning til de aktivt forvaltede fonde, hvor porteføljeforvalteren løbende forsøger at optimere fondens investeringer.

De to fonde har derfor også en prisforskel indbygget, da de passive fonde er billigere at drive og dermed at investere i. Afkastet kan selvsagt derfor også variere en hel del fra aktivt til passivt forvaltede fonde.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kursklø til Danske Bank: 16 mia kr høvlet af markedsværdien

Novo-konkurrent skrotter udvikling af vægttabsmiddel

Aktier: Danske Bank pressede C25 i minus trods hop til Mærsk

Thomas Borgen: Derfor har vi ansat ny compliance-chef fra Deutsche Bank

Fed-chef advarer mod handelskrig og protektionisme

NGO efter hvidvaskskandale: Nej tak til Danske Banks "aflad"

Mærsk Tankers på vej med skibe til nyt kinesisk tank-rederi

Svensk biotekfirma brager op efter opjustering

Vestager: Rekordstor milliardbøde til Google er ikke politisk motiveret