Penge Af
Spændingerne mellem Kina og USA er igen blusset op onsdag, og handelskrigen mellem de to store økonomier sender investorerne på de finansielle markeder på jagt efter sikkerhed.

Seneste nyt er, at USA vil indføre nye toldsatser på en række kinesiske varer til en værdi af 200 mia. dollar, og Kina varsler gengæld. Det giver rift om statsobligationer, som næsten alle stiger i kurs og dermed giver lavere effektiv rente.

Den toneangivende tiårige danske rente er eksempelvis presset ned på 0,32 pct., eller godt 2 basispoint under tirsdagens lukkeniveau, efter at den var nede at vende tæt på 0,31 pct. tidligere onsdag.

Tirsdag var handelskrigen ellers trådt i baggrunden, og det satte gang i risikoappetitten, hvilket afspejlede sig i stigende aktier i særligt Europa, men også i USA. Men onsdag er billedet omvendt.

Der kan i løbet af dagen komme handelspolitiske udtalelser fra NATO-topmødet, som skydes i gang onsdag, selv om politikerne burde diskutere forsvarsbudgetter.

"Topmødet kan også give en dugfrisk temperaturmåling på klimaet mellem verdens regeringsledere. Viser temperaturmålingen en kølig stemning, kan det være et signal om, at en forhandlingsløsning på den handelspolitiske scene har lange udsigter," skriver Mathias Rømer Sproegel, makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar.

Derudover byder dagen på taler fra flere medlemmer af Den Europæiske Centralbank, og onsdag eftermiddag kan investorerne få nyt om udviklingen i de amerikanske producentpriser og engroslagre.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


"Jeg kan sige det hamrende klart: Drømmer man om aktier i Asien, så hold dig langt væk"

Per Hansen: Derfor stiger Novo Nordisk frem mod regnskabet

Aktieåbning: Novo Nordisk går mod toppen i let positivt C25

Det skriver medierne: Ingen oplagte afløsere til Thomas F. Borgen i Danske Bank

Mens Trump sætter spørgsmål ved handelsaftale, kæmper May for at blive i EU's aftaler

Knuthsen: Fem supertrends investorer kan orientere sig i

Børsen mener: Hvis B&O overlever er det en god nyhed for alle

Nyt kursmål sender Novo Nordisk til tops i roligt C25

Mens du sov: Trump kalder EU en fjende af USA