Råvarer: Flere importafgifter får metal- og oliepriserne til at falde
Foto: Scanpix
Markeder Af
Oliepriserne samt metal- og kobberpriserne falder, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, har truet Kina med yderligere importtold på kinesiske varer for 200 mia. dollar.

Det er ifølge Reuters udsigten til flere kinesiske varer, der vil blive pålagt amerikanske importafgifter, der får oliepriserne til at falde. Der er tale om metaller, energi- og landbrugsvarer, der vil blive inkluderet i USA's næste omgang af importafgifter mod Kina, skriver Bloomberg News.

Oliens nedadgående priser skyldes ligeledes, at USA ifølge Reuters overvejer at gøre undtagelser fra sanktioner mod de lande, der handler med Iran og iransk olie. Den amerikanske regering havde før beordret lande til at stoppe al import af olie fra Iran senest den 4. november i år med trussel om sanktioner uden undtagelse mod de lande, der fortsatte.

Det er den øgede protektionisme, der følger med de amerikanske importafgifter, som ifølge Bloomberg News skader det globale råvaremarked.

"Det handler ikke rigtigt om Trump, det handler ikke rigtigt om Kina - det handler om global vækst - det kan potentielt true de nuværende forventninger til væksten. Alle vækstafhængige aktiver bliver solgt," siger analytiker hos Shaw and Partners Peter O'Connor til Bloomberg News.

Mens priserne på aluminium og stål i USA ifølge Bloomberg News er steget på grund af importafgifterne, er prisen på især kobber faldet siden importafgifternes indførsel.

"De nedadgående priser på råvaremarkedet er en reaktion på handelskrigen. Grundmetallerne står for skud, fordi frygten om en eskalation i handelskrigen kan forårsage en global opbremsning," siger Zhao Chaoyue, der er analytiker hos China Merchants Futures, til Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 78,13 dollar mod 78,64 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 73,61 dollar mod 74,04 dollar tirsdag eftermiddag.

Onsdag morgen koster en ounce guld 1250,86 dollar mod 1254,50 dollar tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber onsdag morgen 6345 dollar mod 6405 dollar tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


"Jeg kan sige det hamrende klart: Drømmer man om aktier i Asien, så hold dig langt væk"

Vild optur til dansk satellit-aktie afløst af stort fald - få forklaringen her

Per Hansen: Derfor stiger Novo Nordisk frem mod regnskabet

Aktieåbning: Novo Nordisk går mod toppen i let positivt C25

Det skriver medierne: Ingen oplagte afløsere til Thomas F. Borgen i Danske Bank

Mens Trump sætter spørgsmål ved handelsaftale, kæmper May for at blive i EU's aftaler

Knuthsen: Fem supertrends investorer kan orientere sig i

Børsen mener: Hvis B&O overlever er det en god nyhed for alle

Mens du sov: Trump kalder EU en fjende af USA