Markeder Af
Den fælleseuropæiske valuta, euro, svækkes torsdag eftermiddag, efter at Den Europæiske Centralbank (ECB) har fastholdt sin rente og samtidig forlænget sit opkøb af statsobligationer til og med december.

Programmet, der i øjeblikket vedrører opkøb af statsobligationer for 30 mia. euro om måneden, stod ellers til at udløbe i september. Men centralbanken med Mario Draghi i spidsen har altså besluttet, at det er bedst at fortsætte opkøbene i også fjerde kvartal, hvor de månedlige opkøb dog halveres til 15 mia. euro.

 Sammen med forlængelsen af opkøbsprogrammet har centralbanken holdt fast i det lave renteniveau, hvilket også var ventet blandt økonomerne ifølge Bloomberg News. Oveni har Mario Draghi og kollegerne varslet, at der ikke skal røres ved renterne før tidligst efter næste sommer.

- I en ny formulering siger Draghi og co. nu, at renten bliver holdt uændret igennem sommeren 2019. Mange har hidtil ventet, at renten ville blive hævet omkring midten af 2019, men det er nu udskudt i hvert fald til september 2019.

- Den udskudte renteforhøjelse har presset obligationsrenterne ned og svækket euroen, siger cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank.

Torsdag eftermiddag skal der 1,1731 dollar til at købe en euro mod 1,1772 dollar onsdag eftermiddag og omtrent 1,1820 dollar kort før rentemeddelelsen. Samtidig koster dollar 110,10 yen mod 110,43 yen onsdag eftermiddag.

Ligesom det er tilfældet torsdag eftermiddag, så blev dollar onsdag aften kortvarigt styrket over for euro i forlængelse af rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Det skete efter en ventet renteforhøjelse og varsling om fire renteforhøjelser i år mod tidligere tre.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Markedet reagerer på nyhed om ny finansboss i Mærsk: Stiger 3,4 pct.

45-årig svensker bliver ny finansdirektør i Mærsk

Canada legaliserer cannabis: Antænder aktiefest og nyt milliardmarked

Genmab-analytiker: Aktien er undervurderet - solid upside forude

Ambu og Genmab i top i grøn åbning

Genmab: Darzalex-salget går frem med 12 pct i USA i maj

Arving gør klar til at overtage roret i mæglergigant

Nordea er klar med Apple Pay til virksomhedskunderne

Italiensk restaurant er atter verdens bedste