Penge Af
Der er udsigt til en rolig åbning på det danske aktiemarked onsdag, hvor investorerne forventes at være afventende frem mod aftenens rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Blandt C25-aktierne er der ikke de store nyheder at handle på, men William Demant kan muligvis få opmærksomhed på bagkant af selskabets kapitalmarkedsdag tirsdag.

De amerikanske aktier - målt på det brede S&P 500-indeks - rykkede sig ikke det store efter dansk børslukketid tirsdag, men onsdag morgen stiger futures 0,2 pct., hvilket også er fremgangen for det tyske DAX-indeks.

Det kan pege i retning af stigninger fra start på det danske marked. C25-indekset steg tirsdag 0,2 pct. til 1121,23.

BLIVER DET TRE ELLER FIRE

Før afrundingen af mødet i Federal Reserve, der slutter klokken 20, virker en renteforhøjelse til at være skåret i granit, da 92 ud af 92 adspurgte økonomer ifølge Bloomberg News regner med, at renten bliver hævet 25 basispoint til 1,75-2,00 pct.

Dermed er der mere fokus på, hvad centralbanken vil sige om det samlede antal renteforhøjelser for hele 2018.

- Det vil ikke komme bag på markedet, at der kommer en renteforhøjelse, så det bliver kommunikationen for resten af året, som er vigtig. Bliver det to yderligere renteforhøjelser eller bare en enkelt, siger børsmægler Nikolaj Holmsgaard fra ABG Sundal Collier.

- Der er allerede forventninger om, at der kan komme fire renteforhøjelser i år, så vi tror ikke på en negativ reaktion, hvis det skulle ske. Der er nok nærmere mulighed for en positiv reaktion, hvis Fed holder fast ved tre renteforhøjelser i 2018, siger han.

WDH KAN FÅ FOKUS

William Demant holdt tirsdag kapitalmarkedsdag i London og kan derfor tiltrække sig opmærksomhed, nu hvor analytikerne har haft tid til at fordøje indtrykkene.

- Der kom ikke markante nyheder på kapitalmarkedsdagen, og dagen var mere et dybt kig ind i selskabets maskinrum, siger Nikolaj Holmsgaard.

WDH-aktien steg en overgang over 2 pct. tirsdag, men endte kun 0,1 pct. højere i 244,20 kr.

For Carlsberg starter der onsdag en appelsag i en gammel konkurrencesag på det tyske marked.

Bryggeriet blev i 2014 tildelt en bøde på 62 mio. euro (463 mio. kr.) for prisaftaler med en stribe andre bryggerier i 2007.

Carlsberg appellerede afgørelsen i 2014, og der kan ifølge Finans forventes en afgørelse i september eller oktober. Carlsberg-aktien lukkede tirsdag i 733,80 kr. efter en stigning på 0,4 pct.

SAS har forlænget en kontrakt med rejseselskabet Apollo for sommersæsonen til 2019, der har en værdi på omkring 1 mia. svenske kr. De to selskaber har haft et samarbejde i 15 år. SAS-aktien steg tirsdag 0,7 pct. til 13,69 kr.

Netcompany, der fik debut på børsen i torsdags, har udnyttet en mulighed for at sælge 3 mio. ekstra aktier, hvilket bringer det samlede udbud op på 23 mio. aktier. Netcompany-aktien faldt tirsdag 2,8 pct., men er steget 32,3 pct. siden børsnoteringen.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Canada legaliserer cannabis: Antænder aktiefest og nyt milliardmarked

Markedet reagerer på nyhed om ny finansboss i Mærsk: Stiger 3,4 pct.

Genmab-analytiker: Aktien er undervurderet - solid upside forude

45-årig svensker bliver ny finansdirektør i Mærsk

Ambu og Genmab i top i grøn åbning

Genmab: Darzalex-salget går frem med 12 pct i USA i maj

Arving gør klar til at overtage roret i mæglergigant

Nordea er klar med Apple Pay til virksomhedskunderne

Italiensk restaurant er atter verdens bedste